Olympiacos-Piraeus-BC
17 Ιανουαρίου, 2018
Banner

Νίκη με Maccabi, ένα δείγμα πραγματικού Ολυμπιακού αλλά…

Καλησπέρα παιδάκια!

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι μετά από νίκες δεν γράφω ποτέ για το πόσο καλός είναι ο Ολυμπιακός, τι παιχταράδες έχουμε, τι super προπονητικό team υπάρχει και άλλα που γράφουν άλλοι κωλοτούμπες μέσα στη χρονιά αρκετές φορές.

Γράφω απλώς ένα τσαφ τσουφ, τσαφ τσουφ για το τρενάκι που οδηγεί ο coach Σφαιρόπουλος με προορισμό το Βελιγράδι.

Εχτές είδαμε ένα δείγμα για το πως έχει φανταστεί και χτίσει ο Σφαιρόπουλος την ομάδα και ας έπαιξε σχεδόν όλο το παιχνίδι χωρίς το δεύτερο αθλητικό 5άρι, χωρίς τους βασικούς αναπληρωματικούς στο 4 Τιλί – Αγραβάνη. Ο Σφαιρόπουλος έχει χτίσει πάνω σε μια λογική όπου θα τη γράψω σε λίγες μέρες σε κείμενο μου για να μπείτε και εσείς στο κλίμα των αριθμών. Πάντως το καλοκαίρι είχε στο μυαλό τρελά πράγματα με τους ψηλούς Μίλου – Μακλίν – Πρίντεζη – Τιλί – Αγραβάνη.

Ότι ήταν να πω για τη ομάδα τα έχω γράψει στο κείμενο μετά την ήττα από τη Μπασκόνια κάντε κλικ και διαβάστε εκεί ότι είδατε και θα δείτε στο μέλλον.

Το θέμα μου είναι άλλο και γράφω το κείμενο αυτό. Μόλις ο Στρέλιενκς έχασε 2 σερί βολές, αμέσως είπα από μέσα μου “τέλος η εθνικές για όλους“! Έχασε 2 σερί βολές ο άνθρωπος που έχει από το 2013 117/129 βολές, και φέτος τη μια την έχασε και επίτηδες…

Οι βολές όπως έχω ακούσει ανθρώπους που γνωρίζουν από μπάσκετ δηλαδή προπονητές και παίκτες έχουν δηλώσει ότι είναι θέμα συγκέντρωσης και κούρασης. Ο Στρέλιενκς έχει βγάλει ένα eurobasket και καπάκια επειδή είχαμε Σπανούλη εκτός συνέχισε σε ίδιο υψηλό ρυθμό. Απόλυτα φυσιολογικό να έρθει η κοιλιά και θα συνεχίσει ακόμα. Το ίδιο με τον Λετονό έχουν και οι έλληνες παίκτες, κάτι που το ξεχνάμε αυτό. Ο Ολυμπιακός είχε αρκετούς στην εθνική ομάδα όπου είχαν την ίδια κούραση και θα τους βγει, ο Παπανικολάου δεν ξέρω πότε θα τη βγάλει γιατί συνεχίζει να είναι σε super φόρμα.

Όσο και να είμαστε όλοι με τις εθνικές ομάδες στο μπάσκετ το θέμα με Euroleague και FIBA έχει γίνει αστείο και για το λόγο αυτό δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Οι παίκτες δεν είναι αντικείμενα ούτε σκλάβοι  να παίζουν στα παιχνίδια σκοπιμότητας των ομοσπονδιών. Στην Ευρώπη το μπάσκετ στα τουρνουά το έχουν καταστρέψει, η Euroleague ευτυχώς το πήρε χαμπάρι και από πέρυσι το άλλαξε.

Τι εννοώ όμως το έχουν καταστρέψει. Τα τουρνουά Eurobasket και προκριματικά είναι για γέλια. Μιλάμε φτιάχνουν ομίλους με 6 ομάδες όπου περνάνε στον επόμενο γύρο οι 5! Κάτι τέτοιο έκανε και η Euroleague που είχε αρχικούς ομίλους και στον 1ο γύρο άφηναν εκτός 1 ομάδα από τον καθένα. Για γέλια και για κλάματα, δεν θα σχολιάσω επίσης ότι μπορείς με κάποιες χιλιάδες ευρώ να “αγοράσεις” θέση μέσω wild card.

Η κόντρα συνεχίζει και στο επίπεδο διαιτητών. Η Euroleague έχει τους “καλούς” και έχουν μείνει τα πρωταθλήματα με διαιτητές 2ης ταχύτητας με τα γνωστά αποτελέσματα. Φυσικά και δεν θα τα βρουν Euroleague & FIBA για τους δικούς τους οικονομικούς λόγους. Όταν όμως αυτοί οι δύο κεντρικοί πυλώνες του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν μπορούν να τα βρουν γιατί οι παίκτες θα πρέπει να πάρουν μέρος σε κάτι που γίνεται στην πλάτη τους μόνο και μόνο γιατί θα υπάρχουν κυρώσεις.

Η πρόταση μου είναι στο μέλλον οι μεγάλες ομάδες να αποχωρήσουν από τις εθνικές τους λίγκες που είναι υπό την FIBA και να φτιάξουν κάτι δικό τους με κεντρική διοίκηση, χρήματα κτλ. Θα ανέβει το θέαμα, τα οικονομικά τους και οι παίκτες θα είναι παίκτες που θα παίζουν για τις ομάδες που τις πληρώνουν και όχι στις εθνικές που εξυπηρετούν καταστάσεις.