Olympiacos-Piraeus-BC
26 Ιανουαρίου, 2018
Banner

Επιτέλους φεύγει ο Ιανουάριος, αλλά σοβαρό πρόβλημα στους ψηλούς

Δυστυχώς άλλη μια ήττα της ομάδας στην Euroleague. Ευτυχώς είναι εκτός έδρας, είπαμε εάν πάρει όλα τα εντός και 1-2 εκτός η θέση στην 4αδα είναι σίγουρη, έτσι όπως πάνε και τα άλλα αποτελέσματα.

Ξέρω ξέρω, είναι η ώρα όπου οι προπονητές των πληκτρολογίων που δεν γνωρίζουν κατά που πέφτει το Σ.Ε.Φ θα οργιάσουν στα social media. Είναι αυτοί που περιμένουν την στραβή στην ομάδα για να βάλουν το ΕΓΩ τους πάνω απ΄όλα για να λένε “τα έλεγα εγώ“, “κάτι ξέρω παραπάνω“, “έχω παίξει μπάσκετ εγώ και ξέρω“. Είναι αυτοί που θα ζητήσουν το κεφάλι του Σφαιρόπουλου από τους Αγγελόπουλους και θα γράψουν διάφορα για τον “καράφλα”, το νέο παρατσούκλι στον Σπανούλη. Και εγώ καράφλας είμαι και ξέρω ότι όλοι οι μεγάλοι άντρες στον κόσμο είναι καραφλοί, από που να αρχίσω, Τζόλε; Ζιντάν; Βιν Ντίζελ; Γκουσκούνης; και έχω ακόμα.

Πάμε στα σοβαρά. Οι αμπάσκετοι θα μιλήσουν πάλι για Σπανούλη, Ρόμπερτς, Τόμπσον, γιατί απλά νομίζουν ότι στο Σ.Ε.Φ πριν από κάθε αγώνα περνάει το χορτοκοπτικό στο παρκέ. Έχουμε και λέμε. Ο αρχηγός έπαιξε 23:39 λεπτά, είχε 16 πόντους με 3/7 3ποντα, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη. Ο Ρόμπερτς σε 24:11 είχε 14 πόντους με 2/6 3ποντα, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, κανένα λάθος. Τέλος ο Τόμπσον σε 5 λεπτά περίπου είχε 2 άστοχα σουτ και μια ασίστ.

Παρόλα αυτά αυτοί είναι άχρηστοι να τους αλλάξουμε.

Το πρόβλημα είναι αλλού λέω εγώ και είναι στη γραμμή κρούσης, στους ψηλούς. Τον τελευταίο καιρό έχουμε παίκτες που μόνο στο ρόστερ τους βλέπουμε, στο παρκέ δεν είναι. Ο Μακλίν επηρεασμένος από τη μέση του; δεν ξέρω, σήμερα το πάλεψε, αλλά δεν τράβηξε. Σε 13 λεπτά περίπου είχε 1 πόντο και 4 ριμπάουντ. Που είναι αυτά τα όργια που έκανε και ξέρει να κάνει όταν παίρνει τη μπάλα και γυρνάει μέσα στη ρακέτα. Είμαι σίγουρος έχει ακόμα πρόβλημα ίσως παίζει και με ενέσεις. Από την άλλη ο Μιλουτίνοφ περνάει ένα ντεφορμάρισμα μετά την απουσία του στις γιορτές, είχε και μια ψύξη στον αυχένα, δεν ξέρω επίσης καμία σχέση όπως τον ξέρουμε. Σε 25 λεπτά είχε 7 πόντους που τους έβαλε και προς την ανατροπή που έκανε η ομάδα και γενικά στην άμυνα τον έκαναν ότι ήθελαν. Στο 4 ο Γούιλτζερ ένα πράγμα ξέρει να κάνει και το κάνει, έχουμε τα 1-2 3ποντα του στάνταρ. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι επίσης ο Πρίντεζης που θυμίζει τον παίκτη στους τελικούς με ΠΑΟ πέρυσι. Μηδέν ενέργεια, δεν του βγαίνουν πράγματα. Έπαιξε 25 λεπτά επίσης και είχε 9 πόντους, 2 ασίστ.

Τι να κάνει ο Σφαιρόπουλος, όταν βλέπει τους παίκτες του να χάνουν τα απλά λέι απ ή νομίζετε εάν έρθει νέος προπονητής θα τα βάζουν; Sorry αλλά το μπάσκετ δεν είναι playstation. Ευτυχώς ο Ιανουάριος που πάντα είναι κακός για την ομάδα φεύγει. Είναι ακόμα μέσα σε όλους τους στόχους και φυσικά τίποτα δεν έχει χαθεί.

Το κύπελλο με την ΑΕΚ θα γράψει +20 πολύ εύκολα και εδώ είμαστε! Μην ξεχνάτε τότε η Euroleague έχει διακοπή για τα κύπελλα σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό που με τρομάζει είναι ο αγώνας της Δευτέρας, όχι γιατί θα το χάσει η ομάδα, αφού οι άλλοι έχουν ενέργεια λες και ξεκίνησε τώρα το πρωτάθλημα…αλλά δεν πρέπει καν να ασχοληθούμε. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στους τελικούς και ΜΟΝΟ εκεί θέλουμε το “καλό” ΔΙΠΛΟ! Καπάκια Πέμπτη έχουμε αγώνα MUST WIN στο Σ.Ε.Φ (αλήθεια θα γίνει sold out;) και αυτό είναι ματς που πρέπει να το πάρουμε πάση θυσία. Είπαμε θέλουμε όλα τα εντός έδρας.

Η ομάδα κάνει την κοιλιά της (φυσιολογικά) και άλλες ομάδες θα την κάνουν πιο μετά θα το δούμε και όταν πρέπει θα είναι εκεί. Το ξέρω να γράψω για στήριξη; στην Ελλάδα είμαι, ξέρω τι έχω γύρω μου και πως δουλεύει το μυαλό του καθενός. Το ξέρουν και στην ομάδα που πολύ απλά τους “γράφουν” όλους από τα αποδυτήρια και μετά ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!

Τα λέμε μετά τον αγώνα με τον Αστέρα.