Olympiacos-Piraeus-BC
2 Φεβρουαρίου, 2018
Banner

Διπλή νίκη, αλλά τέτοια εμφάνιση την περιμέναμε

Έστειλε κόσμο και κοσμάκη στον ΟΑΕΔ ο coach Σφαιρόπουλος εχτές. Από τους προπονητές της εξέδρας, μέχρι τους προπονητές των πληκτρολογίων και τον Περάσοβιτς

Υπήρχε κόσμος εχτές που ήθελε την ήττα της ομάδας για να πάρουν κεφάλια οι Αγγελόπουλοι! Κρίμα για αυτούς που απλά δεν τους βλέπουν στην ΚΑΕ και συνεχίζουν πάνω στο πλάνο που έχουν σχεδιάσει το καλοκαίρι. Τα αδέρφια δύσκολα διώχνουν προπονητές και ειδικά όταν έχουν να κάνουν με έναν από τους καλύτερους έλληνες που παίζουν αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η αλλαγή του Μαρμαρινού αρχές της εβδομάδας που ήταν 100% επιλογή Σφαιρόπουλου, δείχνει ότι οι Αγγελόπουλοι τον στηρίζουν 100% μέχρι τέλος σεζόν. Οπότε όνειρα κάποιον για αλλαγές στη μέση της σεζόν, να τα σβήσουν, τόσο απλά. Η μόνη αλλαγή που ίσως γίνει είναι στον Τόμπσον που είναι παιχτάρα ρε γαμώτο αλλά δεν έχει καταφέρει να μπει στο κλίμα της ομάδας. Αλλαγή Ρόμπερτς δεν βλέπω.

Για τον αγώνα τι να πω, με 13/17 τρίποντα δεν έχασε κανένας, εχτές νικούσαμε και την παρέα του Κάρι εύκολα. Παρόλα αυτά παραμένει μια νίκη και τίποτα άλλο, μια νίκη με διπλό κέρδος αφού πέταξε εκτός τη Φενέρ σε περίπτωση ισοβαθμίας. Δύσκολα βλέπω κάποια ομάδα να “διπλώνει” νίκες ανάμεσα στις 6 που είναι τώρα στην κορυφή που παλεύουν για την 4άδα.

Πάμε τώρα για το πως έγινε αυτή η βραδιά. Πολλοί θα λένε σήμερα ότι η ομάδα ξεσκίστηκε με τα 3ποντα, εγώ θα πω ότι ήρθαν φυσιολογικά, εάν έχουν διαβάσει το κείμενο μου για το Moneyball του Σφαιρόπουλου. Η ομάδα που έχτισε ο Σφαιρόπουλος το καλοκαίρι είχε πλάνο φέτος να ανεβάσει τους πόντους στην επίθεση, πρόβλημα που πέρυσι το είδαμε σε πολλούς αγώνες εντός και εκτός.

Το πλάνο αυτό όμως το είχε σχεδιάσει με πλήρης ομάδα όχι με αυτό που έγινε και φέτος με τους τραυματισμούς! Παρόλα αυτά συνεχίζει να δουλεύει πάνω σε αυτό και να του βγαίνει ως ένα σημείο. Δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν με στατιστικά στο περιφερειακό σουτ και παίκτες που περιμέναμε πολλά, λόγω κούρασης δεν τα είχαμε. Αλλά επειδή έχω δει το ιστορικό τους δεν γίνεται φέτος να έπεφτε τόσο πολύ και να έμενε εκεί. Φυσιολογικά περίμενα το ξέσπασμα για να εξισορροπήσουν αυτά τα νούμερα.

Τι θέλω να πω. Όταν έχεις ένα παίκτη με 40% στο 3ποντο και τη μισή σεζόν είναι στο 20%, στατιστικά θα κάνει παιχνίδια με 60% για να φτάσει στον μέσο όρο του. Τώρα άγραφοι κανόνες ή γραμμένοι δεν ξέρω εάν είναι, ξέρω ότι απλά επιβεβαιώνονται. Προσωπικά δεν μου φαίνετε τρελό αυτό το ξέσπασμα εχτές, ίσα θα έρθει και άλλος τέτοιος αγώνας με τέτοια στατιστικά.

Πιο απλά και όχι με μπασκετικούς όρους, βλέποντας τους παίκτες περιμένεις να έχεις 3ποντα από Σπανούλη 1-3, Στρέλιενκς 1-3, Ρόμπερτς 1-2, Μάντζαρης 1, Γουίλτζερ 1-2, Παπανικολάου 1-2, Πρίντεζης 1, Τιλί 1-2 (όταν μπει), Αγραβάνης 1 (όταν ξαναμπεί), Τόμπσον 1-2, Τολιόπουλο 1. Αυτά είναι μια απλή ματιά για να εξηγήσω το τι παίκτες έχουμε και τι περιμένεις από τον καθένα σε κάθε αγώνα, μιλάω αποκλειστικά για το 3ποντο. Προσοχή δεν έκανα καμιά μπασκετική ανάλυση, απλά και ξεκάθαρα όπως βλέπω στον αγώνα τι περιμένω εγώ έγραψα τώρα.

Τώρα έχουμε ένα δύσκολο αγώνα στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ που έχει μεγάλο βάθος πάγκου και εάν δει ότι δεν μπορεί να το καταφέρει θα το αφήσει πιστεύω στο τέλος και σωστά. Μετά έχουμε αγώνες μόνο εντός Ελλάδος με τον αγώνα στο ΟΑΚΑ για τη Euroleague και τον τελικό κυπέλλου όπου ευτυχώς έχει διακοπή η Euroleague για τα κύπελλα στην Ευρώπη.

Πάντως κάνει πλάκα ο Σφαιρόπουλος σε Ηττούδη και Μελιτζάνα. Μεροκάματο τους έχει και εάν η ομάδα είχε ενέργεια πέρυσι στον τελικό θα λέγαμε άλλα σήμερα. Στην Ευρώπη πάντως μεροκάματο έχει και τον Πασκουάλ…

ΥΓ1: Είπαμε στον τελικό κυπέλλου θα γράψει +20

ΥΓ2: Το ξαναγράφω, οι Αγγελόπουλοι στηρίζουν 100% Σφαιρόπουλο, οπότε σταματήστε τη μιζέρια και “αποκεφαλισμούς”

ΥΓ3: Έχουμε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, με κορυφαίους παίκτες και δεν έχουμε sold out στο ΣΕΦ

ΥΓ4: Εάν αλλάξει παίκτες, έχουμε επαγγελματίες στο προπονητικό team που γνωρίζουν τη δουλειά τους, λέω να τους αφήσουμε γιατί κάτι ξέρουν από τους 1-2 παίκτες που έμαθαν άλλοι από την τηλεόραση

ΥΓ5: Εάν ήταν όλα τα “γερόντια” σαν το Βασίλη…

ΥΓ6: Είδαν μαζί τον αγώνα, μετά μπουζούκια και τραγούδι τον ύμνο, ο Μαρινάκης με τον Mr Dogus, λέτε να παίζει κάτι για το μέλλον; Γιατί όχι;