Olympiacos-Piraeus-BC
10 Φεβρουαρίου, 2018
Banner

Είδαμε πραγματάκια, σκάστε επιτέλους!

Πάλι εδώ όπως πάντα μετά από αγώνα αλλά και κλασσικά, μία μέρα μετά. Sorry αλλά έχω τρομερό φόρτο εργασίας με διάφορα και δεν γράφω καπάκια μετά από αγώνα, γιατί θέλω να δώ και κάποια πράγματα πιο ήρεμος.

Τι είδαμε χθες; Τίποτα όσοι με διαβάζετε, αφού σας τα έχω γράψει σε προηγούμενα post που για όσους δεν έχουν προλάβει, μπορούν τώρα με 2-3 κλικ να τα διαβάσουν. Εδώ δεν είμαστε μετά Χριστό προφήτες.

Οπότε ρίχτε μια ματιά:

Διπλή νίκη, αλλά τέτοια εμφάνιση την περιμέναμε

Επιτέλους φεύγει ο Ιανουάριος, αλλά σοβαρό πρόβλημα στους ψηλούς

Το MoneyBall του Σφαιρόπουλου

Τι περίμενα

Δεν ξέρω τι έχουν σημειώσει στο ημερολόγιο τους, coach και τεχνικό team στα αποδυτήρια του ΣΕΦ για τους αγώνες που απομένουν στην κανονική περίοδο της Euroleague. Πιστεύω όμως ότι ο χθεσινός αγώνας ήταν και MUST WIN (μπορείς να το πεις) για να έχεις τη Ρεάλ από κάτω σε ισοβαθμίες, αλλά και εάν ξέφευγε θα το άφηναν πιστεύω. Πρωταρχικός στόχος είναι το απόλυτο στο ΣΕΦ στον 2ο γύρο, με νίκες και ίσως μία ακόμη εκτός έχουν στο μυαλό τους ότι θα είναι 4άδα. Κάπου στις 20 θα κριθεί αυτό. Οπότε περίμενα να μπει δυνατά η ομάδα, να παίξει και αναλόγως σε τι μέρα θα είναι οι άλλοι θα πάει το ματς. Ναι μεν έχει τη φόρα από την εύκολη νίκη επί της Φενέρ, αλλά εντάξει με τη Ρέαλ έπαιζε όχι με την Κύμη.

Τι είδα

Με ξάφνιασε ευχάριστα η εικόνα της ομάδας. Δεν ξέρω αλλά είδα έναν Ολυμπιακό ξεκούραστο επιτέλους. Λες και είχαν ρεπό 10 μέρες και αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας από την επιστροφή. Ίσως σε αυτό έπαιξε ρόλο και η Ρεάλ όπου επίσης την είδα κάπως cool. Βλέποντας το 1ο ημίχρονο, νομίζω ότι και οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ για να παίξουν μπάσκετ, να το χαρούν ελεύθερα και ότι βγει. Ο αγώνας είχε ρυθμό αφού τα σουτ ήταν εύστοχα και από τους δύο, θα τον σταματούσε μόνο η σφυρίχτρα της γερμανίδας διαιτητή.

Δεν θέλω να γράψω για τεχνικά, συστήματα και άλλα που σίγουρα έχετε διαβάσει και ακούσει πολλά. Εμένα με νοιάζει που είδα τους παίκτες να έχουν ενέργεια και τα 40 λεπτά! Είδα έναν Στρέλιενκς να ξεπερνάει την κούραση του και σιγά σιγά να ανεβάζει στροφές, είδα ένα Ρόμπερτς που όταν ο Σπανούλης ήταν στον πάγκο έδωσε ρυθμό, ένα Μιλουτίνοφ διαστημικό να κλέβει την μπάλα ακόμα και από τον Ντόνσιτς, ακόμα και ο Τόμπσον ήταν θετικός όσο έπαιξε και σε σχέση με ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ο Ιανουάριος είναι παρελθόν και η ομάδα σιγά θα ανεβάζει στροφές. Είδα νέα πραγματάκια στα pick n’ roll, στις άμυνες, τη διάθεση και ότι έκαναν στο παρκέ να τους έβγαινε.

Από στατιστικά μόνο για τα 3ποντα θα πω που το 38.1% με 8/21 είναι αυτό το ποσοστό που πάνω κάτω περιμένει να έχει ο Σφαιρόπουλος σε κάθε αγώνα, σύμφωνα με αυτό το ρόστερ όπως το έστησε.

Ευκαιρία

Κέρδισε ένα δύσκολο αγώνα, έκανε το 2 στα 2 με Ρεάλ και Φενέρ, ο μόνος δηλαδή… τυχαίο ε; Από σήμερα είναι Ελλάδα με μυαλό στον τελικό με ΑΕΚ (είπαμε +20 θα γράψει), το Σαββατοκύριακο έχει all star game, την επόμενη η Euroleague έχει διακοπή για τα κύπελλα, μετά ΟΑΚΑ (αγώνα Euroleague) και Α1. Με λίγα λόγια επιτέλους θα πατάνε γη και δεν θα είναι σε ταξίδια. Είναι μεγάλη ευκαιρία τώρα η ομάδα και με την επιστροφή του Τιλί να είναι πλήρης (οκ ο Αγραβάνης είναι off), και να κάνει μια mini προετοιμασία επιτέλους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Με τη φυγή του Μαρμαρινού ίσως δουλέψουν και νέα συστήματα, πράγματα που ο Σφαιρόπουλος είχε στο μυαλό του και ειδικά με τους ψηλούς και τις αλλαγές στο 4-5 με Τιλί, Μακλίν κτλ. Εννοείτε θέλει ΥΠΟΜΟΝΗ και πάλι!

Ο Σπανούλης

Έχει καταντήσει αστείο και γραφικό από μερίδα κόσμου κάθε αγωνιστική να βρίσκει κάτι για τον αρχηγό. Εχτές είπαν αμύθητα πράγματα, ότι δεν έκανε τίποτα και ευτυχώς μάτωσε στο τέλος και τον είχε στον πάγκο ο coach. Μιλάμε για τον ίδιο που οι ίδιοι στον αγώνα με τη Φενέρ που τους γλέντησε κανονικά είχαν καταπιεί τη γλώσσα  τους και άλλοι τον αποθέωναν. Ίσως πάρει τον τελικό με ΑΕΚ μόνος του και καπάκια κάνει κακό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, τα ίδια θα έχουμε και πάει κύκλος.

Η γκρίνια καλά κρατεί

Πάμε στα ωραία να γίνουμε λίγο ροντέο. Ο Ολυμπιακός, ο μπασκετικός Ολυμπιακός με το μπάτζετ που έχει, τους παίκτες που έχει και τον προπονητή έκανε μια τεράστια νίκη εκτός έδρας επί ενός από τα φαβορί για τον τίτλο. Κέρδισε Ρεάλ και Φενέρ, ΕΝΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ και επί τα αυτά (που λέγαμε στα μαθηματικά), τις έχει από κάτω του και στη βαθμολογία και στις ισοβαθμίες. Έχει από κάτω του δύο ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ, κάποιες καλύτερες μονάδες και τους Λάσο, Ομπράντοβιτς. Όλα αυτά το μαγικό τρίγωνο ΑγγελόπουλοιΣφαιρόπουλοςΠαίκτες, τον κόσμο δεν τον βάζω ακόμα στην εξίσωση, έχει δυσκολότερο έργο σε λίγο καιρό όταν τα πραγματικά παιχνίδια θα καίνε και τότε το ΣΕΦ πρέπει να είναι sold out από την 1η μέρα! Παρακαλώ να μην παρεξηγηθεί κάποιος, ας κάνει μια βόλτα από το γήπεδο σε αγώνα χωρίς ενδιαφέρον και θα καταλάβει γιατί το γράφω.

Με όλα αυτά που περιέγραψα παραπάνω υπάρχει ακόμα γκρίνια από μερίδα του κόσμου! Δυστυχώς για αυτούς ο πρόεδρος το είπε ξεκάθαρα, δεν διαβάζουν facebook και δεν διοικούν από το facebook, εντάξει του δίνω ένα δίκιο στην τελική δικά του χρήματα βάζει χωρίς να τα παίρνει πίσω έτσι; Όποιος βλέπει τους αγώνες στη Nova και ακούει μετά ρεπορτάζ από παίκτες το έχουν δηλώσει και οι ίδιοι, ότι ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ εκτός ομάδας, είμαστε μόνο εδώ αποδυτήρια και παρκέ, πόσο πιο ξεκάθαρα δηλαδή να σας το πουν ρε μάγκες ότι στα @@ τους πραγματικά όμως ότι και να λέτε, ότι και να φωνάζετε!

Αυτή η ομάδα έχει τρομερά γερές βάσεις και το έδειξε! Όταν οι τραυματισμοί με απουσίες έρχονταν ο ένας πίσω από τον άλλο, όταν δημοσιογράφοι έγραφαν ότι ήθελαν, όταν τα social media είχαν πάρει φωτιά, το μαγικό τρίγωνο που έγραψα παραπάνω, έκανε το αυτονόητο. ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ και ΔΟΥΛΕΙΑ πάνω στο πλάνο! Έγιναν τα ιατρικά θέματα, έγιναν άλλα η ομάδα εκεί ισχυρή! Δεν τρόμαξε και δεν έκανε σπασμωδικές κινήσεις, αλλαγές παικτών, προπονητών, δημοψηφίσματα και άλλες παπαρίες! Αυτά είναι για άλλους και ομαδίτσες της πλάκας που δεν έχουν θεμέλια. Δεν σας αρέσει ο Ολυμπιακός; Δείτε τη Ρεάλ, ακριβώς τα ίδια πέρασε και περνάει με τις απουσίες, τις αστοχίες στο κοουτσάρισμα του Λάσο αλλά εκεί, συνεχίζει στο πλάνο της με πορεία προς το Final 4.

Η όλη φάση θα γίνει καλύτερη επειδή ο βάζελος παίρνει δύο ξένους παίκτες και νομίζουν οι δικοί μας οπαδοί ότι αυτό ταυτόχρονα σημαίνει ότι τον κάνει και καλύτερο! Μπάσκετ αλάνας και championship manager, μέχρι εκεί φτάνουν οι γνώσεις. Το ότι έχει φτάσει να έχει 9 αμερικάνους και οι νέοι παίκτες θα πάρουν χρόνο από άλλους και ενώ ο Πασκουάλ έχει φτιάξει ένα πλάνο, τώρα ο άλλος του πετάει και έναν Τζείμς για να του τα μπερδέψει τι να πεις, αυτό δείχνει ότι η ομάδα δεν έχει χτιστεί με πλάνο! Το καλοκαίρι είναι κοντά και θα δείξει τι ήταν σωστό και τι λάθος, ευτυχώς ο Ολυμπιακός δεν έχει μπει σε τέτοια μονοπάτια. Αυτό θα συνεχίσει τη γκρίνια κάποιων ότι να ο άλλος παίρνει παίκτες για να γίνει καλύτερος και εμείς θα μείνουμε με Ρόμπερτς & Τόμπσον. Η πλάκα είναι ότι αυτές είναι απόψεις ανθρώπων που η μόνη τους σχέση με το μπάσκετ είναι ότι έχουν δει από την τηλεόραση και μόνο, παρόλα αυτά γνωρίζουν τα πάντα. Αλήθεια τόσο χαζοί είναι εκεί στη Ρεάλ που δεν έχουν κάνει μεταγραφές και ας έχουν τόσες απουσίες; Αλήθεια Φενέρ και Χίμκι που έχουν άπειρα χρήματα ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ δεν ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΑΙΚΤΕΣ που θέλουν για το ρόστερ τους; Αφού είναι τόσο εύκολο μπορείτε να τους στείλετε τις προτάσεις τύπου Λάνγκφορντ

Τον Σφαιρόπουλο και τα μάτια σας

Ξέρω πολλοί θα πείτε για το κόλλημα μου με τον Σφαιρόπούλο, τι να κάνω όταν αυτή τη στιγμή έχω ένα προπονητή που είναι στο Top 3 της Ευρώπης τουλάχιστον και σε χαμηλό budget. Έναν Ολυμπιακό στην άκρη του πάγκου που σε όλες τις αναποδιές φέτος έχει την ομάδα ψηλά και σε όλους τους στόχους μέσα. Όσοι θα μου πείτε για τους αγώνες με τον βάζελο, θα τους πω να κάνουν μια βόλτα στις άλλες λίγκες να δουν τι πραγματικά συμβαίνει και πως είναι το μπάσκετ, όχι όπως εδώ που 100 χρόνια είναι δύο ομάδες με δύο καυλωμένες οικογένειες να τα σπρώχνουν μόνο για το γόητρο! Οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα σε όλα τα σπορ ανεξαρτήτως. Ήττες; ναι αυτές που τις ανάγκασε το κοουτσάρισμα του Γιάννη απέναντι σε Λάσο, Ομπράντοβιτς, Ιτούδη, και άλλους, αυτές που τις έκανε ο Γιάννης απέναντι σε διπλάσια και τριπλάσια μπάτζετ! Αυτές που τις έκανε και με μισή ομάδα, χωρίς ενέργεια, αυτές που τις έκανε χωρίς να ζητάει συνέχεια μεταγραφές και να χώνουν οι Αγγελόπουλοι χρήμα όπως έκαναν άλλες εποχές.

Μέχρι σήμερα φώναζαν οι guru να φύγει ο άσχετος που τρώει φάπες από τον Πασκουάλ…μιλάμε για τον Πασκουάλ που σε ημιτελικό του F4 έφαγε 30 πόντους διαφορά από τη Ρεάλ όταν ήταν στην Μπάρτσα και δεν κουνήθηκε φύλλο. Ωραία ρε μάγκες να φύγει! Πέστε μας ποιός να έρθει; Ο Περάσοβιτς που διάβασα; Που πήγε στην Εφές και την έφτασε στον πάτο; ή ο Σούλης Μαρκόπουλος που πολλοί μέχρι εκεί φτάνουν μπασκετικά και τον ήθελαν μετά τον Μπαρτζώκα! Πάμε να δούμε, τι παίζει… Μπαρτσελόνα, ομάδα με όνομα και budget, έδιωξε τον Σίτο Αλόνσο που είχε κάνει δουλειά στη Μπασκόνια (και την είχαν δει), sorry είδατε ποιόν πήραν; Τον 68 χρόνο Pesic που τον είχε και την περίοδο 2002-2004, τελευταία του φορά σε πάγκο ήταν στην Μπάγερν Μονάχου 2012-2016 και ήταν διακοπές…ε αυτή η ομάδα με αυτό το background αυτόν βρήκε! Το έχετε καταλάβει όλοι σας ότι στην αγορά δεν παίζουν και πολλές εναλλακτικές; Έδιωξαν Πεδουλάκη οι άλλοι και ο μόνος που δεν είχε ομάδα ήταν ο Πασκουάλ όπου και πήραν, και ο Πασκουάλ δεν είχε δουλειά γιατί πήρε τον Μπαρτζώκα, ο οποίος Μπαρτζώκας πάντα θα βρίσκει συμβόλαιο αφού είναι από το πάνω ράφι προπονητής, με την πόρτα του ΣΕΦ πάντα ανοιχτή για εκείνον.

Είμαστε τυχεροί όπου μας έχει κάτσει μια καλή φουρνιά ελλήνων προπονητών που εύκολα είναι στους κορυφαίους της Ευρώπης, έναν από αυτούς τον έχουμε στον πάγκο μας, όπου εάν ήταν σε άλλη ομάδα το κασέ του θα ήταν μύριο και βάλε για να ξέρουμε τι λέμε.

Θα τελειώσω πάλι με όλους εσάς τους κριτές των πάντων. Το έχω γράψει στο 1ο κείμενο μου σε αυτό το site. Για να ΚΡΙΝΕΙΣ κάτι πρέπει να έχεις γνώση πάνω στο θέμα που κρίνεις, να έχεις εντρυφήσει πάνω σε αυτό και να έχεις την πλήρη εικόνα σε κάτι. Οι μόνοι που μπορούν να ΚΡΙΝΟΥΝ ένα παίκτη ή προπονητή, είναι οι ίδιοι προπονητές και παίκτες (βετεράνοι), κανένας άλλος. Οι δημοσιογράφοι τη δουλειά τους κάνουν και μερικοί κάνουν και ότι τους λένε…Εσείς οι μίζεροι με την γκρίνια παρέα σε τι είστε γνώστες και μπορείτε να κρίνετε έναν παίκτη ή προπονητή, με την εικόνα που έχετε 40 λεπτά και μόνο είστε σε θέση για κάτι τέτοιο; Τόσο δυνατοί; Δηλαδή μπορείτε να κρίνετε με την ίδια ευκολία και έναν chef ας πούμε; ένα πιλότο; τα ξέρετε όλα; Στις δουλειές σας αλήθεια σας κρίνουν; ή είστε στο δημόσιο και στα @@ σας όλα;

Μάθετε λοιπόν ότι σε αυτό τον γαμημένο κόσμο υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, δηλαδή είναι το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ τους να κάνουν κάτι. Το έχουν σπουδάσει, έχουν φάει ώρες και νύχτες σε διάβασα, έχουν κάνει τσάμπα πολλές πρακτικές και έφτασαν σε ένα επίπεδο με υπομονή και επιμονή. Θέλετε εσείς οι πιο πολλοί χωρίς σοβαρή γνώση, ούτε καν στα βασικά να έρθετε ως ερασιτέχνες και απλοί οπαδοί που βλέπετε μπάσκετ μόνο 40 λεπτά αγώνα να κρίνετε όλους αυτούς! Όχι μόνο αυτό, να θεωρείτε ότι τα λέτε και σωστά! Ξέρετε είναι αυτό που λέγαμε και παλιά, έχω πάει 100 φορές στα μπουζούκια να διασκεδάσω αλλά δεν έμαθα να παίζω και μπουζούκι…πόσο μάλλον να κρίνω και τον κάθε οργανοπαίκτη.

Ξέρω πολλοί θα με βρίζουν τώρα, αλλά εντάξει ούτε καν σας βλέπω…

Όσοι πιστοί τα λέμε και πάλι εδώ με σκληρές λογικές και όχι μόνο!