Eimai-Olympiacos-RedView
20 Φεβρουαρίου, 2018
Banner

Δοκιμές και πλάνο για τη νέα χρονιά ο αγώνας με τον Πανιώνιο

Το ξέρω άργησα να γράψω για τον αγώνα της Κυριακής, αλλά Καθαρά Δευτέρα είχαμε, επίσης μου τρώει και χρόνο να απαντάω σε κόσμο που στέλνει μηνύματα στο facebook ή στα σχόλια στο site. Thx για το support σας!

Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο δεν έχω να γράψω και πολλά. Οι στόχοι για τίτλους έχουν χαθεί και ο μοναδικός στόχος τώρα είναι, ο προπονητής να δει το υλικό και να κρίνει τι θα κάνει το καλοκαίρι.

Αυτό έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν στην ομάδα πιστεύω. Είχαμε τεράστιες ευκαιρίες όταν εμείς ήμασταν 10 επίπεδα πάνω από τους άλλους και παίρναμε το πρωτάθλημα με +30 πόντους διαφορά, να υπήρχε μέριμνα για ένα μακροπρόθεσμο πλάνο.

Τι θέλω να πω. Ο Ολυμπιακός είναι από τη φύση του μια επιθετική ομάδα και ο κόσμος θέλει να βλέπει γκολ! Άποψη μου είναι ότι έπρεπε να αποφασιστεί ένα σύστημα πάνω στο οποίο θα δουλεύουν από τις ακαδημίες κι άλας. Παράδειγμα 4-2-3-1 πάνω σε αυτό θα παίζουν όλες οι ομάδες των ακαδημιών έτσι ώστε να φτιάχνεις παίκτες για την μεγάλη ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Από μικρούς για παράδειγμα να φτιάχνεις τα εξτρέμ, ή τους επιθετικούς και να τους μαθαίνουν τα βασικά πάνω σε ένα πλάνο όπου δεν θα αλλάζει χρόνο με το χρόνο. Εφόσον η εποχή του 4-4-2 έχει περάσει και σχεδόν όλοι παίζουν το 4-2-3-1 ή 4-3-3 με παραλλαγές, πρέπει να φτιάξεις τους κατάλληλους παίκτες για αυτά. Όταν θα έρθει η ώρα να παίξουν στην πρώτη ομάδα να κουμπώσουν με τη μία.

Αυτό για να γίνει θέλει πλάνο 5ετιάς+ αλλά και σταθερό προπονητή στην πρώτη ομάδα που θα δώσει και τις βάσεις για το σύστημα. Αλλά το πιο βασικό είναι ότι και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι κάποτε αυτή η ομάδα πρέπει να χτίσει πάνω σε κάτι για να είναι σταθερό και όχι κάθε χρόνο να παίρνει έτοιμους παίκτες και να περιμένει κάθε χρόνο η ομάδα να παίζει λες και είναι χρόνια μαζί. Αυτό δεν είναι εφικτό πουθενά, μόνο στο Championship Manager αυτά. Η ομάδα για να στρώσει που λέμε θέλει χρόνο και κορμό, πάνω σε αυτό τον κορμό κάθε χρόνο προσθέτεις και αφαιρείς.

Παλιά ήξερες ξεκινάς με Τζόλε – Γιαννακόπουλο στα άκρα, Μαυρογενίδη – Γεωργάτο στα μπακ και έκανες τις αλλαγές σου σε άμυνες, κέντρο, επίθεση κτλ. Τα τελευταία χρόνια είχαμε ευκαιρία με τις διαφορές στο πρωτάθλημα να γίνουν πολλές δοκιμές σε παίκτες και να βγάζουμε ακόμα πιο πολλούς, για να υπάρχει κορμός.

Αυτές τις δοκιμές θα κάνει και ο Γκαρσία στους αγώνες που έχουν μείνει για το πρωτάθλημα, για να τσεκάρει παίκτες. Θα το κάνει άνετα για ένα και μόνο λόγο. Γιατί δεν έχει πίεση για τον τίτλο αφού έχει χαθεί (δεν έχει αυτός την ευθύνη) και μπορεί να κάνει τη δουλειά του.

Είναι ευκαιρία το φετινό πάθημα να γίνει μάθημα σε όλους. Στην διοίκηση πρώτα να καταλάβει ότι δεν πρέπει κάθε χρόνο να κάνει 500 αλλαγές σε ρόστερ, πάγκο  κτλ αλλά και στον κόσμο ότι το ποδόσφαιρο είναι αθλητισμός, υπάρχει η ήττα, υπάρχει και ο αντίπαλος, δεν παίζουμε με playmobil… Επίσης θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι αντίπαλοι πρέπει να είναι δυνατοί, για να υπάρχει ανταγωνισμός, μόνο τότε θα δούμε καλύτερη την ομάδα. Τα τελευταία δύο χρόνια το επίπεδο μας έπεσε και έφτασε τους άλλους, για αυτό έχουμε κόντρα, τα προηγούμενα χρόνια εμείς είχαμε Ζιοβάννι και οι άλλοι τον Μπίσκαν

Θέλει υπομονή στις δοκιμές, γιατί η πίεση εκτός από τη φανέλα είναι 10 φορές μεγαλύτερη από τον κόσμο. Όλοι θέλουμε να δούμε μπάλα και κούπες, αλλά όσο τους πιέζουμε τόσο δεν χτίζουμε παρά κάνουμε πασαλείμματα στην ομάδα και πειράματα που δεν βγάζουν πουθενά.

Για διαιτησίες κτλ δεν θα ασχοληθώ γιατί είναι άλλος παράγοντας αυτός. Ένα θα πω, παλιά φώναζαν οι άλλοι για εμάς αλλά όταν τους ρίχναμε 4 και 6 τι να πουν μετά για 1-2 σφυρίγματα… δεν μπορείς να μιλήσεις… αυτό.