Olympiacos-Piraeus-BC
12 Μαρτίου, 2018
Banner

Τσαφ τσουφ τσαφ τσουφ το τρενάκι προχωράει

Το ξέρω άργησα και τα γεγονότα τρέχουν σε όλα τα σπορ αλλά είχα μια μικρή ασθένεια της εποχής που πέρασε, αλλά δεν είχα όρεξη ούτε το laptop να ανοίξω. Παρόλα αυτά για να μην χάσω τη σειρά στο RedView.gr θα γράψω 1-2 πράγματα για τον αγώνα με τη Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ.

Μια βραδιά που η ομάδα τα βρήκε δύσκολα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί η Μπάμπεργκ είναι κακός δαίμονας στο τουρνουά και πάντα δυσκολεύει την ομάδα και ο δεύτερος γιατί η ομάδα γενικά ήταν κακή.

Δεν μας έκανε σοφότερους ο αγώνας βλέπουμε όμως σιγά σιγά με την προσθήκη του Τιλί πως θα συνεχίσει η ομάδα στους ψηλούς. Ο άνθρωπος είναι εργαλείο τρελό, πέρυσι που χάσαμε τελικό στο F4 και Ελλάδα δεν είχαμε καν τέτοια βοήθεια. Φέτος με την προσθήκη του έχει δυναμώσει η επίθεση (και με Αγραβάνη ακόμα καλύτερα σαν extra λύση), μαζεύει ότι υπάρχει από “σκουπίδι” και δίνει τα 1-2 τρίποντα που τα έδινε και ο Γουίλτζερ. Το βασικό που έγραψα και μετά τον αγώνα με ΠΑΟ είναι ότι πατάει καλά και σταθερά, σα να μην έγινε τίποτα από τον τραυματισμό του.

Ο Βασίλης στα ίδια επίπεδα, σταθερός και αρχηγός. Συνεχίζει να αφήνει εποχή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με αυτά που κάνει. Πραγματικά είναι το πρόσωπο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και της λίγκας, εφόσον τώρα φεύγουν οι παίκτες πιο νωρίς για ΝΒΑ. Οι αμερικάνοι σε μέτρια επίπεδα με τον Ρόμπερτς να είναι λίγο καλύτερος από τους άλλους.

Τέσπα το ματσάκι δεν είναι για πολλά. Θέλω να σταθώ όμως στους απέναντι. Έχουν γράψει 1-4 στους τελευταίους αγώνες και δεν κουνιέται φύλλο… σε αντίθεση με 1-2 δικές μας ήττες τον Ιανουάριο γκρεμίστηκε το σύμπαν γύρω μας. Εκεί παίζει ρόλο το πόσο έχει θωρακίσει την ομάδα σε δημοσιογραφικό επίπεδο αφού έχει και δικά του media, σε αντίθεση με εμάς που έχουμε ένα θέμα να τρωγόμαστε μεταξύ μας με τα πάντα. Με τις λογικές που διάβαζα μετά τον ήττα από τον ΠΑΟ θα με το 1-4 και τη θέση που είναι τώρα οι βάζελοι , θα έπρεπε να είχαν διώξει Πασκουάλ, Καλάθη, Σίγκλετον, Τζέιμς, έχω άδικο; Μα μας κέρδισαν φέτος 3 φορές. Ε και; πήραν κανένα τίτλο και δεν το ξέρω; ΟΧΙ!

Παίζει ρόλο στα δύσκολα να μην φορτώνεις την ομάδα με πιο πολύ πίεση. Δυστυχώς μέχρι σήμερα έτσι έχουμε μάθει σε πολλά πράγματα, κάποτε πρέπει να ξεμάθουμε και να βλέπουμε τα πράγματα πιο σωστά. Όπως τα βλέπουν και στο εξωτερικό.

Σήμερα έχουμε μια καλή προπόνηση με το Ρέθυμνο και σιγά σιγά που η κανονική περίοδος στη Euroleague να δούμε τα χιαστή πως θα πάνε. Το Final Four που φωνάζαμε μερικοί από την αρχή της σεζόν και στα δύσκολα είναι κοντά αλλά έχουμε χρόνο ακόμα.

Όσο για τον Χάκετ τα διάβασα και στον τύπο. Ο Σφαιρόπουλος φυσικά και τον ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να ρισκάρει την παραμονή του λόγο του τραυματισμού του. Ο Χάκετ πλήρωσε τους Λοτζέσκι και Γιάνγκ. Δεν μπορούσε να πάρει το ρίσκο ο coach και στην πρώτη στραβή να τα άκουγε γιατί κράτησε τον “προβληματικό” εδώ τα ακούει όταν κάποιος παθαίνει απλό διάστρεμμα…  Θα δούμε τη νέα σεζόν ποιος θα είναι στον πάγκο και εάν έρθει ο Χάκετ πάλι πίσω.