Olympiacos-Piraeus-BC
23 Μαρτίου, 2018
Banner

Τσαφ τσουφ τσαφ τσουφ για τα playoffs

Πάει και αυτό σήμερα. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague η ομάδα κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας, πριν καν τελειώσει η κανονική περίοδος.

Προσωπικά το σημερινό παιχνίδι το περίμενα πιο εύκολο από ότι είδαμε. Πολλοί έλεγαν ότι ήταν παγίδα και δεν είχαν άδικο αλλά η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Να έχεις στα λάθη για παράδειγμα εμείς 15 και οι άλλοι 5 και να ανοιγοκλείνεις την διαφορά μέσα στον αγώνα, δείχνει την πραγματική διαφορά των ομάδων.

Έκανε λάθος φέτος η Εφές με τον Περάσοβιτς (ναι αυτόν που μερικοί τον ήθελαν αντικαταστάτη του Σφαιρόπουλου!?), ο Άταμαν έκανε απλά πράγματα και τα δείχνει η Εφές. Έχει καλούς παίκτες και ιδιαίτερα επιθετικούς όπως είπε και ο coach στο τέλος του αγώνα.  Αλλά εντάξει δικά τους θέματα.

Στα δικά μας, η ομάδα μπήκε όπως πρέπει και με λογική να τελειώσει τον αγώνα πριν το ημίχρονο. Στο 1ο δεκάλεπτο όλα ήταν σούπερ και η άμυνα όπως πρέπει. Στο δεύτερο άρχισε το κλασσικό που κάνει αυτή η ομάδα, να “κλειδώνει” στο μυαλό των παικτών ότι όλα τελείωσαν και είμαστε ΟΚ. Δεν ήταν έτσι γιατί η Εφές δεν είχε πίεση, άλλοι έπαιζαν και για τις μεταγραφές τους, αυτοί πάντως δεν το παράτησαν και καλά έκαναν.

Στην 3η και 4η περίοδο η διαφορά ανοιγόκλεινε, μια μας πλησίαζαν μία φεύγαμε μέχρι να κόψουμε το νήμα της νίκης πρώτοι.

Για τους παίκτες, ένα θα γράψω. Δυστυχώς για τους αντι-Σπανουλικούς, ή ότι ο Βασίλης είναι γέρος κτλ, το παλικάρι εύκολα έχει 2 χρονάκια ακόμη. Το ξαναείπα η απουσία του στην αρχή τον έχουν κάνει ασταμάτητο και συνεχίζει στο ίδιο τέμπο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τεράστιο παράδειγμα για πολλούς παίκτες, όχι μόνο τους μικρούς…

Μιλουτίνοφ τα έχουμε πει επίσης, παίκτης επιπέδου ΝΒΑ. Το σημερινό δίδυμο με Σπανούλη μας έφερε εποχές ΣτόκτονΜαλόουν, για τέτοια ευκολία ασίστ από Βασίλη και εύκολοι πόντοι του Σέρβου. Παπαπέτρου άρπαξε την ευκαιρία με την απουσία Παπανικολάου και πιστεύω να του δώσει ψυχολογία αυτό το ματς. Πρίντεζης μαχητής στη ρακέτα πάλι έφαγε ξύλο αλλά τα έβαζε,  εκτός από κάποια ελεύθερα σουτ στο 3ποντο.

Από τον πάγκο είχαμε τη συνέχεια της πρώτης ομάδας, άλλες φορές υστερούσε στους αγώνες και χάναμε τις διαφορές, τώρα όμως αρκετοί έκαναν δουλειά. Ο Μάντζαρης μετά την απουσία του επανήλθε, μπορεί να μην έβαλε πόντους άλλα έκανε άλλες δουλειές, 5 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και ένα 3ποντο που θέλει @@ για να το βάλεις μετά από άστοχο. Ελπίζω σε αυτή την περίοδο που έχουμε τα playoffs να βρει τον παλιό του εαυτό. Από την άλλη ο Ρόμπερτς ήταν καλός όσο έπαιξε, ο Μακλίν πάλι του βάθους με αρκετά προβλήματα στην άμυνα και ένα θεματάκι στον πάγκο με τον Σφαιρόπουλο όπου είναι μέσα στο παιχνίδι. Στρέλιενκς προβληματίζει, αλλά δεν τον φοβάμαι ξέρουμε τι παίκτης είναι. Τόμπσον ανύπαρκτος, εκτός γηπέδου. Τιλί έδωσε λύσεις αλλά θέλει ακόμα, τον περιμένω σε απόδοση ίδια με του ΟΑΚΑ. Μέχρι εκεί πήγε το rotation, όσο παράξενο και να είναι δεν άνοιξε παραπάνω, ίσως θέλησε ο coach να κρατήσει παίκτες που ήταν στη μέρα τους και να μην τους κόψει τη φόρα. Έχει άλλα 2 παιχνίδια για το τέλος της κανονικής περιόδου που μπορεί να τους βάλει.

Με αυτά και με αυτά η ομάδα κλείδωσε την 4άδα και περιμένει το πλασάρισμα. Αντίπαλοι είναι ανάμεσα σε Χίμκι, Ζαλγκίρις και Μπασκόνια. Προσωπικά προτιμώ τη Ζαλκίρις. Η Μπασκόνια είναι σε φόρμα τους έχουμε αλλά θα μας δυσκολέψουν αρκετά. Η Χίμκι είναι η πιο δύσκολη γιατί είναι λίγο περίεργη ομάδα και ο Μπαρτζώκας αυτές τις φάσεις σε ένα τουρνουά τις έχει, δύσκολα κερδίζεις στη Μόσχα, σε αντίθεση με Μπασκόνια και Ζαλγκίρις που μπορείς να τους κάνεις εύκολα ένα διπλό. Έχουμε ακόμα όμως.

Ο Σφαιρόπουλος στις δηλώσεις του δήλωσε και πάλι ότι δεν έχουμε πάει Final Four ούτε οι κούπες έρχονται έτσι. Θέλει να τους έχει Γη όλους στην ομάδα ακόμα και για τους οπαδούς το είπε που κάνουμε φυσιολογικά όνειρα για κούπα αφού παίζουμε εντός έδρας στη Σερβία. Σωστά πράττει. Τέλος μίλησε και για τον κόσμο που πήγε σήμερα στο ΣΕΦ και ήταν λίγος σε σχέση με τη σπουδαιότητα του αγώνα. Εκτιμώ ότι όπως και εγώ πολλοί θα είπαν εύκολο απόγευμα αλλά κάναμε λάθος. Πάλι όμως επικρατεί μια λογική ότι θα πάμε στα πιο εμπορικά μάτς. Δεν έχουμε καταλάβει (και απορώ γιατί) ότι ο Ολυμπιακός είναι η εμπορική ομάδα και όχι οι αντίπαλοι που θα έρθουν στο ΣΕΦ. Έχουμε μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη και κάθε χρόνο κάνει υπερβάσεις. Οι αντίπαλοι όλοι τον σέβονται και τον υπολογίζουν, μόνο εμείς δεν θέλουμε να το καταλάβουμε. Όταν περάσει αυτή η φουρνιά παικτών (ελπίζω και με άλλον ένα ευρωπαϊκό τίτλο), θα καταλάβουμε τι είχαμε και θα ψάχνουμε στο youtube τα video να τα ξαναδούμε τι έχουμε ζήσει μαζί τους.

Τώρα μας μένει Μάλαγα και Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, φυσιολογικά 2 στα 2, αλλά δεν ξέρω σε τι φάση θα είναι η ομάδα εάν θα κρατήσει δυνάμεις ή μπορεί και να κάνει επιλογή στον αντίπαλο, κανείς δεν ξέρει αν και δεν είναι στο DNA μας αυτό.

Το 1ο από τα 4 βήματα έγινε, πήραμε το πλεονέκτημα, 2ο βήμα η πρόκριση στο Final Four, μετά έχουμε κενό κάπου ένα μήνα για το μεγάλο ραντεβού. Πρέπει να βγάλουμε την πίεση από την ομάδα και να είμαστε δίπλα της για τις 3 νίκες. Η χρονιά έχει ακόμα.

Υγεία να έχουν οι παίκτες και εμείς να τους βλέπουμε 😉