Olympiacos-Piraeus-BC
7 Απριλίου, 2018
Banner

Σφαιρόπουλε, έχεις φτιάξει τεράστια ομάδα για κούπα!

Τσα! Πάλι εδώ και τις ημέρες των εορτών. Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση να έχουμε! Υγεία, τύχη και καλά μυαλά σε πολλούς γιατί τείνει είδος προς εξαφάνιση τα τελευταία χρόνια.

Είναι μέρες γιορτινές, οικογενειακές και σήμερα το πρωί πήγα εκκλησία οπότε δεν θέλω να τα χώσω όπως τις άλλες φορές. Δεν με αφήνετε όμως…

Ξεκινάω και ξεκαθαρίζω ότι τον αγώνα εχθές ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ γιατί δούλευα σερί από τις 9 το πρωί έως τις 1 το βράδυ (εστίαση). Για κάποιους που νομίζουν ότι με πληρώνει η ΚΑΕ, όπου βασικά δεν θα με χαλούσε καθόλου. Θα συνέχιζα να έγραφα όπως τα βλέπω και ας μην αρέσουν σε πολλούς.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να κάνω κάποια ανάλυση για τον αγώνα. Με μια εικόνα που είχα πριν ξεκινήσει το ματς, το τι έγινε με το σκορ κατά τη διάρκεια και πως τελείωσε έχω μια άποψη.

Η άποψη μου είναι ότι ο coach έχει φτιάξει μια τεράστια ομάδα που είναι για τίτλο στο Βελιγράδι! Θα περάσει τη Ζαλγκίρις με 3-0 ή 3-1 βαριά και μετά στο F4 όλα για όλα.

Πριν συνεχίσω θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση. Το μπάσκετ ή καλαθοσφαίριση είναι ένα σπορ! Προσοχή! Όχι άθλημα, αλλά σπορ. Όπως πολλά σπορ και αυτό παίζεται με μπάλα. Είναι μια πορτοκαλί, εσχάτως έχει και μαύρες “φέτες” και παντού έχει σπυράκια, ή μπιμπικάκια, όπως θέλετε πείτε τα, εξού και το “σπυριάρα”. Αυτή είναι η μπάλα, που έχει μέσα αέρα και κάνει γκελ (μπιστάει) στο παρκέ! Δεν παίζεις με αυτή σε χορτάρι…  Αυτή λοιπόν δεν είναι ούτε παιχνίδι που συνοδεύει τη λαμπάδα σας για σήμερα το βράδυ στην Ανάσταση, αλλά και ούτε εάν την βάλεις σε κατσαρόλα σου φτιάχνει τη μαγειρίτσα! Με αυτή τη μπάλα κάποιοι βγάζουν το ψωμί τους (μην μένετε στα μεγάλα συμβόλαια μεγάλων ομάδων που είναι λίγες, υπάρχουν και οι μικρές ομάδες όπου κάποιοι παίζουν και με 500 ευρώ)! Άλλοι παίζουν για την πλάκα τους, για το χόμπι τους και άλλοι για την διασκέδαση τους. Οπότε μιλάμε για επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Τους επαγγελματίες πιστεύω ότι δεν μπορούμε να τους κρίνουμε όντας ερασιτέχνες. Αυτό λέω εγώ, νομίζω το λέει και η λογική ε;

Πάμε τώρα στα της ομάδας. Εχτές έγινε ένα παιχνίδι, το τελευταίο της σεζόν με τη Ζαλγκίρις στην έδρα μας. Πολλά μπράβο στους περίπου 5-6000 κόσμου όπου Μ. Παρασκευή κατέβηκαν γήπεδο! Δύσκολη μέρα.

Βλέποντας τα ρεπορτάζ όλης της εβδομάδας η ομάδα θα είχε πολλές απουσίες στον αγώνα, αφού ΒΑΣΙΚΟΙ παίκτες είχαν διάφορα προβλήματα, όπου φυσικά και δεν φέρει ευθύνη ο γυμναστής ή οι γιατροί. Δηλαδή για τους κάλους που έβγαλε ο Πρίντεζης φταίει ο γιατρός; Για τη σερπαντίνα που πήγε τον Μακλίν φταίει ο γυμναστής; Θα τρελαθούμε τελείως;

Οι απουσίες ήταν Παπανικολάου, Πρίντεζης, Τιλί (ή Τιγί), Μακλίν και ο Μιλουτίνοφ έπαιζε με πόνους στη μέση.

Για να καταλάβουν μερικοί τι απουσίες είναι θα κάνω κάτι σαν γράφημα. Στους ψηλούς φέτος ή σειρά είναι:

Μιλουτίνοφ > Μακλίν > Μπόγρης

Ο 1ος είχε πρόβλημα με τη μέση του και έκανε προπονήσεις συντήρησης. Ο δεύτερος είχε κάποια ίωση και ο 3ος είναι για φέτος ο έλληνας ψηλός που συμπληρώνει την 3αδα, αφού δεν μπορούμε να έχουμε ξένο και το budget για την 3η θέση είναι περιορισμένο. Οπότε η καλύτερη λύση για φέτος ήταν ο Μπόγρης που είχε πολύ καλή χρονιά στην Ισπανία πέρυσι. Το γράφω γιατί πολλοί έγραψαν ότι είναι επιλογή του Σφαιρόπουλου και έκανε λάθος. Sorry αλλά το καλοκαίρι με τα χρήματα που παίρνει και αυτά που έκανε και εσείς θα τον το είχατε στην ομάδα σας ως 3η λύση – συμπληρωματική (δίνω ανάσες) στους 2 βασικούς που ο  Ολυμπιακός κάθε χρόνο έχει!

Στο 4 έχουμε για φέτος: Πρίντεζη > Τιλί > Αγραβάνης, εεε και οι 3 εχτές δεν ήταν στην ομάδα! Μας έμεινε μόνο ο Γουιλτζεράκος των 30.000/μήνα λύση της στιγμής (μετά από scouting φυσικά και περιορισμένου budget) που τον είχαμε για την απουσία του Τιλί κάποιους μήνες. Ο Σφαιρόπουλος έχει το credit ότι δεν τον άφησε να φύγει αφού παίζει μόνο Ευρώπη… Εχτές ήταν βασικός μαζί με τον πασπαρτού Παπαπέτρου που θα γράψω πιο κάτω.

Πάμε και στο 3 με Παπανικολάου > Παπαπέτρου > Τόμπσον. Ο 1ος είναι εδώ και καιρό εκτός και καλύτερα για να είναι ξεκούραστος και δυνατός στα δύσκολα. Ο Παπαπέτρου φέτος με τον ερχομό του Τιλί έμεινε στη θέση του στο 3 μαζί με τον άλλο Παπ και είχε βρει ρυθμό και ανέβαζε στροφές αγώνα με τον αγώνα. Έλα όμως που η μοίρα τον θέλει να είναι “ασανσέρ” στο 3-4 όσα 4άρια και να πάρει η ομάδα. Είναι γραφτό του μάλλον, έτσι με τον Γουίλτζερ έπαιζε και στο 4. Ο Τόμπσον είναι άλλη περίπτωση που ενώ είναι καλός παίκτης δεν βγήκε στον Ολυμπιακό. Σωστά ο Σφαιρόπουλος επίσης δεν άφησε ελεύθερο τον παίκτη αφού σου λέει τον έχω πληρώσει που τον έχω πληρώσει ας τον έχω για back up στην Ευρώπη και ορθώς! Εχτές για την αποχή του και το ότι δεν μπορεί να μπει σε “καλούπι” κάτι έκανε από ότι είδα στατιστικά.

Συμπέρασμα. Ο Σφαιρόπουλος έχει φτιάξει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ομάδα! Το γιατί θα το γράψω παρακάτω. Προσωπικά πριν ξεκινήσει ο αγώνας τον περίμενα πολύ δύσκολο με τόσες απουσίες. Το ξαναγράφω, δεν έλειψαν παίκτες που παίζουν αλλαγή ή λίγα λεπτά. Έλειπαν βασικότατα γρανάζια 5άδας που παίρνουν πάνω από 20 λεπτά αγώνα και δίνουν στην ομάδα ενέργεια, πόντους, άμυνα! Για να το καταλάβουν μερικοί, πάρτε τον βάζελο και βγάλτε από έναν αγώνα τους Ρίβερς, Αντεντοκούμπο, Γκίστ και Σίγκλετον, ελάτε μετά να μου πείτε!

Πολλοί την πάτησαν επειδή η ομάδα μπήκε δυνατά και πήρε διαφορά, σου λέει εύκολο απόγευμα. Ναι, αλλά δεν παίζουν μηχανές με credits, αλλά άνθρωποι, που έπρεπε να καλύψουν τις απουσίες. Ίσως για 20-30 λεπτά με υπέρβαση στην υπέρβαση να γινόταν, αλλά στο τέλος το σώμα και μυαλό μίλησαν. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά και άντε να σου γίνουν μια φορά στο τόσο. Έτσι το βράδυ όταν γύρισα σπίτι διάβαζα πάλι για αφορισμούς στον προπονητή, πόσο loser είναι και άλλες ομορφιές. Μιλάμε για τον ίδιο προπονητή που οι ίδιοι μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και τη νίκη της ομάδας έγραφαν για θριάμβους. Εχτές έγινε πάλι loser μέχρι να ξαναγίνει κορυφαίος όταν πάει Βελιγράδι.

Αυτοί λοιπόν είδαν ότι η ομάδα έχει πρόβλημα, και χάνει διαφορές κτλ. Εγώ είδα άλλα. Είδα ότι η ομάδα χωρίς 4 βασικούς έπαιξε στα ίσα μια καλή ομάδα επιπέδου Euroleague και έχασε στις λεπτομέρειες για ένα καλάθι, ένα τικ στη μπάλα μετά από ριμπάουντ. Που σημαίνει ακόμα και με τόσες απουσίες αυτή την ομάδα θέλει πολύ, πολύ μα πάρα πολύ προσπάθεια για να την καταβάλεις! Αυτό το χτίζεις! Δεν το μαθαίνεις από τη μια μέρα στην άλλη στους παίκτες σου. Αυτό μόνο ο Ολυμπιακός το έχει σε όλη την Ευρώπη και τον δικαιώνει η Ρεάλ που επέλεξε τη ζέλα!

Να πω και κάτι για τους δημοσιογράφους. Διαβάζω πολλούς χρόνια τώρα. Μερικούς τους διαβάζω σταθερά γιατί ξέρουν να γράφουν (ναι υπάρχουν πάρα πολλοί που ούτε τα βασικά σε μια πρόταση δεν ξέρουν), και γράφουν σωστά πράγματα, τεκμηριωμένα. Υπάρχουν και οι σαλτσάδες, όπου δεν έχουν τίποτα να πουν και φτιάχνουν μύθους και κειμενάρες με φαντασία για να κερδίζουν κλικάκια στο internet. Εδώ και 3-4 εβδομάδες έχω διαβάσει 1000 διαφορετικές εικασίες για το ποιος θα πέσει με ποιόν. Ξεκίνησαν από το ότι ο ΠΑΟ στοχεύει Ολυμπιακό, μέχρι ότι η Ρεάλ θα κάτσει να χάσει για να πέσει με Ολυμπιακό. Και έγραφαν , έγραφαν αναλύσεις επί αναλύσεων λες και τα ξέρουν όλα. Λες και αυτοί αποφασίζουν τι θα κάνει η κάθε ομάδα, αφού τα γνωρίζουν όλα. Αποτέλεσμα έπεσαν έξω και 1-2 έπεσαν μέσα για τη Ζαλγκίρις, όπου το έλεγαν πολύ πριν γίνουν ότι έγιναν τις τελευταίες 2 αγωνιστικές. Sorry αυτούς θα συνεχίσω να τους διαβάζω γιατί δεν πούλησαν ξερολίαση.

Το καλύτερο βέβαια το άκουσα την προηγούμενη εβδομάδα στο ραδιόφωνο, όπου γνωστός παραγωγός είπε, ότι όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική! Μιλάμε για σοβαρή άποψη – μαντεψιά! Ε ναι ρε φίλε τελειώνουν οι αγώνες και φυσιολογικά θα κριθούν όλα, δεν μας λες και κάτι νέο, άλλο που επί εβδομάδες εσύ και οι συνάδελφοι σου είχατε κάνει ότι πιθανός και απίθανος συνδυασμός έπαιζε.

Τέλος υπάρχει και μια μερίδα δημοσιογράφων που “ψοφάει” για “αίμα” και φαγωμάρα. Αρέσει στον κόσμο, το δίνουμε και συνεχίζουμε τα κλικάκια ή τηλεφωνηματάκια.

Τέσπα! Αυτά για σήμερα. Είπαμε μέρες γιορτινές και ας κάνουμε ένα μικρό break από τα αθλητικά. Έχουμε άλλες 300 και βάλε μέρες το χρόνο να τα λέμε, αυτές οι στιγμές είναι λίγες. Στιγμές χαλάρωσης, περισυλλογής και ανασυγκρότησης για τον καθένα.

Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση να έχουμε με υγεία σε όλους και εδώ είμαστε!

ΥΓ1: Η ομάδα τώρα μας θέλει στο ΣΕΦ όλους! Τώρα πρέπει να γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΔΡΑ και όχι πατατακιδοκερκίδα, το είπε και ο coach, πριν λίγες μέρες.

ΥΓ2: Το κακό είναι ότι αυτοί που λένε ότι λένε είναι οι ίδιοι που φεύγουν κάπου στο 35 από το ΣΕΦ…

ΥΓ3: Τετάρτη πάλι ΣΕΦ αλλά για volley! Με δυνατή κερκίδα το 3-0 και μετά 4-0 είναι εφικτό!

ΥΓ4: Φάτε σα να μην υπάρχει αύριο! Από Δευτέρα διατροφή…