Olympiacos-Piraeus-BC
27 Απριλίου, 2018
Banner

Μια νύχτα στο parking του ΣΕΦ…

Κείμενο που έγραψε ένας πολύ καλός φίλος Γιάννης Βλαστάρης και αξίζει να διαβαστεί απο ακόμα πιο πολλούς!

Τελείωσε λοιπόν για φέτος η Μπασκετική μας πορεία . Μία κατάληξη που για εμένα προσωπικά ότι και να γίνει από εδώ και στο εξής , (ακόμα και πρωτάθλημα να πάρουμε) με αφήνει με μία πίκρα .

Τι έφταιξε ?? Έφταιξε ο προπονητής ?? Έφταιξαν οι γιατροί ..?? Έφταιξαν οι παίχτες ..??? Έφταιξε η κακιά μας η τύχη ??? Λίγο από όλα θα πω εγώ , αλλά επειδή ξέρω ότι πολύ θα διαφωνήσετε για την οικονομία της συζήτησης θα σας πω ότι φταίει ο Προπονητής ..αυτός δεν φταίει πάντα ..??

Πάμε λίγο λοιπόν να δούμε με τι κριτήρια κρίνουμε έναν προπονητή . Για αρχή θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εκτιμώ όλους τους Έλληνες προπονητές .. Θεωρώ ότι σαν χώρα έχουμε φτιάξει πλέον σχολή στο μπάσκετ , και αυτό φαίνεται αφού πολλοί Έλληνες προπονητές κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.

Σαν Ολυμπιακός λοιπόν έχω όνειρο εκτός από πανίσχυρη ομάδα ,να φτιάξουμε και έναν Έλληνα προπονητή , έναν προπονητή που θα μείνει για πολλά χρόνια σε αυτήν την ομάδα και μέσα από αυτήν και τις επιτυχίες της θα μεγαλώσει και εκείνος και θα χτίσει έναν μύθο ανάλογο με άλλον μεγάλων προπονητών.

Φοβάμαι ότι φέτος θα είναι η τρίτη φορά την τελευταία δεκαετία που θα χαθεί αυτή η ευκαιρία . Η πρώτη χάθηκε με τον Γιαννάκη , με τον οποίο φτάσαμε σε ένα final four και σε έναν τελικό Ευρώπης . Βέβαια τα ποσά που χαλάγανε οι Αγγελόπουλοι τότε ήταν τεράστια , και η υπομονή από την έλλειψη τίτλων από το γνωστό κατεστημένο στην Ελλάδα δεν υπήρχε ..Η δεύτερη και ίσως πιο άδικη ήταν με τον Μπαρτζώκα. Ένας προπονητής που στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που πήρε Ευρωλίγκα , εκδιώχθηκε νύχτα από τον κόσμο επειδή ένα βράδυ του Οκτωβρίου έχασε ένα κύπελλο Ελλάδας από τον ΠΑΟ.

Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι ένας από τους θρύλους του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ ο Έτορε Μεσίνα έγινε πρωταθλητής Ευρώπης μετά από 10 χρόνια καριέρας κερδίζοντας σε τελικό την ΑΕΚ, και έχει συνολικά 4 τίτλους σε σχεδόν 30 χρόνια καριέρας έχοντας προπονήσει την μεγάλη τότε Kinder του Ντανίλοβιτς και του Σάβιτς και αργότερα του Τζινόμπιλι , και στην συνέχεια την ΤΣΣΚΑ . Ο Μεσίνα λοιπόν 4 σε 30 χρόνια ο Μπαρτζώκας 1 στον πρώτο χρόνο και έφυγε νύχτα . Επίσης θα ήθελα να σταθώ σε έναν άλλον θρύλο του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ …Τον Ομπράντοβιτς (ξέρω ξέρω ουυυυυυυυυυυυ) . Αυτόν λοιπόν τον κύριο τον ανέχτηκαν στην Τουρκία 3 ολόκληρα χρόνια μέχρι να πάρει Ευρωπαϊκό . Ο Ομπράντοβιτς λοιπόν που πήγε στην Φενέρ με 8 τεμάχια .. που είχε μπάτζετ 150 εκατομμύρια…πήρε Ευρωλίγκα μετά από 3 χρόνια . Εμείς εδώ βέβαια θεωρούμε αποτυχημένο τον Σφαιρόπουλο που ήρθε από τον Πανιώνιο , και την επόμενη χρονιά πήγε τελικό …αλλά …….έχασε….. Θεωρούμε αποτυχημένο άλλον έναν Έλληνα προπονητή ο οποίος ήρθε από τον Πανιώνιο , και μέσα σε 2 χρόνια πήρε 2 πρωταθλήματα και πήγε σε έναν τελικό Ευρώπης .

Θεωρούμε ότι του έσωσε την καριέρα ο Σπανούλης με το τρίποντο στην μούρη του Διαμαντίδη …Του Ίβκοβιτς βέβαια την καριέρα ο οποίος την πρώτη χρονιά τα έχασε όλα … Και την δεύτερη χρονιά έγινε το θαύμα θαυμάτων της πόλης δεν του την έσωσε την καριέρα κανένας Σπανούλης και κανένας Πρίντεζης .. Ήταν μάγκας .. και βέβαια μετά μας παράτησε γιατί είχε κουραστεί από την υπερπροσπάθεια …Και μετά απότομα ξεκουράστηκε και πήγε στα μεγάλα μπάτζετ …..Και φυσικά μετά του ξηγηθήκαμε πλακείτσα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 7 χρόνια προπονητή τον Λάσο και έχει πάρει 3 πρωταθλήματα Ισπανίας και 1 Ευρώπης …Είναι μεγάλος προπονητής ο Λάσο?? …μάλλον όχι …είναι μεγάλη ομάδα η Ρεάλ όμως . Και αυτό κάτι λέει για έναν οργανισμό.

Ας τον στείλουμε λοιπόν και αυτόν στον αγύριστο , να πάει στο καλό και να μην γυρίσει , ας αλλάξουμε σελίδα και ας πάμε μπροστά ….. Έτσι και αλλιώς τα κριτήρια μας είναι αλάνθαστα …

ΥΓ: 2 στα 11 έχει ο Σφαιρόπουλος κάπου άκουσα , μάλιστα …..2 στα 11 δηλαδή 1 τίτλος το κύπελλο Ελλάδας , και 1 τίτλος η Ευρωλίγκα ίσα και όμοια δηλαδή ….. Για κριτήρια δεν μιλάμε …??

Καληνύχτα και καλή μας τύχη !!!