Olympiacos-Piraeus-BC
17 Μαΐου, 2018
Banner

Τα κάστρα πέφτουν από μέσα!

Το έχω γράψει πολλές φορές στα κείμενα μου στο τέλος. Τώρα το γράφω στην αρχή γιατί μάλλον δεν το έχουν πάρει χαμπάρι μερικοί. Τα κάστρα πέφτουν από μέσα.

Αυτή η ομάδα τόσα χρόνια που άκουγε τα μύρια όσα, είχε τα δικά της προβλήματα τα μπορούσε και τα κρατούσε μέσα στα αποδυτήρια. Τώρα από “δικούς” μας δημοσιογράφους βγαίνουν διάφορα στον αέρα.

Η έχουμε καλούς ρουφιάνους μέσα στην ομάδα ή τα αδέρφια εσκεμμένα περνάνε γραμμή για να μην κάνει όνειρα τρελά ο κόσμος για οικονομικές υπερβάσεις και να τους επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Το timing για κάτι κείμενα που έχουν σχέση με τα τις ομάδας αλλά τα πολύ εντός είναι ύποπτο…Από πότε ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι θα κάνουν κουμάντο στα οικονομικά μιας ομάδας. Πότε θα γίνονται οι πληρωμές πως και γιατί. Μετά από προπονητές θα έχουμε και τους οικονομολόγους τώρα στο ΣΕΦ;

Το  έχω γράψει επίσης πολλές φορές ότι τα ΑΡΔ θέλουν να δίνουν αίμα στον κόσμο που δεν σκαμπάζει και πολλά γιατί αυτό φέρνει κλικ, φύλλα, ακροατές. Αυτό είναι το γαμημένο επίπεδο δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Απόλυτα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ να μασάει ο κόσμος. Ελάχιστοι κάνουν πραγματική δημοσιογραφία. Το κουτσομπολιό είναι που έχει περάσει και το πόπολο ψοφάει για τέτοια, σε τέτοιο περιβάλλον μεγάλωσε και γαλουχήθηκε. Μεγάλη σχολή αυτή.

Την ίδια ώρα οι απέναντι  όπου ο τράκης με τα media δικά του μπορεί και κατευθύνει τους σανοφάγους οπαδούς του όλα καλά, ακόμα και η Euroleague μέσα σε 2-3 μέρες είναι εντάξει, πάει πέρασαν αυτά. Δεν έκατσε η ανακατωσούρα στα playoffs και τώρα τουμπέκα η ουρά στα σκέλια και πάλι πίσω στο μαντρί του Μπερτομέου, τουμπέκα και οι οπαδοί. Στην τελική δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς γιατί μόνο αυτός τους έχει απομείνει για την μπάλα που τους τάζει άλλα όνειρα. Οι απέναντι έχουν τα media και ποτέ δεν βγάζουν τα εσωτερικά της ομάδας, ενώ έχει επίσης αρκετά θέματα. Αλλά εκεί πιστοί, δεν μιλάνε δεν λαλάνε. Πέρυσι βγήκαν τα θέματα για νυχτοπερπατήματα όπου δεν κράτησαν και πολύ αλλά δεν τους γύρισε μπούμερανγκ στην ομάδα, ίσα ίσα το αντίθετο.

Με έκπληξη διάβασα το άρθρο του Διαμαντόπουλου στο ΦΩΣ για τα οικονομικά. Καλά αφού όπως γράφει στις 99 από τις 100 ομάδες γίνεται το ίδιο, γιατί σε αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο βρέθηκε να γράψει για τον Ολυμπιακό ότι συμβαίνει. Ναι γνωρίζουμε όλοι ότι οι Αγγελόπουλοι έχουν πρόβλημα ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ το γράφω γιατί έχει διαφορά η ρευστότητα με πρόβλημα οικονομικό. Ναι γνωρίζουμε ότι υπάρχει το θέμα με τον πατέρα τους και είναι δικό τους αποκλειστικά θέμα, όχι του κόσμου, όχι των δημοσιογράφων. Παρόλα αυτά με το που ξεκινάνε τα playoffs αρχίζουμε και βγάζουμε θέματα που μόνο κακό κάνουν στην ομάδα.

Να το ξαναγράψω για να το εμπεδώσουν μερικοί; Η έχουμε καλούς ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ μέσα στην ομάδα, ή οι Αγγελόπουλοι θέλουν να περάσουν γραμμή, ότι μέχρι εκεί είμαστε οπότε έτσι θα συνεχίσουμε.

Για να πω και μια αλήθεια δεν θα έχουν και άδικο. Εχτές με Κύμη ξεκίνησαν τα playoffs και ο αγώνας έγινε μεταξύ συγγενών και φίλων. Αυτή είναι η Α1 που σας έλεγα, αυτό είναι το ελληνικό επίπεδο στο μπάσκετ που έχουμε. Αυτή η ομάδα λοιπόν στο άθλιο ΣΕΦ (γιατί απαιτούμε και νέο γήπεδο), έπαιζε σε ένα άδειο γήπεδο απλά.

Ο αγώνας κρίθηκε στο τέλος και ο Σφαιρόπουλος μίλησε με σκληρή γλώσσα. Σίγουρα γνωρίζει πολλά παραπάνω από εμάς για το τι γίνεται στην ομάδα και ίσως ήθελε να πει και άλλα, αλλά προέχει η ομάδα, πάντως το μήνυμα το πέρασε πιστεύω σε μερικούς τουρίστες…

Δεν έχω ξεγράψει το πρωτάθλημα όπως πολλοί έχουν κάνει που τους ακούω γύρω γύρω, μιλάμε για σοβαρή ηττοπάθεια. Μερικοί έχουν διαρκείας και λένε ότι δεν θα πάνε φέτος σε άλλους αγώνες, σοβαροί φίλαθλοι που μάλλον δεν το αγοράζουν για την ομάδα αλλά για τον τίτλο και τα ντέρμπι. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτούς τους φιλάθλους έχουμε, αυτή την αθλητική παιδεία επίσης!

Ελπίζω το όλο σκηνικό να ξυπνήσει τον εγωισμό μερικών παικτών και να τα δώσουν όλα. Σίγουρα το καλοκαίρι θα έχει αλλαγές, ίσως και ριζικές, μερικοί λένε για ερχομό του Μαρινάκη ή της Dogus. Ελληνικό φαινόμενο και αυτό, με μια φωτογραφία να βγάζουμε άλλες 100 ιστορίες  γύρω γύρω. Θα δούμε όμως δεν έμεινε και πολύ.

Μέχρι τους τελικούς όμως θα πρέπει η ομάδα να συνεχίσει συσπειρωμένη και με τον κόσμο δίπλα να υποστηρίζει όχι να χτυπάει με τις ηλίθιες κριτικές που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, αλλά δεν σκαμπάζουν μια. Όσο για τα ΑΡΔ… ο θάνατος των media τα τελευταία χρόνια τα λέει όλα, οι εφημερίδες πάνε άπατες, στο ράδιο βγαίνουν οι ίδιες και ίδιες φωνές στο internet ο καθένας φτιάχνει ένα blog και γράφει. Αυτοί έφτασαν σε σημείο να ζητάνε τα ΜΑΤ μεταξύ τους σε έναν αγώνα… αυτή είναι και η κατάντια τους. Πάντα θα υπάρχουν αλλά με το internet υπάρχουν και άλλες φωνές που δεν παίρνουν γραμμές…