Euroleague-Coaches-RedView
21 Μαΐου, 2018
Banner

Οι καραμπόλες προπονητών στη Euroleague

Η σεζόν στη Euroleague τελείωσε με τη Ρεάλ να κατακτάει δίκαια τον τίτλο απέναντι στην περυσινή κάτοχο Φενέρ.

Το τέλος της σεζόν σημαίνει αυτόματα και το ξεκίνημα σχεδιασμού για τη νέα. Ας είναι τα πρωταθλήματα σε εξέλιξη για τις ομάδες, όπου η κάθε μία έχει τους δικούς της στόχους.

Επειδή η αγορά είναι δύσκολη και οι ευκαιρίες λίγες, από τώρα κάνουν τα κουμάντα τους για να αφήσουν πιο μετά λιγότερες εκκρεμότητες συνήθως σε ότι έχει να κάνει με παίκτες από το NBA ή με παίκτες που θέλουν να πάνε στο NBA.

Για τους παίκτες δεν μπορώ να γράψω τίποτα ακόμα, αν και έχουν ακουστεί πολλά. Από τον ερχομό του Χάκετ πίσω στον Ολυμπιακό, μέχρι τον Πάνγκος στην Μπαρτσελόνα για παράδειγμα. Για να γίνουν όμως αυτές θα πρέπει πρώτα οι ομάδες να έχουν ξεκαθαρίσεις με τους προπονητές τους.

Φέτος θα έχουμε αρκετές αλλαγές σε πολλούς πάγκους. Οι προπονητές μετρημένοι στα δάχτυλα οπότε θα γίνει μια ανακύκλωση μεταξύ τους.

Στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι ρευστά στα πάντα. Ήδη σήμερα οι Αγγελόπουλοι έκαναν μια δήλωση αινιγματική έτσι όπως την διαβάζει κάποιος. Δεν θα ασχοληθώ με αυτό αλλά με τον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός και να κατακτήσει τον τίτλο, πιστεύω ότι θα αλλάξει προπονητή. Έχουν μαζευτεί πολλά πάνω του και το γνωρίζει ο Σφαιρόπουλος. Για την αποτυχία μέχρι στιγμής δεν έχει αυτός την απόλυτη ευθύνη αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει κάποια βασικά πράγματα γιατί στο μυαλό του θέλει να τα έχει όπως θέλει.

Εάν φύγει δεν έχει η ομάδα δεν έχει και πολλές επιλογές. Οι Αγγελόπουλοι προτιμούν και όχι άδικα έλληνες προπονητές, ενώ το μπάτζετ για τεχνικό team δεν μπορεί να είναι στο 1εκ. για παράδειγμα. Τι παίζει τότε για τον πάγκο;

Λοιπόν πρώτη επιλογή είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όπου έχει αφήσει το έργο μισό ενώ η πόρτα δεν έκλεισε ποτέ για εκείνον από την ομάδα. Το ότι έγινε στο parking ήταν μια βλακεία της στιγμής από ανεξάρτητους βλαμμένους οπαδούς! Δεν είχε ποτέ ανάμειξη κάποιος από την ΚΑΕ ή από την Θύρα 7! Το ξεκαθαρίζουμε αυτό για να ξέρουμε τι λέμε!

Επόμενη επιλογή από έλληνα και ελεύθερο που γνωρίζει τους ευρωπαϊκούς πάγκους είναι ο Αγγέλου. Ο βοηθός του Ίβκοβιτς  θα μπορούσε κάποτε να κάνει την πορεία του Σφαιρόπουλου. Έχει γράψει αρκετές ώρες στους πάγκους και δίπλα στον κορυφαίο.

Τελευταία επιλογή για έλληνα προπονητή είναι ο “ξεχασμένος” Πρίφτης που από τον Άρη πήγε στην Ούνικς Καζάν. Είχε παίξει το όνομα του για ΠΑΟ πριν καταλήξει σε Τζόρτζεβιτς και μετά Πασκουάλ.

Από τους ξένους ελεύθερος είναι ο Τρινκέρι και Περάσοβιτς. Δεν θα σχολιάσω γιατί και οι δύο είναι για ομάδες εκτός 8αδας.  Κάτι Μπλάτ που θέλουν κάποιοι απλά να το ξεχάσουν με κόστος 2εκ + υψηλό μπάτζετ για μεταγραφές. Ούτε καν.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με Σίτο Αλόνσο ναι αυτόν που έκανε μια καλή σεζόν στην Μπασκόνια. Το γράφω γιατί κάτι τέτοια παραδείγματα λένε πολλοί για τον Περάσοβιτς και φέτος είχε φτιάξει την χειρότερη ομάδα της Euroleague και αυτό το χρεώνεται 100% Η Μπαρτσελόνα λοιπόν έδιωξε τον Σίτο και πήρε τον 68χρονο Σβέτισλαβ Πέσιτς που τους συμμάζεψε αλλά δεν θα είναι και του χρόνου εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει πλησιάσει τον Πάνγκος η ομάδα, οπότε βλέπω στο βάθος τον Σάρας. Του αρέσει η πόλη, έχει παίξει εκεί, είναι ομάδα που μπορεί να τολμήσει να κάνει κάποια πράγματα που θέλει και να μετρήσει τις δυνάμεις του επίσης. Ξεκάθαρα βλέπω τον Σάρας εκεί και ως εναλλακτική την Μακάμπι.

Μια Μακάμπι που βλέπω επιστροφή Μπλάτ. Η ΤΣΣΚΑ διώχνει Ιτούδη και είναι στο ψάξιμο, θέλει τίτλο και δίνει όσα όσα. Εδώ θα γίνει σφαγή. Είναι ικανή να σπάσει και συμβόλαιο όπως του Ομπράντοβιτς, τα έχει τα λεφτά. Η Τουρκία θα μπει σε δύσκολη περίοδο στα οικονομικά της. Η Dogus δεν είναι όπως παλιά, αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα. Τα της τουρκικής οικονομίας θα τα δείτε σε μερικούς μήνες όταν θα σκάει η φούσκα. Οπότε έχουμε μια επιλογή να σπάσει το συμβόλαιο του Ζέλικο και να τον φέρει στα κρύα.

Παίζει και του Μπλάτ, αλλά πιστεύω θα προτιμήσει το Ισραήλ που έχει κάνει πέρασμα με τίτλο. Μου έχει κολλήσει στο μυαλό ότι μπορεί να πάει να πάρει και Μπαρτζώκα. Στη Ρωσία έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τους έλληνες προπονητές και το δείχνουν. Έτσι εάν πάρει Μπαρτζώκα, μπορεί στην Κίμκι να έχουμε Σφαιρόπουλο. Δικές μου πληροφορίες λένε ότι ο Σφαιρόπουλος έχει πρόταση από Ρωσία, ομάδα δεν ξέρω μπορεί να είναι και καμιά πιο μικρή, δεν παίρνω όρκο. Η καραμπόλα όμως μπορεί να γίνει έτσι.

Ο Ιτούδης ίσως τολμήσει να πάει NBA, έχει ψαχτεί στο παρελθόν, έχει τα κονέ να το κάνει, όπως έκανε ο Μεσίνα ίσως. Για Ευρώπη εάν μείνει θα ψαχτεί για project με ομάδα που χτυπάει Final Four και αυτές επίσης είναι λίγες. Ίσως μπορεί εάν τα βρει να πάει και στον ΠΑΟ αν και δεν έφυγε με τις καλύτερες συνθήκες.

Ο Πασκουάλ δεν βλέπω να φεύγει αφού τα λεφτά είναι καλά και τα έχει βρει με Γιαννακόπουλο. Θα τον άλλαζε μόνο για Σάρας η τέτοιου στυλ προπονητή, οπότε δεν θα γίνει και θα κάτσει και του χρόνου. Λάσο εννοείτε θα μείνει στη Μαδρίτη, τρελοί είναι να τον διώξουν;

Κάπως έτσι βλέπω να γίνονται οι σπόντες το καλοκαίρι στους πάγκους των ομάδων που παίζουν για το F4. Εκεί γίνεται ο τζόγος, από εκεί και πέρα ίσως υπάρξουν αλλαγές και σε άλλες ομάδες, αυτές που παλεύουν για την 8άδα, αλλά δεν θα ασχοληθώ.

Δικές μου προσωπικές προβλέψεις και μόνο είναι τα παραπάνω βάση κάποιας λογικής.