Payroll-RedView
5 Αυγούστου, 2018
Banner

Αλήτες, ρουφιάνοι και payroll

Κυριακή του Αυγούστου, όλοι είστε παραλίες αλλά εμείς πίσω εδώ να κρατάμε Θερμοπύλες στην πόλη. Βασικά έχω και όρεξη για κείμενο επειδή μου έχει κάτσει μια απορία εδώ και μέρες.

Ο τίτλος είναι ένα διαχρονικό σύνθημα με μια μικρή παραλλαγή, αλλά πάνω απ’ όλα αληθινή.

Έχω ξαναγράψει για τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα που είναι της πλάκας. Τα media όσο πάνε λιγοστεύουν και περνάνε σε χέρια ανθρώπων που σκοπός τους δεν είναι η ενημέρωση αλλά το χτίσιμο στρατών ή το μεγάλωμα της “μάντρας”…

Πάμε όμως στον προβληματισμό μου. Η ομάδα σε λίγες μέρες δίνει τον 1ο αγώνα για τα προκριματικά στο Europa League… όσο και να μην μας αρέσει είναι λίγο κατάντια όταν έχουμε συνηθίσει τέτοια εποχή άλλες καταστάσεις.

Η προετοιμασία έχει σχεδόν τελειώσει αλλά το ρόστερ όχι ακόμα, ίσα ίσα έχει αρκετή δουλειά ακόμα. Το να κλείσει ένα ρόστερ δεν είναι ευθύνη ούτε του ΠΡΟΕΔΡΟΥ που πληρώνει, γιατί έχει βάλει άλλους για αυτές τις δουλειές, ούτε του κόσμου να προτείνει όποιον θέλει ή να απορρίπτει όποιον δεν του κάνει κλικ.

Παρόλα αυτά έχουμε φτάσει 5 Αυγούστου και η ομάδα θέλει ακόμα 2 κεντρικά χαφ, έναν ή δύο στόπερ, ίσως επιθετικό εάν φύγει ο Καρίμ και φυσικά κανένα εξτρεμ. Ο μοναδικός εξτρέμ στην ομάδα με τον όρο εξτρέμ είναι ο Πάρντο… μην πεταχτεί κανένας να μου πει για Ποτένσε… τον Φετφατζίδη της Πορτογαλίας, γιατί τέτοιος παίκτης είναι, μην κάνουμε και φέτος βαφτίσια όπως πέρυσι με τον Μάριν.

Τέσπα, κινήσεις θα γίνουν το πιστεύω, εάν δεν γίνουν κακό δικό τους. Άλλο με ενοχλεί και αυτό είναι οι ενδιάμεσοι σε ομάδα και κόσμο – αναγνώστες – πελάτες.

Δεν ξέρω αλλά με έχουν προβληματίσει οι δημοσιογράφοι που κάνουν Ολυμπιακό. Τρανταχτό παράδειγμα πριν από μια εβδομάδα.

Εγώ ξέρω όταν κάνεις ένα ρεπορτάζ ψάχνεις, ρωτάς, κάνεις τηλέφωνα, έχεις τα κονέ και είσαι σε διαρκή κίνηση για να έχει θέμα. Φυσικά όλα θέλουν τον χρόνο τους, θέλουν τσεκάρισμα και ξανά τσεκάρισμα πριν το δώσεις στον κόσμο.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα είχαμε ένα απόγευμα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ (άντε με διαφορά λεπτών), ένα θέμα για δυσφορία της ομάδας με τον Μιράντα. Μιλάμε για είδηση που μόνο εάν μοιραστεί γίνεται να την βγάλουν ταυτόχρονα ΟΛΟΙ, μα όλοι και ακριβώς με την ίδια διατύπωση… δυσφορία… σαν δελτίο τύπου ένα πράγμα.

Βγήκαν οι δημοσιογράφοι μετά στα μέσα τους να αναλύσουν κάπως την κατάσταση. Εκεί όμως υπήρχαν διαφορετικές απόψεις, να μωρέ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (κρατήστε το αυτό), από την διοίκηση είδαν ότι δεν είναι κάτι σπουδαίο (επίσης κρατήστε το αυτό), άλλοι έλεγαν ότι εντάξει δανεικός είναι, τον δοκίμασε ο προπονητής και δεν τον καλύπτει, και πολλά ακόμα αλλά διαφορετικά μεταξύ τους.

Είχαμε λοιπόν μια είδηση ταυτόχρονα απ’ όλους με ίδια περιγραφή, αλλά την επόμενη μέρα διαφορετικές απόψεις για τον λόγο.
Τι βλέπουμε σήμερα; Ότι ο Μιράντα θα ξεκινήσει βασικός με Λουκέρνη και κάνει στον προπονητή… Οπότε το επιχείρημα που είπαν κάποιοι αμέσως καταρρίφθηκε. Εγώ θέλω να ρωτήσω και το άλλο, από πότε ή “διοίκηση” έχει λόγο στο τι κάνει ή δεν κάνει στον προπονητή;

Δεν υπάρχει οργανόγραμμα στην ομάδα, δεν υπάρχει μια ιεραρχία, ένας τεχνικός διευθυντής όπου σε όλες τις ομάδες του πλανήτη έχει και το γενικό κουμάντο της ομάδας. Τέλος αυτή ή “διοίκηση” ποια πρόσωπα περιλαμβάνει… γιατί προσωπικά πιστεύω ότι ο Μαρινάκης δεν ξέρει καν (και ορθώς) τι γίνεται στου Ρέντη, αφού ακούει τους ανθρώπους γύρω του, δεν έχει οπτική άποψη για κάτι.

Οπότε τι έγινε; Σε ποιόν δεν έκανε; Τέλος για κάποιους να μαθαίνουν τα βασικά, όταν φέρνεις έναν ΔΑΝΕΙΚΟ για ΔΟΚΙΜΗ, δεν τον παρουσιάζεις και φωτογραφίζεις με τη φανέλα στα γραφεία στην Αλεξάνδρας… εδώ ο Μιράντα είχε κάθε επισημότητα!

Ακούω στο ράδιο σχεδόν όλους τους δημοσιογράφους όταν έχω χρόνο, μαζί και αυτούς που παίρνουν τηλέφωνο. Όλη την ώρα να θα δούμε τι θα γίνει, εδώ θα γίνει αυτή η κίνηση, τέλος της εβδομάδας περιμένω 2 παίκτες και τα λοιπά. Επί 2 μήνες αυτά και συνεχίζουν… και δώσε σανό, και δώσε κλικ και δώσε άλλες διάφορες πίπες και απαντήσεις ΚΑΜΙΑ!

Το πως θέλει να παίξει ο προπονητής, τι δουλειά έχει κάνει, εάν έχει όλα τα εργαλεία και άλλα πολλά κουβέντα. Έχουμε αναλωθεί στις μεταγραφές και τι θέλει ο ένας για να έρθει, τι ζητάει ο άλλος και μας έχουν πρήξει τα ΠΑΠΑΡΙΑ με τη μεταγραφολογία. Έτσι έμαθαν τους αναγνώστες τους ας τα λουστούν τώρα που τους πιέζουν αλλά απαντήσεις δεν παίρνουν.

Και τι να πουν… και ποιοι να πουν τι… όταν οι μισοί έχουν ταξιδάκια… άλλοι έχουν δεσμούς ακόμα και συγγενικούς… άλλοι έχουν ως “πληρωμή” την είδηση και το κάτι διαφορετικό από τους άλλους και άλλα πολλά που έχουν αναγκαστεί γιατί οι εποχές είναι δύσκολες…

Σκατά δημοσιογραφία, σκατά λειτούργημα είναι. Εάν θέλαμε εκπροσώπους τύπου θα είχαμε, ρεπορτάζ θέλουμε και όταν μερικοί γράφεται τη γνώμη σας να λέτε και το πραγματικό φταίξιμο κατά την άποψη σας, όχι ότι φταίνε τα UFO και τα ζόμπι του The Walking Dead για ότι λάθος γίνεται στην ομάδα ΜΑΣ!

Εντάξει ο κόσμος έχει τη δική του άποψη, σωστή ή λάθος, αλλά δεν γίνεται ότι σχεδόν όλοι να καταλήγουμε σε κάτι και εσείς να μην το βλέπετε… ως πότε θα καλύπτεται πρόσωπα και καταστάσεις που είναι ΑΝΑΜΕΣΑ στον ΠΡΟΕΔΡΟ και στην ΟΜΑΔΑ…. γιατί ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Πέρασαν 2 χρόνια με τέτοιες καταστάσεις και ένα πρωτάθλημα που δεν μου λέει τίποτα. Στα παπάρια μου! Με νοιάζει να έχω ομάδα που θα μου φέρει τα επόμενα χρόνια τους τίτλους, γιατί τώρα στη θυσία των τίτλων με κάθε κόστος έχει χαθεί αυτό που είχαμε παλιά.

Τέλος να ενημερώσω κάποιους γιατί το ξέχασαν, ότι αυτή η ομάδα είναι που στον Πειραιά κέρδιζε τους πάντες, Ατλέτικο, Γιουβέντους, Ρεάλ, Μπενφίκα κτλ. Όλα αυτά τα χρόνια έχει φάει τα ευρωπαϊκά ματς με το κουτάλι, προκρίσεις, χαρές, λύπες όλα… όχι όμως να μου πουλάτε και ως δύσκολο αντίπαλο κάποια Λουκέρνη… την Λουκέρνη ρεεεε ένα χωριό της Ελβετίας που άλλες εποχές θα μιλούσαμε για τι over θα το παίξουμε και θα είχαμε 5 γκολ εντός και εκτός για πλάκα… όπως είχαμε άλλες εποχές Μοζίρ και Σέριφ… γιατί αυτή είναι η Λουκερνούλα…

Εάν δεν μπορούμε ως ομάδα να περάσουμε αέρα τα προκριματικά με αυτές τις ομάδες για να μπούμε ομίλους καλύτερα να ξεκαθαρίσουν στον κόσμο ότι τέρμα η Ευρώπη…

Αααα και κάτι ακόμα που είναι λίγο περίεργο… έχεις αγοράσει έναν παίκτη 7εκ. Θέλεις να τον πουλήσεις αν όχι πιο πολλά τουλάχιστον να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, και τον βάζεις να κάνει προπονήσεις στα μπετά στου Ρέντη με Ταχτσίδηδες και λοιπούς; Δεν θα είναι πιο ορθό να τον βάλεις να παίξει για να τον “διαφημίσεις”; Απλές σκέψεις κάνω… απλό marketing είναι… Μήπως τελικά τα 7 ήταν πολύ λιγότερα όπως σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει ο Χάσι ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ από τον Ολυμπιακό σε media του Βελγίου…

Είμαι σε mood… θα έρθουν και άλλα οσονούπω…

ΥΓ: Ονόματα και μέσα δεν γράφω το βλέπω, οποιαδήποτε ομοιότητα να σας έρχεται στο μυαλό, δική σας ευθύνη.