Eimai-Olympiacos-RedView
11 Αυγούστου, 2018
Banner

Πρώτο δείγμα θετικό!

Πρώτο κείμενο για την ποδοσφαιρική σεζόν και όχι μόνο μπήκε με το δεξί, αλλά είδαμε πραγματάκια στο χορτάρι.

Εντάξει δεν θα βγάλουμε συμπεράσματα από έναν αγώνα και ειδικά με ομάδα που είναι σκάλες κατώτερη, αλλά με ενδιαφέρει που είδαμε πράγματα που τα τελευταία δύο χρόνια είχαν εξαφανιστεί από την ομάδα.

Είδαμε όπως θέλουμε και είχαμε συνηθίσει τον Ολυμπιακό όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από το 1ο λεπτό πίεση στον αντίπαλο και επιθετικό ποδόσφαιρο με συνδυασμούς και όχι καμινάδες ή ότι κατεβάσει το μυαλό του καθενός μπροστά.

Είδα παίκτες να παίζουν στις θέσεις τους και όχι να βαφτίζουμε τον καθένα όπως θέλουμε για να χωρέσει στην 11άδα επειδή “πρέπει”.

Είδα μια ομάδα με χαμηλό ηλικιακό μέσο όρο να έχει μια ταχύτητα αν και νωρίς, και να με κάνει να πιστεύω πως από αγώνα σε αγώνα θα δέσουν και θα είναι ακόμα καλύτεροι.

Σίγουρα με την παρουσία του Νάτχο στη θέση του Μπουχαλάκη και με έναν ταχύτατο κόφτη στη θέση του Καμαρά, θα μιλάμε για δυνατά πράγματα μπροστά. Ο βασικός άξονας είναι το κέντρο, δεν λέω για εξτρέμ ή επιθετικό γιατί εκεί ίσως γίνουν καραμπόλες. Αλλά το όλο θέμα της ομάδας είναι το κέντρο. Αυτό θα σου πάει την μπάλα μπροστά, αυτό θα κόψει επιθέσεις αντιπάλων.

Από εκεί και πέρα σίγουρα θέλουμε έναν αμυντικό δίπλα σε Βούκοβιτς ή Μεριά. Ο Μιράντα για αλλαγή εντάξει, αλλά πιστεύω ότι καλύτερα να πάρει τη θέση του κάποιος έλληνας από τους μικρούς αφού θα μιλάμε για την 3ή 4ή αλλαγή. ΒούκοβιτςΜεριάΜιράντα είναι σχεδόν ίδια κοψιά στόπερ. Οπότε από τους τρείς προτιμώ τον Βούκο και μετά να δούμε τι ψάρια πιάνει ο Μαροκινός. Σίγουρα θέλει μεταγραφή εκεί και μετά ως 4ος να υπάρχει ένας μικρός. Αααα έχουμε και Σισέ… αυτός για δανεικός σε ξένη ομάδα πρέπει, εδώ δεν θα μπορέσουμε να τον φτιάξουμε καλό παίκτη, να πάει έξω δίπλα σε έμπειρο στόπερ να μάθει καλύτερα τη θέση και να έχει το μυαλό του μέσα στο κεφάλι του.

Στα μπακ γεμίσαμε αριστερά με ΤσιμίκαΚούτρη που μάλλον κλείδωσε έτσι. Δεξιά με ΟμάρΤόρο (αν και τον βλέπουν για άμυνα), πιστεύω εάν δεν βρεθεί κάτι εξαιρετικό να μην πάμε για μεταγραφή.

Ο Τοροσίδης ξέρουμε όλοι γιατί ήρθε πίσω στον Ολυμπιακό και ο βασικός λόγος είναι τα αποδυτήρια, αλλά και να υπάρχει ο “παλιός” που λέμε. Κάτι που έλειψε τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να έχουμε ως παλιό και αρχηγό τον Μποτία…  Τον Φορτούνη δεν τον βάζω μέσα γιατί γενικά ο χαρακτήρας του δεν είναι τέτοιος με ηγετικά ή αρχηγικά στοιχεία. Βασικά δεν πρέπει να τα γουστάρει καν αυτά, οπότε δεν τον αναφέρω.

Σίγουρα ο Μάρτινς έχει κάνει δουλειά στην προετοιμασία. Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας όποιος δεν το βλέπει είναι χαζός. Σίγουρα θα ήθελε κάποιες μεταγραφικές κινήσεις να κλείσουν πολύ νωρίτερα αλλά υπήρχαν προβλήματα και όχι απαραίτητα από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Αν και τον είχαμε από νωρίς, θα περιμέναμε να έκλεινε το ροστερ πολύ πιο γρήγορα, αλλά είμαστε μέσα Αυγούστου και ακόμα θα πάρουμε παίκτες. Εντάξει είναι και θέμα timing να πάρεις κάποιους παίκτες καλούς, παίζουν πολλά στο να γίνει μια μεταγραφή. Αυτό σίγουρα ξενίζει πολύ κόσμο και όχι άδικα, αλλά εντάξει υπομονή και ο χρόνος θα δείξει.

Μου αρέσει επίσης ότι ο σύλλογος έχει δώσει εντολή στον προπονητή να φτιάξει ομάδα για πρωτάθλημα και όχι για να περάσει ότι και να γίνει ομίλους Europa League. Το γράφω γιατί πέρυσι τέτοια εποχή ο Χάσι το έλεγε ανοιχτά, ότι είχε εντολή πάση θυσία να μπει στους ομίλους, αυτό έλεγε πάντα ότι έχει ως στόχο. Αυτό και έκανε… το μετά είναι ιστορία και την ξέρουμε όλοι μας.

Δεν ξέρω εάν ο Μάρτινς είναι ο νέος Βαλβέρδε ή Σίλβα, αυτό που ξέρω είναι ότι κάνει τα βασικά και απλά. Δεν κάνει τρέλες στο σύστημα και προσπαθεί να φτιάξει δυάδες για να έχει αυτοματισμούς στο παιχνίδι. Αυτά τα βασικά μας είχαν λείψει τα προηγούμενα χρόνια για αυτό και είχαμε βαφτίσια τύπου Ρομαό στόπερ ή Μάριν εξτρέμ…

Ότι έχει βάζει, και από την αρχή έχει ζητήσει γρήγορο κέντρο! Για αυτό και δεν ήθελε Ρομαό, Ταχτσίδη, Ζιλέ κτλ. Τα βασικά που λέγαμε.

Τέσπα, το ματσάκι ήταν εύκολο και εύκολα λεφτάκια έβγαλαν όσοι έπαιξαν το over 2.5 στο 1.80 ή το over 3.5 στο 2.65, αυτές οι αποδόσεις με αντιπάλους ελβετικές ομάδες είναι σοβαρά δώρα… Προσωπικά το πίστευα για 5-1, το είχα γράψει και στα social… κοντά έπεσα.

Δεν έχω να γράψω κάτι άλλο, γιατί το γράφω και τώρα Σάββατο βράδυ αφού είναι η περίοδος με φουλ δουλειά και η κούραση μεγάλη.

Σιγά σιγά θα μπαίνω σε ρυθμό, τον γνωστό ρυθμό… όσοι με έχουν διαβάσει ξέρουν…