Eimai-Olympiacos-RedView
23 Αυγούστου, 2018
Banner

Δώστε μου μάτια να βλέπω…

Πάει το 1ο ημίχρονο με Μπέρνλι και μένουν ακόμα άλλα 90 λεπτά για τους ομίλους του Europa. Που φτάσαμε ε; Τέτοια εποχή άλλες χρονιές κάναμε σχέδια για τα ταξίδια στο Champions League και φέτος να μιλάμε για να μπούμε σε ομίλους του Europa. Δεν πειράζει μόνο καλό έκανε η περσινή χρονιά πάντως…

Όπως έγραψα το ότι δεν πήραμε πρωτάθλημα πέρυσι έκανε δύο καλά. Το πρώτο είναι ότι βλέπω και πάλι στην ομάδα αυτή τη δίψα για διάκριση, να παίξουν μπάλα για να αποδείξουν κάτι ρε παιδάκι μου, κάτι που είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια και το βλέπαμε στο χορτάρι. Το δεύτερο είναι ότι ο κόσμος θα δώσει φέτος μεγαλύτερο παρόν γιατί νιώθει ότι κάτι καινούριο πάει να γίνει, έχασε κάποια κεκτημένα και τώρα έχει καταλάβει ότι οι μάχες δίνονται και στην εξέδρα.

Το να έχεις σχεδόν γεμάτο το γήπεδο 23 Αυγούστου δεν είναι εύκολο πράγμα. Το όλο “challenge” με την ερυθρόλευκη φανέλα που έπαιξε στα social δείχνει μια συσπείρωση που οι απ’ έξω θα έπρεπε να τρομάζουν.

Πάμε στα αγωνιστικά τώρα.

Για άλλη μια φορά ο Μάρτινς έκανε τα απολύτως φυσιολογικά και απλά. Φυσιολογικά του βγήκαν για άλλη μια φορά και θα του βγαίνουν όσο συνεχίζει έτσι. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πυρηνική φυσική, ούτε πρέπει να περάσεις από τη ΝΑΣΑ για να το καταλάβεις. Είναι απλό και εάν κάνεις τα βασικά σίγουρα θα έχεις ένα αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα όσο καλύτερα υλικά έχεις, τόσο πιο καλά θα σου βγαίνουν, όσο περνάει ο καιρός τόσο θα γίνεται ακόμα καλύτερο αυτό που βλέπουμε. Έχουμε ακόμα και άλλους 2-3 παίκτες να δούμε που θα ανεβάσουν ακόμα ένα επίπεδο την ομάδα.

Η πλάκα είναι ότι φωνάζουμε για τα στόπερ αλλά γκολ από φάση δεν φάγαμε. Όχι ότι ΒούκοβιτςΜιράντα κατάπιαν τους άγγλους, αν και έπαιξαν καλά, απλώς η ομάδα έχει καλύτερο κέντρο με ταχύτητα και έχει καλή αμυντική τακτική, αυτό έχει αποτέλεσμα να μην τρώμε πολλές φάσεις πίσω κάτι που πέρυσι έλλειπε.

Πάμε στον αγαπημένο μου που τα έγραφα από πέρυσι… τον ΚΦ7

Εντάξει είμαστε; Μερικοί μπουκωθήκατε τώρα; Το είχα γράψει, βάλτε του ταχύτητα από πίσω και θα κάνει όργια. Που να έχει ΓκιγιέρμεΝάτχο από πίσω του τι έχουμε να δούμε ακόμα. Το παιδί είναι αλλού, δεν υπάρχει και είμαστε τυχεροί που παίζει Ελλάδα. Ας είναι καλά η τεμπελιά του, αλλά φέτος έκανε το κλικ της αλλαγής. Δεν είναι τυχαίες οι προπονήσεις το καλοκαίρι μαζί με Λάζαρο που είχαν τον γυμναστή που έφτιαξε τον Ντράξλερ…  Του έβαλε γκάζια ο μάνατζερ ώστε να του βρει συμβόλαιο, του γύρισε στο μυαλό απότομα; Δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι φέτος τα βλέπει πολύ αλλιώς τα πράγματα και αυτό μόνο καλό κάνει στην ομάδα.

Μαζί με αυτόν βλέπω μια ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας να τρέχει επί 90 λεπτά και μιλάμε είμαστε στις αρχές ακόμα. Πέρυσι στο 60 σβήναμε ομαδικά και έρχονταν οι ανατροπέλες. Για αυτό βλέπουμε ο Μάρτινς δεν κάνει αλλαγές αλλά δεν βλέπεις κάποιον να το έχει τόσο ανάγκη να βγει από το παιχνίδι, και παράταση παίζουν αυτοί. Έχει γίνει σοβαρή δουλειά στην προετοιμασία σίγουρα. Το καλό είναι ότι δεν βλέπουμε δημοσίους υπαλλήλους όπως παλιά… τώρα βλέπω παίκτες που γουστάρουν να παίζουν δεν θα πω για την φανέλα γιατί κακά τα ψέματα οι εποχές αυτές πέρασαν με ελάχιστες εξαιρέσεις, αλλά ρε παιδάκι μου θέλουν να κάνουν κάτι, το δείχνουν, θέλουν να πάνε ψηλά να κερδίζουν να το ζήσουν, την ευκαιρία τους την έχουν μένει να το αποδείξουν μέχρι τέλους.

Οπότε εντάξει οι αγώνες με Λουκέρνη ήταν η διαφορά μεγάλη, αλλά η Μπέρνλι μπορεί να ήταν 7η αλλά μιλάμε για Αγγλία. Σκληρή ομάδα που σήμερα ο Ολυμπιακός την έκανε να φαίνεται πολύ κατώτερη του, δεν είναι όμως τόσο μεγάλη η διαφορά και ο επαναληπτικός θα είναι δύσκολος. Το ότι κάναμε το ίδιο καλό παιχνίδι πάντως δείχνει πολλά για το τι θα δούμε φέτος.

Προσωπικά δεν με νοιάζει να χάσει και φέτος το πρωτάθλημα το ξεκαθαρίζω. Στο βωμό ενός τίτλου δεν πρέπει να χαλάσει αυτό που βλέπω να χτίζουν σιγά σιγά. Εάν η ομάδα μείνει έτσι στους έλληνες και 1-2 ξένους θα μιλάμε για σερί τίτλων μετά. Εδώ δεν θέλει πίεση από κανένα, αρκεί να παίζουν καλή μπάλα και αυτό θα το “ισοφαρίσει”.

Να πω και για διαιτησία. Σήμερα δεν υπήρχε αυτό που λέμε στημένη διαιτησία ή εντολή από πάνω… ο διαιτητής ήταν απλά κακός! Έχασε φάσεις και κάποιες άλλες τις ζύγισε αλλιώς. Το Μουντιάλ δεν είναι μακριά όπου και εκεί είχαμε κάποιες κακές διαιτησίες και πολλές φορές το VAR διόρθωσε πράγματα. Τι θέλω να πω, ότι  πρέπει επιτέλους να μην βλέπουμε φαντάσματα γύρω μας και να καταλάβουμε ότι οι διαιτητές είναι άνθρωποι που στη δουλειά τους πάνω θα έχουν και κακές στιγμές. Όπως και εμείς στις δικές μας δουλειές. Είναι δύσκολο σε κλάσματα δευτερολέπτων να βγάλεις απόφαση που θα κρίνει κάτι, αλλά πρέπει να το κάνει, το έγραψα το VAR έχει διορθώσει άπειρες φάσεις πράγμα που σημαίνει ότι όλοι κάνουν λάθη και δεν είναι στημένοι.

Αυτό όμως που έλεγα πέρυσι και συνεχίζω να λέω είναι ένα και μοναδικό που σήμερα με επιβεβαίωσε πανηγυρικά. Όταν έχεις ΟΜΑΔΑ κερδίζεις και την διαιτησία. Αυτό είναι κανόνας! Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. Μπαίνεις παίζεις βάζεις γκολ και τέλος, τόσο απλό. Τα σφυρίγματα και  η μουρμούρα είναι για τις μικρές ομάδες που ψάχνουν άλλοθι για την ανυπαρξία τους στο χορτάρι. Πέρυσι όταν η πρώτη ομάδα δεν μπορούσε να κερδίσει ούτε την Κ20 στου Ρέντη, δεν μπορούσαμε να μιλάμε για διαιτησίες και να φωνάζουμε για πέναλτι που δεν έδωσε στο ’94 στη Ριζούπολη… είναι κατάντια αυτό που το έκαναν τόσα χρόνια βάζελοι, χανούμια και μπουγάτσες!

Άντε να μπαίνουμε σε ρυθμούς και πιο δυνατά φέτος με πολλές εκπλήξεις εδώ στο RedView.gr