Eimai-Olympiacos-RedView
2 Σεπτεμβρίου, 2018
Banner

Οεοεοε είσαι αρρώστια Ολυμπιακέ

Αυτό το σύνθημα δονούσε το Ναό όταν το σκορ έφτασε στο 5-0 και όχι άδικα. Ομάδα από άλλο πλανήτη όπου μοιραίως φέρνω στο μυαλό μου και την περσινή…

Ο φετινός Ολυμπιακός θα έκανε πλάνα στην περσινή τουριστική ομάδα, εδώ μας έριξε 3 ο ΠΑΣ στην έδρα του και δεν πέρασε πολύ, 4 μήνες μόνο.

Βλέποντας πως παίζει αυτή η ομάδα φέτος αλλά και τους παίκτες πως βγάζουν αντιδράσεις μέσα στο χορτάρι και σε πανηγυρισμούς έχω να γράψω ότι μόνο καλό έκανε που χάσαμε το πρωτάθλημα. Πολλοί το λέγαμε και ο λόγος είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα.

Τα πιο πολλά χρόνια η ανυπαρξία των άλλων έκανε κάποιους στην ομάδα και πολλούς στην εξέδρα να μην βλέπουν τα όποια προβλήματα είχε η ομάδα και πολλές φορές τα έκρυβε κάτω από το χαλάκι που λέμε. Το σοκ γιατί σοκ είναι για τον Ολυμπιακό να χάσει το πρωτάθλημα και με τόσο χάλια εικόνα ήμουν σίγουρος ότι θα ταρακουνούσε για τα καλά τον οργανισμό, για να έρθουν οι αλλαγές.

Πολλοί θα πουν ότι ο ΠΑΣ δεν είναι ίδιος, αλλά για μένα δεν παίζει ρόλο. Είμαι της άποψης είτε παίζεις με τον ΠΑΣ είτε με τη Μίλαν πρέπει να ΠΑΙΖΕΙΣ! Παλιά είχε περάσει σε πολλές αναμετρήσεις ένα τουπέ και μια αίσθηση αγγαρείας όταν αντίπαλος ήταν πιο χαμηλής δυναμικότητας. Μερικές φορές την πατούσαμε άλλες τρέχαμε μέχρι το ‘90 για να σκοράρουμε. Ε αυτό τώρα δεν το βλέπω. Οι παίκτες μπαίνουν πρώτα για να παίξουν, να χαρούν το ποδόσφαιρο όποιος και να είναι απέναντι τους. Δείχνουν την ίδια σοβαρότητα με όλες τις ομάδες.

Βλέπω επίσης αυτό που έχω γράψει και σε άλλα κείμενα, ότι ο Πορτογάλος έχει κάνει δουλειά στην προετοιμασία. Υπάρχουν μουρμούρες για το μικρό rotation αλλά και εκεί έχει ένα πλάνο και κάνει τα βήματα με τη σειρά. Έχει δουλέψει την ομάδα και επειδή είναι αρχή πάει με ότι γνωρίζει και έχει εμπιστοσύνη. Οι μεταγραφές θα μπουν σιγά σιγά και ένας ένας. Δεν μπορεί να βάλει 3-4 καινούριους να παίξουν μαζί και σε κρίσιμες θέσεις.

Στο μυαλό του ο Μάρτινς είχε να περάσει στους ομίλους με μια βάση και να κάνει 2 νίκες εντός έδρας στο ξεκίνημα. Η διακοπή για εθνικές ομάδες θα του δώσει το χρόνο για να εντάξει στις προπονήσεις και τους νέους παίκτες. Μην ξεχνάμε ακόμα και σήμερα ήρθε ο Τουρέ. Τώρα που έκλεισε το ρόστερ μια και καλή θα κάνει τη δουλειά του.

Το καλό είναι ότι μας αφήνει πάρα πολλές ελπίδες για να δούμε καλύτερα πράγματα στο χορτάρι. Εφόσον τώρα η ομάδα είναι σε ένα καλό επίπεδο, σκεφτείτε να μπουν και οι μεταγραφές τι έχει να γίνει. Η σεζόν είναι μεγάλη και όλοι θα παίξουν, αρκεί να το δείχνουν κι όλας. Θα περιμένω γιατί από τόσο νωρίς δεν κάνεις rotation μεγάλο, και ας υπάρχει διαφορά δυναμικότητας ομάδων.

Δεν θα σχολιάσω για τον αγώνα αφού έτσι όπως παίζαμε, το βλέπαμε ότι είναι θέμα χρόνου να μπει το γκολ. Δεν είδαμε κάτι διαφορετικό κλασσικό σύστημα για φέτος, εντεκάδα που πάνω κάτω περίμενα και όρεξη για μπάλα στα ύψη.

Η διακοπή μόνο καλό θα κάνει και έχουμε άλλον ένα αγώνα εντός έδρας για να γίνει το 3 στα 3. Μετά ξεκινάμε Ευρώπη.
Για τον όμιλο στο Europa League θα γράψω αύριο, μεθαύριο με μια mini ανάλυση για το πως τον βλέπω.