Eimai-Olympiacos-RedView
20 Σεπτεμβρίου, 2018
Banner

Το πρώτο σοβαρό test για φέτος στο Καραϊσκάκης

Το Europa League ξεκίνησε και η ομάδα πέρασε το πρώτο σοβαρό test για το τι θα δούμε φέτος. Η Μπέτις δεν είναι ούτε Λουκέρνη ούτε όμως Μπέρνλι. Η 6η ομάδα της ισπανικής λίγκας ήρθε στον Πειραιά για να χτυπήσει το παιχνίδι και το έκανε.

Συνήθως στα εντός έδρας ο Ολυμπιακός ξεκινάει με φόρα από την ώθηση της έδρας, σήμερα δεν το έκανε. Σήμερα στο πρώτο ημίχρονο έβλεπα τη Μπέτις να έχει ντυθεί Ολυμπιακός αφού είχε την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας. Ο Ολυμπιακός κυνηγούσε και πίεζε ψηλά γιατί στην άμυνα έχουν την τάση οι Ισπανοί να κάνουν λάθη, όπως και έκαναν.

Ο Ολυμπιακός σήμερα δεν ήταν όπως τον έχουμε συνηθίσει και δεν έκανε το παιχνίδι που έχουμε δει στα προηγούμενα ματς. Υπάρχει απάντηση. Η Μπέτις όπως έγραψα πιο πάνω δεν είναι ούτε Λουκέρνη ούτε Λεβαδειακός. Το rotation δεν έχει ανοίξει πολύ και παίζοντας οι ίδιοι και ίδιοι παίκτες σήμερα δεν είχαν την απαραίτητη φρεσκάδα. Οι αλλαγές που τις κρίνω φυσιολογικές που έκανε ο Μάρτινς δεν βγήκαν.

Σίγουρα δεν θα άλλαζε πολύ την ομάδα, περίμενα Μεριά στη θέση του Μιράντα και ΦετφατζίδηΧασάν. Όμως ειδικά οι δύο τελευταίοι δεν κουμπώνουν σε τέτοια ματς. Ο Φετφατζίδης για εμένα προσωπικά είναι σαν να μην έχουμε παίκτη. Το παιδί ναι έχει απίστευτη τεχνική αλλά είναι επίσης απίστευτα κουραστικός με τις συνεχείς ντρίμπλες. Δεν ξέρω γιατί δεν παίζει πιο απλά, να κάνει μια πάσα ένα σουτ, όχι να περάσει όλο το γήπεδο να κάνει δέκα σβούρες για να χάσει στο τέλος τη μπάλα. Εξτρέμ δεν είναι με την καμία και βλέποντας τον μου έρχεται στο μυαλό το περσινό με Μάριν στα άκρα για να χωρέσει. Προσωπικά χίλιες φορές να βάλει για πρώτη φορά ένα παίκτη αλλά εξτρέμ παρά να χωρέσει τον 2ο Φορτούνη στα άκρα. Χαμένη θέση ήταν από εκεί.

Ο Χασάν είναι παίκτης περιοχής και για να κάνει πράγματα θέλει δίπλα του άλλον ένα περιφερειακό επιθετικό. Μόνος του σε τέτοιο σύστημα δεν κάνει. Εντάξει λίγο τρέξιμο άντε να χωθεί σε μια φάση και μέχρι εκεί. Θέλει υποστήριξη γιατί είναι παίκτης του “κουτιού”.

Οι αλλαγές δεν έκαναν και τίποτα αφού οι δύο ήταν αναγκαστικές (Μπουχαλάκη, Ποντένσε).

Το βασικό σε τέτοιους αγώνες είναι όταν δεν μπορείς να τους κερδίσεις, να μην χάσεις και αυτό έκανε στο τέλος όταν ακόμα έμεινε και με 10 παίκτες. Μην ξεχνάμε είναι νωρίς και μια εντελώς νέα ομάδα ο Ολυμπιακός οπότε πάνω κάτω τα περιμέναμε. Απλώς δεν περίμενα από την αρχή να χάσει χώρους και η Μπέτις να φαίνεται ότι έπαιζε εντός έδρας όπου δεν επηρεάστηκε καθόλου από την ατμόσφαιρα.

Ο Ολυμπιακός έδειξε άλλο πρόσωπο αλλά τουλάχιστον δεν είδαμε τίποτα τρέλες από τον πάγκο και στο χορτάρι. Θα το ξαναγράφω γιατί έχουμε δει και έχουμε δει. Με τον καιρό θα δέσουν, θα περιμένω να δω και τους άλλους παίκτες γιατί έχουμε ακόμα να δούμε πράγματα.

Είπαμε κρατάμε τον πόντο και προχωράμε, άλλος μπορεί να πει ότι είμαστε ακόμα αήττητοι σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως βλέπει κάποιος το ποτήρι.

Τώρα επιστρέφουμε στην πραγματικότητα στη Superleague.

ΥΓ1: Είχα ένα πρόβλημα με τα shares στο site και έχουν ανέβει 2 κείμενα μερικές μέρες πριν. Βρήκα τη λύση αφού τα κάνω όλα μόνος μου και τώρα είναι όλα οκ! Διαδώστε ελεύθερα!