Eimai-Olympiacos-RedView
8 Οκτωβρίου, 2018
Banner

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη

Κάπως έτσι ήταν ο χθεσινός αγώνας. Από τη μια η γηπεδούχος ΑΕΚ όπου είχε ήττα από ΠΑΟΚ και 2 3άρες στο Champions League, από την άλλη εμείς επίσης με ήττα (αλλά καλή μπάλα) από ΠΑΟΚ και ήττα με Μίλαν. Οπότε Μάρτινς και Ουζουνίδης στο μυαλό τους κυριαρχούσε σε αυτό τον αγώνα πρώτα να μην χάσουν και μετά να κερδίσουν το παιχνίδι.

Για να πω την αλήθεια περίμενα την ΑΕΚ κουρασμένη επειδή δεν έχει μεγάλο roster και οι αγώνες είναι αρκετοί, οπότε πίστευα ότι θα έδιναν χώρους στον Ολυμπιακό όπου θα έμπαινε σαν να έπαιζε εντός. Δεν έγινε και αποφάσισε να παίξει κυρίαρχα από την αρχή η ΑΕΚ για να βάλει το γρήγορο γκολ της έδρας που λέμε, κάτι που δεν έγινε.

Από την άλλη ο Μάρτινς είχε στο μυαλό του και ορθώς την υπομονή! Με την αλλαγή Γκιλιέρμε στη θέση του Μπουχαλάκη έδεσε το κέντρο και περίμενε την κατάλληλη στιγμή από τους ποιοτικούς παίκτες αυτή τη μια φάση που θα δώσει το γκολ. Μπορεί η ΑΕΚ να πίεζε και να έκανε φάσεις, αλλά η πιο σοβαρή ευκαιρία ήταν ο πάρε βάλε πάσα του ΚΦ7 στον Χασάν και ο τελευταίος να τη στείλει δοκάρι. Συμβαίνουν γιατί μια χαρά πλασέ έκανε, για λίγα εκατοστά χάθηκε το γκολ, γενικά τον ακολουθεί μια γκίνια και μας φέρει στο μυαλό μέρες Καρντόζο ώρες ώρες.

Δεν θα ασχοληθώ πολύ στα τεχνικά απλώς θα αναφέρω ότι ΚαμαράΓκιλιέρμε στο κέντρο μαζί δεν κολλάει σε καταστάσεις που ψάχνεις να σκοράρεις και να πάρεις τη νίκη. Για να κρατήσεις σκορ ναι είναι μια χαρά δίδυμο, αλλά όταν παίζουν μαζί η μπάλα δεν μεταφέρεται μπροστά. Ο Μάρτινς τόσο καιρό έβαζε τον Μπουχαλάκη γιατί έπαιζε πιο πίσω και κάλυπτε τα νώτα του Καμαρά που έτρεχε παντού. Τώρα ο Καμαρά δεν έκανε το ίδιο παιχνίδι και φάνηκε γιατί ο Γκιλιέρμε ναι μεν είναι καλός παίκτης αλλά δεν μπορεί να δέσει ειδικά χωρίς να υπάρχει χρόνο με Καμαρά. Ίσως ο Νάτχο (όπου ήταν εκτός αποστολής) θα βοηθούσε, γιατί είναι πιο επιθετικός μέσος και μπορεί να μεταφέρει μπάλα.

Από την άλλη Λάζαρος και Φορτούνης είχαν από 2 παίκτες πάνω τους και τους “έφαγαν” πολύ ενέργεια, ειδικά ο Λάζαρος δεν έκανε και πολλά. Από την άλλη ο Φορτούνης για άλλο ένα παιχνίδι έδωσε μια ασίστ – γκολ και έβαλε ένα διαστημικό τεμάχιο.

Να πω και με την ευκαιρία κάτι για τον πανηγυρισμό του. Μια χαρά τα έκανε και τα είπε όλα! Εγώ του δίνω credit. Δεν γίνεται οι παίκτες να τα ακούνε από την εξέδρα και να περιμένεις να είναι ήρεμοι. Δεν τους πληρώνουν για αυτό οι ομάδες αλλά για να παίζουν. Οπότε όταν βλέπω τέτοιες αντιδράσεις προσωπικά είμαι πάντα υπέρ των παικτών, αρκετά έχουν ακούσει οι μάνες τους… Οι κιτρινόμαυροι ΑΡΔ πάντως δεν έχασαν ευκαιρία και έβγαλαν το θέμα, ότι πήγε και τα έκανε μπροστά στη θύρα των μαθητών. Ας δούμε λίγο όμως την πραγματικότητα. Όλοι ξέρουμε πόσο μακριά είναι οι εξέδρες από το χορτάρι στο ΟΑΚΑ, όλοι γνωρίζουμε και που πέφτουν τα δημοσιογραφικά… Ο ΚΦ7 λοιπόν σκοράρει από τα δεξιά και τρέχει μετά προς τα δεξιά γωνία γιατί πιο πριν είναι ο πάγκος της ΑΕΚ ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικά πήγε προς τα εκεί, δεν έκατσε να ψάξει τι θύρα είναι και ποιος κάθεται εκεί. Εάν κάθονταν μαθητές όπου οι γονείς τους, ή και τα ίδια τα παιδιά φώναζαν “άντε γαμήσου Λάζαρε” ε εντάξει είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ… Αλλά στην τελική sorry… τα ίδια παιδιά δεν προσβάλλονται όταν ακούγονται συνθήματα για τις μάνες των αντιπάλων; ή τους φοράνε ωτοασπίδες; σε κάθε σύνθημα; Αλήθεια πως ένιωσαν πέρυσι στα κωλοδάχτυλα του Χιμένεθ, ή και εκεί είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ; Για να μην πάω πιο πριν με Κωστή, Νάβας, Κατίδη και σία…

Και έρχεται η φάση του αγώνα στο τέλος με Φετφατζίδη… Το έχω χιλιογράψει, το παιδί δεν είναι για επίπεδο Ολυμπιακού. Ναι μεν έχει τεχνική και αυτό μπορεί και του δίνει ακόμα συμβόλαια, αλλά μέχρι εκεί. Στο τέλος ή θέλει να τους περάσει όλους και του κλέβουν τη μπάλα, ή ξεκινάει τα κόλπα και πάλι του κλέβουν τη μπάλα. Πολύ φλύαρος και αναποτελεσματικός, μέχρι σήμερα το γκολ στη Μασσαλία μας έχει μείνει και έχουν περάσει χρόνια. Πολλοί λένε ότι όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, δεν διαφωνώ αλλά με μια διαφορά. Άλλο να χάσεις ένα γκολ από ατυχία όπως το δοκάρι του Χασάν, άλλο να μην έχεις βάλει καν σωστά το κορμί σου και να πετάς τη μπάλα στα πουλιά.

Ο Φετφατζίδης είναι 27 ετών. Έφυγε από τον Ολυμπιακό σε καλή ηλικία για να παίξει Ιταλία, έπαιξε μια σεζόν μετά τίποτα και έφυγε στην καλύτερη ηλικία για Η.Α.Ε, αυτό τα λέει όλα. Εκεί πάνε παίκτες είτε για τα τελευταία ένσημα, είτε για να κονομήσεις, όσο καλός και να είσαι καλύτερος δεν γίνεσαι. Αλήθεια αυτή η ψυχή ο Βάις που είχε ίδια ιδέα που είναι τώρα; Δεν υπάρχει παίκτης Φετφατζίδης, ήρθε φέτος γιατί έπαιζε ότι τον ήθελε η ΑΕΚ ως απάντηση για τον Λάζαρο. Ο Ολυμπιακός όμως τον πήρε όχι γιατί τον είχε ανάγκη, αλλά για να την πει στην ΑΕΚ. Ο Φέτφα είναι αλλαγή του Φορτούνη, μόνο εκεί μπορεί να παίξει, στα άκρα δεν γίνεται όταν δεν τρέχει καν, περιμένει τη μπάλα και όταν του πάει κάτι λάθος, τα παρατάει εκεί. Δεν είναι για αυτό το επίπεδο τι να κάνουμε, δεν μπορεί να είναι όλοι για όλα. Καλώς ή κακώς το χθεσινό θα του μείνει στίγμα, όπως έχει μείνει και το γκολ του στη Μασσαλία δεν το ξεχνάμε, αλλά τα φρέσκα μετράνε.

Οπότε τι είχαμε; Ισοπαλία με τις δύο ομάδες ναι μεν να μην είναι ευχαριστημένες, αλλά δεν έχασαν και συνεχίζουν με ηρεμία. Η διακοπή για Εθνικές θα κάνει καλό για αποφόρτιση και μια mini προετοιμασία. Δυστυχώς για τον Μάρτινς το ροστερ έκλεισε αργά και ακόμα Οκτώβριο μήνα ψάχνει και κάνει δοκιμές για να ξέρει πως θα κοουτσάρει στη συνέχεια. Πολλοί του φορτώνουν ότι ενώ διαβάζει σωστά τα παιχνίδια, στον αγώνα δεν κοουτσάρει καλά. Δεν μπορώ να το πω αυτό τώρα γιατί όντως κάνει δοκιμές και τεστάρει πράγματα. Το ότι είδαμε 2 διαφορετικές ενδεκάδες με Μίλαν και ΑΕΚ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το κάνει για ξεκούραση, αλλά ψάχνει να δει τι όπλα έχει για να γνωρίζει το μέλλον πως θα κινηθεί.

Ας λένε οι ΑΡΔ ότι θα έχει θέμα στην επόμενη γκέλα ο Μάρτινς, προσωπικά πιστεύω ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό της ΠΑΕ για κάτι τέτοιο και ορθώς. Βρήκαμε μετά από καιρό έναν δουλευταρά θα τον φάμε έτσι επειδή το θέλουν στα social media και οι ΑΡΔ; Σοβαροί να είμαστε.

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα, αλλά το ξαναλέω, προτιμώ να το χάσω και να φτιαχτεί μια καλή ομάδα που θα θέλει τη νέα σεζόν 2-3 προσθήκες, παρά να κάνουμε τρέλες τώρα και να χαλάσουμε ότι σωστά έχει φτιαχτεί και ας μην έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην αρχή. Όταν κάτι το έχεις φτιάξει σε σωστές βάσεις, στο μέλλον θα σου βγει σίγουρα!