Mouseio-Olympiakou
Banner

Ομάδα που ξεχνά την ιστορία της, είναι καταδικασμένη

Άκουγα ραδιόφωνο πριν λίγο και μιλούσαν κάποιοι ΑΕΚτζήδες για ένα μουσείο που θα φτιάξουν στο γήπεδο τους. Όχι μουσείο της ΑΕΚ αλλά του προσφυγικού ελληνισμού. Καλή κίνηση κατά τη γνώμη μου αφού θέλουν μέσω αυτού να αναδείξουν ένα κομμάτι της ιστορίας τους.

Εχτές κατά σύμπτωση κατέβηκα για ψώνια στο Red Store, Τρίτη πρωί χωρίς να υπάρχει κάποιο γεγονός στο γήπεδο. Χαλαρή βόλτα όπου μου έκανε θετική εντύπωση κάποιοι Κινέζοι που φορούσαν ρούχα του Ολυμπιακού και έκαναν τα ψώνια τους.

Πήγα να βγάλω και μια κάρτα μέλους για τον ερασιτέχνη για ένα φίλο μετά. Αυτό που έκανε αρνητική εντύπωση είναι το ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Ένα μουσείο όπου κάτι μήνες πριν εγώ ο ίδιος είχα πάει πράγματα από την προσωπική μου συλλογή, πριν δώσω άλλα σε φίλους και γνωστούς, για να εμπλουτιστεί ακόμα πιο πολύ.

Το μουσείο που μέσα του έχει σχεδόν όλη την ιστορία του συλλόγου σε ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ, ήταν ερμητικά ΚΛΕΙΣΤΟ! Το είχα συναντήσει και άλλες φορές στο παρελθόν όπου ρώτησα κάποιους που βρήκα και μου έλεγαν ο καθένας μια δικαιολογία.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά δεν γίνεται όσες φορές να έχω κατέβει να το βρίσκω κλειστό! Τόσο γκαντέμης; Τελευταία φορά το είχα επισκεφθεί Μάρτιο; κάπου εκεί σε ένα Olympiacos Experience, μετά όταν ήταν να πάω κάτι πράγματα τα άφησα στο Red Store όπως με ενημέρωσε μια κοπέλα.

Κάτι δεν πάει καλά και είναι κρίμα. Εμείς που φτιάξαμε πρώτοι κάτι νέο για τα ελληνικά δεδομένα, να είμαστε και οι πρώτοι που το παρατήσαμε; Γενικά ο χώρος γύρω γύρω από το γήπεδο καθημερινές είναι λίγο σαν νεκρή ζώνη και είναι κρίμα, γιατί έχει όλα τα φόντα να είναι λειτουργικό κάθε μέρα, όλη μέρα!

Θα έπρεπε το μουσείο να γίνει ακόμα καλύτερο και να γίνονται εκδρομές με τουρίστες εκεί και στα πέριξ, όπου και έσοδα θα φέρει και ο σύλλογος θα έχει μια καλύτερη διαφήμιση.

Θα περιμένω κάποια απάντηση, και τι τελικά θα γίνει με αυτό τον χώρο, αφού η ιστορία είναι κάτι που είτε είναι ομάδα, είτε χώρα κανείς δεν πρέπει να ξεχνά και είναι οδηγός για το μέλλον.