Olympiacos-Piraeus-BC
16 Νοεμβρίου, 2018
Banner

Πάει και το δεύτερο “μαξιλαράκι”, τώρα μετράμε κουκιά

Τρίτη ήττα σερί στην Euroleague με άλλον ένα δύσκολο αντίπαλο και τα “μαξιλαράκια” από τις εκτός έδρας νίκες επί Κίμκι και Μπασκόνια χάθηκαν.

Εάν μιλούσαμε πριν ξεκινήσει το τουρνουά θα μιλούσαμε για δύο μεγάλες νίκες εκτός έδρας και εμφατικές. Η αλήθεια μετά από αγωνιστικές είναι ότι η Κίμκι είναι στο 1-6 ρεκόρ και η Μπασκόνια στο 2-5 που σημαίνει ότι και άλλες ομάδες τους κάνουν διπλά. Παρόλα αυτά ήταν ένα καλό μαξιλαράκι για κάποια γκέλα στο ΣΕΦ.

Για να λέμε επιτέλους αλήθειες γιατί κάποτε θα πρέπει να τις διαβάσει ο κόσμος. Οι 3 πρώτες θέσεις είναι ήδη καπαρωμένες από Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Φενέρ. Όποιος πέσει στα playoffs πάνω τους σε μια σειρά αγώνων είναι χαμένος από χέρι αφού διαθέτουν καλύτερο βάθος στον πάγκο. Οπότε μένουν μόνο οι θέσεις 4-5 που δίνουν το τελευταίο εισιτήριο στο F4. Το βασικό είναι να μην πέσεις δια σταύρωμα στις παραπάνω ομάδες.

Για να είσαι μέσα στην 4αδα θα πρέπει οι νίκες να είναι διπλάσιες από τις ήττες, οπότε μιλάμε για ένα 20-10. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις καβατζώσει το απόλυτο στην έδρα σου 15 αγώνες και να ψάξεις 5 εκτός έδρας νίκες με αδύναμες ομάδες. Πάνω κάτω έτσι είναι και ειδικά εμείς και ο βάζελος έχουμε όπλο την έδρα.

Αυτή είναι η ψυχρή πραγματικότητα δεν αλλάζει, απλά μαθηματικά είναι και κοινή λογική. Τα έχουμε ζήσει οπότε ξέρουμε τον μπούσουλα και τι ψάχνουμε από νίκες.

Από εκεί και πέρα, έχω χάσει ώρες να γράφω για το δεύτερο 5άρι που μας λείπει. Επειγόντως χθες πρέπει να έρθει ψηλός και όχι κοντός και θα εξηγήσω. Η περιφέρεια είναι ΙΔΙΑ όλα τα χρόνια, μόνο ο Αμερικάνος αλλάζει κάθε χρόνο. Σπανούλης, Μάντζαρης, Στρέλιενκς, Τολιόπουλος και ξένος είναι η συνταγή τα τελευταία χρόνια. Εάν πάρουμε κοντό θα πρέπει να φάει χρόνο από κάποιον παραπάνω. Αλλά επειδή υπάρχει Σπανούλης, κάθε συζήτηση κόβεται για 6ο κοντό. Καλώς η κακώς θα συνεχίζουμε να ζούμε με τον Σπανούλη και το παιχνίδι του. Αυτό το έχει καταλάβει και ο Μπλάτ που ίσως είχε άλλα στο μυαλό του για την ομάδα. Αλλά όπως λέμε αυτή η στάνη τέτοιο γάλα βγάζει, έτσι είναι, με αυτά τα εργαλεία που έχει αυτό το μπάσκετ θα έχει.

Στο 5 έχουμε θέμα, αφού ο Μιλουτίνοφ είναι μόνος και πολύ φοβάμαι τραυματισμό από κούραση και μόνο. Τέτοιο κορμί, τόσα κιλά δεν μπορείς να το έχεις στα κόκκινα, είναι φυσικό να έρθει κόπωση και κάποιος τραυματισμός μέσα στη σεζόν, είναι απόλυτα φυσιολογικό, δεν μιλάω για χτύπημα κτλ. Ο Λεντέι είναι 4 και ο Μπλάτ όποιος είδε εχτές τον είχε μαζί με Μπόγρη, δεν είναι πεντάρι και είναι soft πολύ. Έχει άλλα χαρίσματα που σε άλλη θέση δίνει καλύτερα αποτελέσματα.

Επειδή είμαι σίγουρος ότι στις γιορτές θα πάρει παίκτη ο Μπλάτ, μην ξεχνάμε ότι θα μιλάμε για προσθήκη με κόστος κάτω τα 150 χιλιάρικα. Σε αυτά τα λεφτά καλό κοντό δεν παίρνεις, ψηλό όμως με συγκεκριμένο ρόλο μπορείς να βρεις. Δεν είναι απλή μια μεταγραφή στη μέση της σεζόν σε μονταρισμένη ομάδα.

Ένα αρνητικό που μπορώ εύκολα να ρίξω στον Μπλάτ στο 100% είναι τα κλειστά συμβόλαια που έκανε στις μεταγραφές. Τίμα μας κοστίζει 800.000 και έχει κλειστό 2ετες, οπότε δεν μπορείς να τον αλλάξεις για παράδειγμα. Ένας παίκτης που δεν ξέχασε το μπάσκετ αλλά ακόμα ψάχνει το ρόλο του στην ομάδα και με προβληματίζει. Όπως με προβληματίζει και ο Τουπάν που η απόδοση του σε κάθε αγώνα είναι σαν καρδιογράφημα μια πάνω μια κάτω. Προβλήματα που καλείται ο Μπλάτ να λύσει.

Η μεγαλύτερη παγίδα είναι το να λέμε ότι η ομάδα είναι νέα και θέλει χρόνο. Κάθε σεζόν όταν θα ξεκινάει η ομάδα θα θέλει χρόνο αλλά η ομάδα δεν είναι νέα! Ο βασικός κορμός είναι ίδιος οι ξένοι κάθε χρόνο άλλαζαν, στην περιφέρεια; στον 4; στο 5; τα ξεχάσατε; Πρόπερσι με Γκριν, πέρυσι με Ρόμπερτς φέτος με Γκος. Πιο παλιά με Μπίρτς, μετά Μακλίν μετά Λεντέι. Στο 4 πέρυσι είχαμε Τιλί και λόγο τραυματισμού δεν έπαιξε καν, οπότε για πια νέα ομάδα μιλάμε; Όλα τα χρόνια θα έχουμε νέα ομάδα. Νέα φιλοσοφία ναι να το δεχτώ αλλά όχι νέα ομάδα. Όπως το είπα από πάνω με αυτά τα εργαλεία αυτό το μπάσκετ θα βλέπουμε, μια ματιά στα στατιστικά θα δούμε ότι φέτος η ομάδα είναι στην 13η θέση με Μ.Ο επίθεσης 78.86, πέρυσι ήμασταν 14οι με 77.74 Μ.Ο πόντων. Πολύ δύσκολα θα αλλάξει το DNA μας και χρόνος δεν υπάρχει, σε μια εβδομάδα θα έχουμε κάνει ήδη το 1/3 της Euroleague και τώρα μετράμε κουκιά να δούμε τι θα βγάλουμε για το πλασάρισμα, αυτή είναι η αλήθεια.

Για το θέμα Σλούκα τι να πω. Δώσαμε πάτημα στους βάζελους και θα βγουν από πάνω. Δεν ξέρω εχτές μια μεγάλη μερίδα του κόσμου τον χειροκρότησε που τις άλλες φορές όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό, και ο λόγος τι; Να του δείξουμε ότι εντάξει περασμένα ξεχασμένα ότι έγινε και εδώ είμαστε για να έρθει; Πήραν την απάντηση τους στο τέλος όπου οι ίδιοι που χειροκροτούσαν, γαμοσταύριζαν. Για έναν παίκτη που τα έχει βρει όλα με τον άλλον και στο κοντινό μέλλον θα γίνει κατάσταση, προαποφασισμένο είναι και οι βάζελοι βρήκαν πάτημα πάνω σε αυτό να μας τη λένε. Όταν θα πάει ο Σλούκας απέναντι οι ΑΡΔ θα το περάσουν ως νίκη επί του Ολυμπιακού.

Για διαιτησία δεν θα γράψω, ναι ήταν κακή, αλλά δεν χάσαμε από αυτή. Ίσα ίσα η μουρμούρα θα φέρει και άλλο πάτημα για τους βάζελους όταν τους λέγαμε ότι με τους διαιτητές της Ευρωλίγκας είναι καλύτερα και τώρα να τα ρίχνουμε και εμείς εκεί. Για αυτό δεν θέλω να ανοίξω θέμα τέτοιο γιατί το μπάσκετ που είναι σπορ επαφών είναι περίεργο, όταν σε κάθε αγώνα γίνονται 80 φάσεις. Πάντως το ξαναλέω δεν ήταν διαιτησία όπως πέρυσι που είχαμε στο ΣΕΦ.

Κυριακή παίζουμε με ζέλα για το πρωτάθλημα, η νίκη θα φέρει ηρεμία, ή ήττα θα είναι συνέχεια στο σερί και έρχεται δύσκολη εβδομάδα στην Euroleague με Μπάγερν και Ρεάλ.

Υπομονή ναι από εμάς, αλλά τώρα πια θέλω να δω και κινήσεις στην ομάδα, εντός και εκτός.