Ioannis-Sfairopoulos-Maccabi-Tel-Aviv-RedView
20 Νοεμβρίου, 2018
Banner

Καλή επιτυχία Γιάννη, αλλά με προβλημάτισες

Τελικά το μικρόβιο των πάγκων δεν κόβεται ούτε για μια σεζόν ξεκούρασης. Γύρισες στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης και σε ένα από τα δυνατά και ιστορικά brand της λίγκας.

Μόνο που με προβλημάτισες με την απόφαση σου coach. Η Μακάμπι εδώ και χρόνια είναι μια ομάδα, μικρογραφία ομάδας NBA. Δεν ξέρω τι κανόνες έχουν αλλά πάντα είχε βάση τους Αμερικάνους παίκτες. Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτά έχει 9 παίκτες από ΗΠΑ.

Πάντα έπαιζε ένα επιθετικό, ψιλό ελεύθερο μπάσκετ με βάση την επίθεση και όχι την άμυνα της. Πάντα είχε καλό μπάτζετ σε σύγκριση με την Ελλάδα φυσικά.

Για να γράψω την αλήθεια, περίμενα ένα χρόνο να είσαι εκτός πάγκων να αποφορτιστείς και να γυρίσεις ορεξάτος πίσω. Έτσι έκαναν και άλλοι προπονητές όπως ο Ίβκοβιτς, Ομπράντοβιτς κτλ. Δεν είναι κακό μια σεζόν εκτός πάγκων. Εξάλλου το μπάσκετ δεν κόβεται αφού θέλει συνεχή γνώση πάνω στο αντικείμενο και εσύ είδα ότι είχε πάει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Σε περίμενα για Ρωσία μεριά, έτσι είχα την πληροφόρηση, αλλά επέλεξες το Ισραήλ. Σίγουρα πριν απαντήσεις έχεις τσεκάρει ρόστερ να δεις εάν μπορείς να περάσεις τη δική σου φιλοσοφία και εκεί με προβλημάτισες.

Η Μακάμπι με τους 9 Αμερικάνους, δεν παίζει άμυνα. Θέλω να δω πως θα καταφέρεις να περάσεις αυτό που έκανες με επιτυχία (και άλλο ροστερ) εδώ στον Ολυμπιακό. Πως θα τους διδάξεις άμυνα και εάν θα τα καταφέρεις.

Σίγουρα δεν θα κριθείς αυστηρά αυτή τη σεζόν γιατί δεν έχτισες εσύ την ομάδα, το έχεις ξανακάνει όμως με επιτυχία στον Ολυμπιακό που σχεδόν ίδια εποχή ήρθες, παρά ένα μήνα.

Σίγουρα δεν θα έχεις την πίεση που υπάρχει εδώ στην Ελλάδα για αποτελέσματα και δεν υπάρχει η λέξη ήττα πουθενά, όποτε πιστεύω οι συνθήκες είναι καλύτερες αφού και τα media εκεί είναι διαφορετικά από τα δικά μας.

Εννοείται μετά τον Ολυμπιακό θα παρακολουθώ και τους αγώνες της Μακάμπι με άλλο μάτι για να δω αυτό το στοίχημα που έβαλες με τον εαυτό σου.

Καλή επιτυχία coach Σφαιρόπουλε, και να ξέρεις κάποτε στο μέλλον θα επιστρέψεις για την ευρωπαική κούπα που σου χρωστά η ιστορία…