Eimai-Olympiacos-RedView
25 Νοεμβρίου, 2018
Banner

Πρέπει να πόνεσε πολύ του Φορτούνη το… δεξί

Πάρε βάλε και τα 2 γκολ στο Περιστέρι από στημένα του κορυφαίου ΚΦ7, και τέζα όλοι. Νίκη που προσωπικά περίμενα και πλήρωσε στο στοίχημα το δώρο 2.20 για όσους το πρόλαβαν πριν πέσει.

Ο Μάρτινς μπορεί να ξεκίνησε με 11άδα που δεν περίμενε κανένας, αλλά είχε σωστά διαβάσει το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος.

Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι χάθηκε το πρώτο ημίχρονο αφού με τις φάσεις που έβγαλε η ομάδα έπρεπε να ήταν στο 0-3 εύκολα. Δεν μπήκε γκολ και μίλησε ο άγραφος νόμος της μπάλας για να κλείσουμε στο 1-0 ημίχρονο.

Στην επανάληψη ήταν ή ώρα του ΚΦ7 να μπει και να κάνει παιχνίδι. Απέναντι στον Ατρόμητο έχει παράδοση σε γκολ ή ασίστ και το επιβεβαίωσε με 2 στημένα – γκολ. Αλλά δεν υπάρχει αυτή η απλότητα του στις σέντρες, πάσες που είναι όλες μα όλες συστημένες, πάρε βάλε. Ειδικά η φάση πάρε βάλε στον Φέτφα και με το εξωτερικό στον Κούτρη που την “έκλεψε” ο Μάνος, δείχνει πόσο τεράστιος είναι.

Μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό αυτός ο Φορτούνης και πάντα θα είναι θέμα προς συζήτηση είτε κάνει καλό είτε κακό παιχνίδι. Αυτά έχουν οι παιχταράδες και εννοώ παιχταράδες που έχουν υψηλό ποδοσφαιρικό ΙQ και τεχνική, όχι κάτι Μάνταλους και Πέλκες…

Νίκη στις καθυστερήσεις έτσι για να πονάει ακόμα πιο πολύ, αφού τα αχ ακούστηκαν στη Θεσσαλονίκη πιο πολύ παρά στο Περιστέρι. Οι μελλοντικές μεταγραφές του ΠΑΟΚ έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους στο παιχνίδι με τις κλωτσιές και αγκωνιές. Μόνο κάτι τέτοιους μαζεύουν στη Τούμπα, εντάξει όταν εμείς είχαμε Ζιο αυτοί έκαναν σημαία τον Γκαρσία τι να λέμε…

Αν και ποτέ δεν μιλάω για διαιτησία γιατί το κάνουν άλλοι, δεν είναι του στυλ μου απλά, σήμερα δεν μπορώ να μην πω ότι έκανε ότι έκανε. Βέβαια η μπάλα παίρνει και τους επόπτες και ειδικά τον δεξιά του πρώτου ημιχρόνου.

Πολλές φορές έχω γράψει ότι εάν είσαι καλός νικάς και τα κοράκια. Πείτε μου δεν είναι πιο καύλα η σημερινή νίκη με αυτή τη διαιτησία, δεν το γουστάρετε πιο πολύ; Τώρα δεν είμαστε ακόμα πιο πάνω που βλέπουν ότι ούτε έτσι μπορούν να μας σταματήσουν; Εάν παίζαμε έτσι στον ΟΦΗ θα χάναμε;

Ο Μάρτινς κάνει σοβαρή δουλειά και ο μόνος του αντίπαλος είναι ο χρόνος και η μουρμούρα που έχουμε σαν Έλληνες γενικά. Η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες του έδωσε χρόνο να δουλέψει πράγματα και φάνηκαν πολλά στο πρώτο ημίχρονο με τα εξτρέμ να κάνουν συνέχεια φάσεις. Για το εάν θέλουμε επιθετικό θα πω ναι, εντάξει μακάρι να είχαμε μεταγραφές κάθε μέρα το ψωμί μας είναι, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ξέρεις πήρε σήμερα ο Μάνος 5 ασιστ και τις έστειλε στον ουρανό και τις 5. Ναι άλλος ίσως την μια ευκαιρία θα την έκανε γκολ αλλά μπορεί και όχι.

Οι ευκαιρίες σαν φάσεις δεν είναι τόσο μετρήσιμες όσο νομίζουμε. Μια ευκαιρία μπορεί να είναι ένα σουτ από τα 50 μέτρα και να αποκρούσει ο τερματοφύλακας και μια άλλη είναι ένα κόψιμο από τα πλάγια για να γίνει ένα πλασέ σε κενό τέρμα. Και τα δυο ευκαιρίες είναι αλλά το ένα έχει 20% πιθανότητα για γκολ το άλλο 90% έχει διαφορά τι εννοούμε ευκαιρίες.

Οπότε δεν μπορώ να ρίχνω πάντα το φταίξιμο και στην επίθεση που δεν έχουμε το εύκολο γκολ, γιατί για εμένα μετράνε οι φάσεις. Εάν δηλαδή κάνουν τα εξτρέμ ρήγματα αλλά η τελική τους πάσα δεν είναι καλή δεν φταίει ο επιθετικός τις πιο πολλές φορές, γιατί παίζει ρόλο και η θέση που παίρνει. Για εμένα ο επιθετικός θα φταίει όταν σε 3 φάσεις απέναντι στο τέρμα πετάει τη μπάλα στα πουλιά ή δεν μπορεί να πλασάρει και τέτοιες φάσεις δεν είχαμε εκτός από μια εάν δεν κάνω λάθος.

Ο Μάρτινς πιστεύει σε Μάνο το μόνο σίγουρο γιατί τον ήθελαν άλλες ομάδες της Superleague όπως πιστεύει και στον Γκερέρο απλώς δεν είναι τα βαριά φορ περιοχής. Εκεί ίσως αναζητήσει παίκτη για να τον πλαισιώσουν οι άλλοι και να γίνει πιο ορθολογικό το σχήμα.

Η αρχή και τέλος θα είναι ο ΚΦ7. Αααα και μην ξεχάσω, κακό παιχνίδι από τον Σα. Για εμένα πρέπει να ξεκινήσει από το επόμενο ο Γιαννιώτης, είναι ισάξιοι και ο καλύτερος, σε καλύτερη φόρμα να παίζει απλό για να μην υπάρχουν και θέματα στο μέλλον. Εξάλλου ο ένας είναι project δικό μας ο άλλος είναι δανεικός.

Συνεχίζουμε μέσα στην εβδομάδα με μπασκετάρα και με την έκπληξη που σας έχω ενημερώσει…