Eimai-Olympiacos-RedView
4 Δεκεμβρίου, 2018
Banner

Θύμισε κάτι από τα παλιά με Παναιτωλικό

Παιχνίδι Δευτέρα βράδυ με έναν αντίπαλο που περίμενα να φέρει κάποια δυσκολία σε αντίθεση με την προϊστορία του Δέλλα εναντίον του Ολυμπιακού.

Είδα αυτό που έβλεπα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έναν Ολυμπιακό που μπήκε από το πρώτο λεπτό να πνίξει τον αντίπαλο, να σκοράρει νωρίς και να κάνει διαχείριση δυνάμεων και κούρασης από τον αγώνα με τη Μπέτις.

Τα προηγούμενα χρόνια τέτοια παιχνίδια τα καθάριζε από νωρίς, φέτος δεν το έκανε σε αρκετά παιχνίδια και περιμέναμε γκολ στο τέλος. Κι όμως εχτές είδα κάτι από τα παλιά, ένα πρώτο ημίχρονο όπου ο Παναιτωλικός έκανε ένα σουτ και μετά εμείς τους παίζαμε στο μισό γήπεδο.

Είδα όρεξη και συνεργασίες από δεξιά με Ομάρ και Ποντένσε ο ένας να βρίσκει τον άλλο με κλειστά μάτια και Φορτούνη να είναι πάντα εκεί γύρω να σπάει μπάλες. Πίεση ψηλά και ένα εύκολο 2-0, για να βγει η κούραση στο 2ο ημίχρονο και η όχι τόσο καλή εικόνα όπως το πρώτο.

Θα το ξαναγράψω ο Μαρτίνς έχει κάνει σωστή δουλειά και προετοιμασία για έναν μαραθώνιο που είναι το πρωτάθλημα. Πέρυσι έγινε προετοιμασία για να μπούμε στους ομίλους και στο πρωτάθλημα είχαμε ανάσες μέχρι το 60΄ εάν είχε και την τύχη μαζί του θα ήμασταν πρώτοι στη βαθμολογία και με διαφορά.

Σίγουρα θα γίνουν 1-2 προσθήκες και για εμένα η σεζόν αυτή είναι σεζόν χτισίματος και όχι πρωταθλητισμού. Εάν έρθει η κούπα καλώς να έρθει αλλά ο πρώτος στόχος είναι η δημιουργία κορμού ώστε την επόμενη σεζόν να θέλει η ομάδα 2-3 ποιοτικές προσθήκες και όχι μεταγραφές για την εξέδρα τύπου Τουρέ. Προσωπικά τον Μαρτίνς θα τον κρίνω την επόμενη σεζόν όπου εάν κρατήσει τον κορμό τότε θα απαιτώ και τον τίτλο. Αλλά να τον αφήσουν να χτίσει πρώτα και να τον προστατέψουν. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εκείνον να δοκιμάσει το επόμενο βήμα σε ομάδα πολύ διαφορετική από αυτές που έχει προπονήσει αλλά και μεγάλη ευκαιρία για εμάς να μπει ένα στοπ σε όλα τα αντιποδοσφαιρικά που έγιναν στη μετά Σίλβα εποχή.

Υλικό καλό υπάρχει, εργάτης στον πάγκο υπάρχει, τι μένει; Στήριξη και προστασία από τους απ’ έξω.

Για το τι έγινε στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Λαμία όπου είναι και η καταγωγή μου, απλά γελάει ο κόσμος. Ομάδα επιτομή της κλάψας και μιζέριας, εντάξει 2 πρωταθλήματα έχει τι να κάνει, δεν μπορεί να φτάσει τον Άρη

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα καραγκιοζιλίκια στο χορτάρι είναι και τα της Εθνικής ομάδας, όπου μετά την τεράστια ευκαιρία κλήρωση είναι ένα μπιπ και μισό έτσι όπως τα έκαναν. Στον πάγκο ο αγαπημένος και συνεργάτης του Σαββίδη, και στη διοίκηση ένα μάτσο ανίκανοι να μην μπορούν να βρουν έδρα. Υπάρχει μουρμούρα στους παίκτες και βλέπω να χάνετε η ευκαιρία για πρόκριση με ότι κάνει η ΕΠΟ.

Από εκεί όπου αυτή η ομάδα είχε χτίσει κάτι και είχε εύκολες κληρώσεις τώρα έχει φτάσει να μην μπορεί να περνάει ομάδες κατώτερες της. Είναι η κουλτούρα μας τέτοια και ένας καθρέφτης μας, αφού και στην καθημερινότητα μας τα ίδια βλέπω γύρω μου.

Τέσπα, έχουμε μπασκετάκι αυτή την εβδομάδα όπου βαδίζουμε σιγά σιγά στο τέλος του πρώτου γύρου της Euroleague, με καλό απολογισμό.

Με την ευκαιρία να γράψω και εδώ για την έναρξη της συνεργασίας μου με το FWS.GR του Γιώργου Χαλά. Με τιμά η πρόταση του και θα κάνω αυτό που έκανα και εδώ, κείμενα όπως βλέπω εγώ τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, και ίσως όπως δεν θα σας τα γράψουν άλλοι.

Δεν σταματάει το REDVIEW.GR αφού σε λίγο καιρό θα κλείσει και χρόνο, απλώς εδώ θα έχω σχολιασμούς μετά από αγώνες στο FWS.GR θα έχω τα πιο ψαγμένα κείμενα μου.