Eimai-Olympiacos-RedView
10 Δεκεμβρίου, 2018
Banner

Ατυχία; Αδυναμία; Τζήλος σίγουρα όμως

Δύο πεταμένοι βαθμοί στα Πηγάδια και η απόσταση από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ να μεγαλώνει τώρα που φτάνουμε και προς το τέλος του πρώτου μισού του πρωταθλήματος.

Ο Μαρτίνς είχε διαβάσει καλά την Ξάνθη και ξεκίνησε χωρίς τίποτα εκπλήξεις και με την καλύτερη δυνατή 11αδα. Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα που έχουμε συνηθίσει. Άπειρες τελικές αλλά ως πολύ πολύ καλές 3-4 φάσεις, μιλάμε για φάσεις που το γκολ είναι πάνω από 70% αλλά δεν μπήκε. Παίζει ρόλο στις τελικές να έχουμε δει ποιες είναι γιατί βγαίνουν λάθος συμπεράσματα.

Για παράδειγμα εχθές η Ξάνθη είχε 4 τελικές, όπου η μια έγινε γκολ με τη βοήθεια της τύχης για αυτούς και ατυχίας για εμάς, είχε ένα σουτ σε στημένο όπου ο Σα έφτασε κυριολεκτικά στο Γ για να διώξει και άλλα 2 τετ α τετ με Σα. Για άλλη μια φορά ο τερματοφύλακας μας έκανε τρομερή εμφάνιση και κράτησε το σκορ σε αυτό το επίπεδο. Αυτές οι τελικές της Ξάνθης λοιπόν ήταν 4 άλλα όλες με πάνω από 70-80% για γκολ.

Από την άλλη οι δικές μας καλές καλές είναι η λόμπα του Ποντένσε που βρήκε δοκάρι, ένα μακρινό σουτ του Γκιλιέρμε που επίσης βρήκε οριακά δοκάρι και άλλα 2 σουτ που έσωσαν με κάθε τρόπο οι αμυντικοί της Ξάνθης. Εάν δει κάποιος τα νούμερα όμως θα δει τις 18 τελικές του Ολυμπιακού. Όντως έπαιξε την Ξάνθη στο μισό γήπεδο αλλά στο σκορ δεν φάνηκε αυτή η υπεροχή. Θέλουμε επιθετικό; Μαζί σας αλλά δεν είναι μόνο θέμα επίθεσης. Ενώ παίζουμε σωστά και λογικά χάνουμε στο τέλος. Δεν έχουμε το γκολ από τα εξτρέμ και από παίκτες του κέντρου. Κάνουμε κάθετες, συνδυασμούς τα πάντα αλλά στο τέλος κάτι πάει λάθος.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί τώρα αυτό γιατί φτιάχνεται. Δεν με ενοχλεί γιατί βλέπω ορθολογικά πράγματα στο χορτάρι, πράγματα που έχουν δουλευτεί απλώς λείπει το γκολ. Θα με προβλημάτιζε εάν έβλεπα το γκολ με κάθε απίθανο τρόπο και με ανορθόδοξο παίξιμο. Ο Μαρτίνς πρέπει να τα έχει και με την τύχη του με αυτά που βλέπει, αλλά τι να κάνουμε μέσα στο παιχνίδι είναι και η ατυχία. Γνωρίζει όμως και φαίνεται ότι η ομάδα παίζει μέχρι τέλους, δεν τα παρατάει και κάνει σωστά πράγματα. Θέλει αυτές τις 2-3 πινελιές για να έρθει και το γκολ.

Όσοι με διαβάζουν γνωρίζουν ότι δεν ασχολούμαι με διαιτησία γιατί ξέρω πως εάν έχει ομάδα τους νικάς όλους. Για παράδειγμα χθες το πρώτο ημίχρονο έπρεπε να είχε τελειώσει με 0-3 και μετά ούτε Τζήλος ούτε κανένας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Έγινε 1-0 όμως και μετά τρέχαμε.

Ο Τζήλος λοιπόν δεν έδωσε για εμένα 2 πέναλτι. Δεν χάθηκε εκεί το παιχνίδι, γιατί το πέναλτι δεν σημαίνει ότι θα το κάνεις και γκολ. Αυτό που έκανε και δεν ξέρω εάν το κατάλαβαν είναι ότι με τα σφυρίγματα του κατάφερε να εκνευρίσει τους πάντες στην ομάδα, παίκτες και πάγκο. Αυτό ήθελε και το κατάφερε. Η κόκκινη στον Ποντένσε ήταν θέμα χρόνου έτσι όπως έκανε και τη γλίτωσε σε μια κλωτσιά. Ο Σισέ θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει που είναι και να μιλάει λιγότερο. Κάνει που κάνει κάποια λάθη μην το τραβάει τη στιγμή που θέλουμε να τρέξουμε για το γκολ. Η μουρμούρα του ίσα ίσα έδινε χρόνο στον αντίπαλο και ήταν βούτυρο στο ψωμί του Τζήλου. Ότι είχαμε νεύρα φάνηκε από τον διαρκή διάλογο του Φορτούνη με τον διαιτητή, ακόμα στο τέλος έκανε λάθος και στο πλάγιο όπου η Ξάνθη έβγαλε φάση για το 2-1.

Το ότι θα την είχαν στημένη με κάθε τρόπο το γνωρίζαμε, όφειλε η ομάδα και παίκτες να είναι προετοιμασμένοι για τα πάντα. Μέσα σε όλα είχαμε και τα φώτα να πέφτουν και να κόβουν το ρυθμό της ομάδας, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο για όσους είδαν τα κοντινά πλάνα.

Μετά το τέλος του αγώνα βγήκε ο Καραπαπάς και είπε ότι είπε για τον διαιτητή και όχι μόνο. Σωστό ναι όχι, δεν με ενδιαφέρει, η δουλειά του είναι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι μετά από αυτό τι; Ωραία τα είπαμε, τα φωνάξαμε, ξεσηκώσαμε και τον κόσμο, μετά τι; Θα κάνει κάποια κίνηση η ΠΑΕ; Ή θα περιμένουμε όπως λένε μερικοί τις εκλογές για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να αλλάξουν όλα; Γιατί εάν είναι να περιμένουμε εκλογές sorry αλλά γελάει το σύμπαν.

Μέχρι τις κάλπες θα αλλάξουν πολλά και ο Έλληνας έχει κοντή μνήμη, τώρα λέει άλλα και την στιγμή της κάλπης άλλα κάνει, ίσως γιατί λύθηκαν δικά του προσωπικά θέματα…

Με τίποτα δεν πρέπει να μπλέκουμε εκλογές με αλλαγή στο ποδόσφαιρο. Ναι υπάρχει πόλεμος εναντίον του Ολυμπιακού και όχι μόνο, αλλά εγώ θέλω να δω κινήσεις και όχι μόνο λόγια! Γιατί από την αρχή του πρωταθλήματος έχουν γίνει πολλά αλλά μόνο λόγια ακούω, πράξεις τίποτα!

Εάν ήμουνα η ΠΑΕ σήμερα θα ανανέωνα το συμβόλαιο του Μαρτίνς για να πετύχω δύο πράγματα. Το πρώτο είναι η έμπρακτη στήριξη σε έναν προπονητή επιτέλους που δουλεύει και να συνεχίσει πιο ήρεμος και δεύτερον θα επιβεβαίωνα τα λεγόμενα μου περί διαιτησίας όταν θα έδειχνα προς τα έξω ότι έχω ομάδα με τα όποια προβλήματα αυτή τη στιγμή και δεν με αφήνεται να παίξω. Το γράφω τώρα γιατί εάν στο κοντινό μέλλον έρθει απόλυση προπονητή αυτόματα θα γκρεμιστεί και η άποψη ότι φταίει η διαιτησία που δεν σκοράρουμε.

Η προσθήκη του επιθετικού που θα έρθει να ξέρουμε ότι είναι και θέμα τύχης. Γιατί πολλοί πιστεύουν θα έρθει ο Ζλάταν και θα βάλει 30 γκολ μέχρι το τέλος. Ήρθε ο Καρντόζο που ήταν μηχανή των γκολ και δεν άφησε δοκάρι για δοκάρι. Θέλει τύχη ο παίκτης που θα έρθει και φυσικά να είναι επιλογή για να μείνει και του χρόνου στην ομάδα, όχι απλά μια προσθήκη για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα και όπου φτάσουμε στην Ευρώπη.

Από την αρχή της σεζόν το είχα γράψει ότι φέτος δεν θα πρέπει να θεωρείται χρονιά πρωταθλητισμού αλλά χρονιά χτισίματος κορμού. Προσωπικά του χρόνου θα περιμένω τον Μαρτίνς να δείξει πράγματα όταν έστω θα έχει για μια σεζόν τους ίδιους παίκτες. Ήρθε και είχε 22 νέους παίκτες και απαιτούσαμε να φτιάξει κορμό, να παίξει μπαλάρα και να μην χάνει. Ε όλα αυτά μαζί δεν γίνονται. Τουλάχιστον για πρώτη φορά μετά από χρόνια κάνουμε σωστά ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα και έτσι θα πρέπει να συνεχιστεί.

Ο αγώνας της Πέμπτης θα κρίνει και τις μεταγραφικές κινήσεις αφού μια πρόκριση εκτός από έσοδα αναλόγως τον αντίπαλο ίσως φέρει και άλλους παίκτες.