Olympiacos-Piraeus-BC
14 Δεκεμβρίου, 2018
Banner

Σημαντική, δύσκολη και διπλή νίκη επί της Εφές στο ΣΕΦ

Η Εφές Αναντολού όσο και αν μην μας γεμίζει το όνομα της είναι από τους κλασσικούς αντιπάλους του μπασκετικού Ολυμπιακού. Στους μεταξύ τους αγώνες υπάρχει κάτι το διαφορετικό και ας μην είναι η Εφές επιπέδου Φενέρ. Είναι αυτή όμως που έχει κάνει τη μεγαλύτερη νίκη στο ΣΕΦ πριν από πολλά χρόνια. Στα play offs αντίπαλος και γενικά είναι ομάδα που μας δυσκολεύει στην έδρα μας.

Ο χθεσινός αγώνας ήταν κάτι παραπάνω από ένας απλός αγώνας της σεζόν στο ΣΕΦ. Η Εφές φέτος έχει φτιάξει καλό σύνολο με καλές μονάδες και ας έχει στον πάγκο της προπονητή με φάτσα καρικατούρας και φίλο του Ερντογάν που επίσης δεν σου γεμίζει το μάτι.

Η τουρκική ομάδα φέτος χτυπάει 4η θέση στη βαθμολογία και οι νίκες της αυτό δείχνουν. Αυτομάτως είναι βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού για το κυνήγι της θέσης αυτής ή της 5ής που ζευγαρώνει με το 4. Για το λόγο αυτό η νίκη είναι διπλή εχτές γιατί σε ισοβαθμία την έχει από κάτω και μένει ο αγώνας στην έδρα τους. Μια έδρα που ευτυχώς λόγο ότι δεν έχει ποδοσφαιρική ομάδα είναι με το ζόρι έδρα.

Το ξεκίνημα ήταν πάλι μαγικό, όπως κάνει πάντα ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο και έδειχνε ότι δεν θα άφηνε περιθώρια να σκεφτούν τίποτα άλλο οι Τούρκοι πέρα από την ήττα. Στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο όμως πάλι λες και γύρισε ο διακόπτης. Η διαφορά κάπου των 15 πόντων έσβησε και η Εφές μας πέρασε στο σκορ! Κάπου εκεί έρχονται στο μυαλό μεταξύ μας αγώνες από το παρελθόν και το ματσάκι έγινε ντέρμπι. Είπαμε έχει καλούς παίκτες φέτος η Εφές δεν είναι όπως παλιά δύο λαλούν και τρεις χορεύουν.

Στην 4η περίοδο η ομάδα έσφιξε πιο πολύ και με την άμυνα να δίνει ώθηση στην επίθεση και ένα Μιλουτίνοφ να είναι άλλη κλάση και όχι άδικα το καλύτερο πεντάρι της Ευρώπης. Για τον Τουπάν δεν γράφω γιατί περιμένω να έχει διάρκεια αυτό, γιατί από την αρχή είναι μια έτσι μια αλλιώς, εννοείται βοήθησε με τα μακρινά σουτ που δεν τα είχε όμως ο Στρέλιενκς.

Το βασικό από τον χθεσινό αγώνα είναι ότι η έδρα κράτησε και δεν φάγαμε κανένα γλάρο. Η νίκη έγινε επί ομάδας που έχει τους ίδιους στόχους και έδωσε την ηρεμία που θέλει πριν τη δύσκολή διπλή εβδομάδα που έρχεται. Πρέπει ο πρώτος γύρος να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αποφασίσει ο coach και τι προσθήκη θα κάνει.

Εκεί συνεχίζουν όλοι να μιλάνε για guard αλλά τώρα ειδικά με την απουσία του Αγραβάνη (φυσιολογικός τραυματισμός), και με τον Μιλουτίνοφ να είναι στα κόκκινα, ακόμα επιμένω ότι θέλουμε ψηλό ψηλό ψηλό. Πρέπει γενικά στις ομάδες σήμερα να έχεις ύψος σε όλες τις θέσεις. Είδατε μόλις ψήλωσε την ομάδα ο Μπλάτ τότε περάσαμε και πήραμε τη διαφορά στο τέλος.

Όσο ο Τουπάν είναι τόσο εύστοχος θα δίνει λύσεις στην περιφέρεια αφού μπορεί να παίξει και ως 2. Όσο όμως ο Τίμα και Βενζέκοφ θέλουν ακόμα χρόνο, τόσο πιστεύω ότι το θέμα μας είναι στο 5 για να είναι ο Λεντεί καθαρός 4 και μόνο σε βοήθειες και αναλόγως το αντίπαλο πεντάρι να παίζει ως 5.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά για την 4ή θέση που είναι ο εφικτός στόχος για τώρα. Ένα ένα τα βήματα και ούτε μεγάλα λόγια στις νίκες, ούτε αφορισμοί στις ήττες. Έτσι είναι ο αθλητισμός θέλει υπομονή και πίστη.