Olympiacos-Piraeus-BC
19 Δεκεμβρίου, 2018
Banner

Σκληρή νίκη με Μπαρτσελόνα, στο δρόμο για το 10-5

23 Νοεμβρίου 2018, μετά τον αγώνα με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ έγραφα (ΕΔΩ) στο τέλος, στο κείμενο μου ότι η ομάδα θα κλείσει τον πρώτογύρο με 10-5, έναν απόλυτα εφικτό στόχο. Με Γκράν Κανάρια στο ΣΕΦ και τέλος εκτόςέδρας με την αδύναμη Νταρουσάφακα το 10-5 θα είναι γεγονός.

Το 10-5 όπως και το 20-10 στο τέλος της κανονικήςπεριόδου δίνει 4η-5η θέση σχεδόν στο 100%, έτσι στοχεύουμε κάθε χρόνο, να έχεις διπλές νίκες από ήττες. Ο πρώτος στόχος που είχε θέσει η ομάδα για είσοδο στην 8άδα έκλεισε. Είναι βασικό να γίνονται τα βήματα ένα ένα, και έτσι γίνονται.

Εχθές ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο πολύ άμυνα παράεπίθεση. Προσωπικά δεν με χαλάει αυτό γιατί όσο και εάν μας αρέσει το να βλέπουμε καλάθια, τις προκρίσεις και τους τίτλους τους φέρνει πάντα η άμυνα. Εχθές η άμυνα τσάκιζε κόκαλα και ολόκληρη Μπαρτσελόνα την κλείδωσε στους 60 πόντους!

Βέβαια για να τα λέμε και όλα η Μπαρτσελόνα χθες ήταν ψιλοχάλια και ευτυχώς για εμάς δεν πιστεύω θα κάνει άλλο τέτοιο βράδυ στην έδρα της. Μια έδρα που οι ομάδες με ίδιο στόχο με εμάς δεν θα περάσουν εύκολα ή καθόλου.

Αυτό που μου άρεσε και δεν θα το γράψει μάλλον κανένας γιατί όλοι επικεντρώθηκαν στον Μιλουτίνοφ είναι ότι είχαμε σκορ από 9 παίκτες. Θα θυμάστε άλλες φορές σε ήττες μας που το έγραφα ότι σκόραραν μόνο 6 ή7 παίκτες του ρόστερ πως να κάνεις νίκη έτσι. Στον αγώνα λοιπόν βρήκαν σκορ 9παίκτες και δεν βρήκαν παίκτες που άλλες φορές κάνουν όργια. Από τη μια δεν με τρομάζει γιατί γνωρίζουμε για παράδειγμα τι μπορεί να κάνει ο Στρέλιενκς ή ο Τουπάν. Από την άλλη υπάρχει προβληματισμόςγια τα 9 δευτερόλεπτα του Μάντζαρη, το1 λεπτό του Τϊμα που πρόλαβε να βάλει 2πόντους και ο Τουπάν που τη μια θα βάλει 65 τρίποντα την άλλη θα έχει ένα κουλούρι. Φέτος το έχει κάνει πολλές φορές καιπάντα μετά από έναν καλό του αγώνα στον επόμενο μένει στο μηδέν. Δεν ξέρω εάν ποτέ θα έχει σταθερότητα ή θα είναι αναλόγως τα βράδια του.

Για τον Μιλουτίνοφ τι να πω. Τα έχουμε γράψει μήνες πριν για το τι εστί ο Σέρβος. Για εμένα θεωρώ ότι θα είναι τεράστια χαμένη ευκαιρία αυτός ο παίκτης να μην σηκώσει ένα ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό. Μιλάμε για ένα 5άρι εν ενεργεία NBAer που εάν έπαιζε σήμερα στην ΤΣΣΚΑ θα του είχε συμβόλαιο 2 χαρτιά εύκολα. Είναι γιγάντια ευκαιρία τώρα που τον έχουμε ακόμα και δεν τον έχουν πάρει οι Σπέρς για να κάνουμε κάτι καλό. Είναι το 5άρι της παλιάς κοπής που λέμε ο “δεινόσαυρος” αλλά με χαρακτηριστικά τελευταίας γενιάς. Απέναντι του είχε τον Τόμιτς που στην εποχή του ήταν σούπερ, τώρα ξεπερασμένος και ο Μίλου είναι ο καθρέφτης του αλλά στο τώρα και το μέλλον.

Συνεχίζουμετη διαβολοβδομάδα με τον εντός αγώνα με Γκράν Κανάρια που θα είναι και ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας στη Euroleague για το 2018 και προβλέπω ότι θα έχει αρκετό κόσμο. Εύκολο βράδυ όπως εύκολο θα είναι και με την Νταρουσάφακα εκτός, όπου είναι η χειρότερη ομάδα της λίγκας.

Το πρώτο μισό θα κλείσει με 10-5 και με τον Μπλάτ να έχει τον δύσκολο γρίφο για απόκτηση παίκτη ή παικτών. Δεν ξέρω γιακάποια αποδέσμευση εάν γίνει επειδή κάποια συμβόλαια είναι κλειστά, αλλά είναι δύσκολο να βρεις το γρανάζι που θέλεις ακριβώς για να βάλεις στη μηχανή που αρχίζει και λειτουργεί. Πάντα οι προσθήκες στη μέση της σεζόν είναι δύσκολες και τις πιο πολλές φορές δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα. Μόνη εξαίρεση Λο – Ντόρσει που ακόμα μέχρι σήμερα αυτό μνημονεύουμε.

Τα λέμε μετά τον αγώνα – νίκη της Πέμπτης.