Olympiacos-Piraeus-BC
5 Ιανουαρίου, 2019
Banner

Καλή χρονιά, με άνετη και επιβλητική νίκη επί του ΠΑΟ

Με το δεξί μπήκε το 2019 για τον μπασκετικό Ολυμπιακό, γιατί το 2018 είχε τελειώσει λίγο στραβά. Άνετη και επιβλητική νίκη επί του ΠΑΟ με το σκορ να μας αδικεί σίγουρα.

Πρώτο ντέρμπι του Μπλάτ στο Σ.Ε.Φ με μια εξέδρα να κοχλάζει από το πρώτο λεπτό. Δεν το έχει ζήσει αυτό ούτε ως αντίπαλος και μάλιστα είπε κάποιες κουβέντες στην συνέντευξη τύπου. Σίγουρα μέσα του θα ήθελε έτσι το γήπεδο σε κάθε αγώνα, αλλά είναι Ελλάδα και κάπως δύσκολο αυτό… δυστυχώς.

Δεν μπορείς να γράψεις και πολλά για ένα τέτοιο παιχνίδι που όλα πήγαν βάση πλάνου και εκτέλεση στην εντέλεια. Τα πάντα, όσοι έπαιξαν και για όσο έπαιξαν πρόσφεραν. Ο Μπλάτ κατάφερε να μπερδέψει τον Πιτίνο, γιατί είμαι σίγουρος άλλα θα περίμενε από όσα θα του είχαν μεταφέρει οι βοηθοί του. Πολύ καλό παιχνίδι από τον πάγκο και πολλοί παίκτες μας σε καλή μέρα με ώθηση από την εξέδρα.

Δεν είναι για αναλύσεις το πως έπαιξε η ομάδα, τι έκανε ο Μπλάτ γιατί όπως έγραψα όλα βγήκαν στο 100% απ’ όλους και από την άλλη ο ΠΑΟ παρουσίασε τα προβλήματα που προσπαθούν να κρύψουν οι πράσινοι ΑΡΔ αλλά δεν τους βγήκε αυτή τη φορά. Η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ τους έκανε σε μια νύχτα Boston Celtics αλλά ο Ολυμπιακός Πειραιώς τους έκανε να φαίνονται Marko BC.

Ο γίγας Μιλουτίνοφ που όπως έχω γράψει σε άλλα κείμενα μου είναι ένας εν ενεργεία (στην καλύτερη ηλικία) NBAer και ένας ψηλός που εάν έπαιζε σε ΤΣΣΚΑ ή Φενέρ θα είχε συμβόλαιο 2.000.000 πολύ εύκολα, αφού είναι απλά ο κορυφαίος στην Ευρώπη. Το γράφω για να ξέρουμε πόσο τυχεροί είμαστε που τον έχουμε αυτά τα χρόνια στην ομάδα και δεν πρέπει να φύγει χωρίς μια Euroleague

Από την άλλη κουπί τράβηξαν Πρίντεζης, Παπανικολάου όπου μαζί με τον Σέρβο χτύπησαν 30λεπτο στο παρκέ. Ακολούθησε ο κλασσικός Στρέλιενκς με 4 τρίποντα εκεί που έπρεπε και οι άλλοι. Ακόμα και ο Μάντζαρης μπορεί να είχε μηδέν πόντους, αλλά έβγαλε άμυνες, παγίδες και την ένταση που έπρεπε στην άμυνα. Επειδή πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τον Βαγγέλη προσωπικά άλλα 4-5 παιχνίδια να κάνει με δυνατούς αντιπάλους όπως έκανε με Ρεάλ & ΠΑΟ και είμαι ευχαριστημένος. Εδώ θα πρέπει να γράψω κάτι και να το καταλάβουν όλοι επιτέλους. Ο Μάντζαρης είχε κάνει μια ανανέωση συμβολαίου πριν κάποια χρόνια στα 800.000 και φέτος τελειώνει αυτό. Στην κάθε ανανέωση πρέπει να ξέρουν όλοι ότι δεν πληρώνεις τον παίκτη για το τι θα κάνει στο μέλλον, αλλά αυτός εξαργυρώνει τη σεζόν που πέρασε! Δεν προπληρώνεις πόντους, ασίστ, κλεψίματα κτλ, αλλά αγοράζεις αυτά που έκανε και περιμένεις να έχουν μια συνέχεια, εάν δεν έχουν έπαιξες και έχασες, ρίσκο είναι και αυτό. Έτσι είναι ο αθλητισμός, δεν είναι ρομπότ οι παίκτες. Αλλά επίσης πρέπει να σκεφτούμε και το timing που δόθηκε αυτό το συμβόλαιο, εάν τότε οι Αγγελόπουλοι δεν τα έδιναν και ο Βαγγέλης πήγαινε στο ΟΑΚΑ θα έλεγαν όλοι ότι έχουν καβούρια τα αδέρφια και δεν κάνουν την υπέρβαση, τι όχι; Μην ξεχνάμε επίσης ότι είναι Έλληνας παίκτης που πρέπει να έχει η ομάδα έναν συγκεκριμένο αριθμό καλών Ελλήνων, έχει 2 ευρωπαϊκά στο βιογραφικό του που μετράνε, και στην τελική εάν μείνει ελεύθερος συμβόλαιο 500-700 σίγουρα θα βρει στην υπόλοιπη Ευρώπη πολύ εύκολα! Ο Μπλάτ σωστά τα είπε επίσης στην συνέντευξη τύπου για τις στιγμές που έχει ζήσει και προσφέρει στο σύλλογο. Δεν είναι χαζός ο coach ξέρει πολύ καλά να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.

Το μόνο που με προβλημάτισε είναι το βάθος που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Όπως είπα 3 βασικοί παίκτες πήραν 30λεπτο και μετά μοιράστηκε χρόνος στους άλλους, αλλά σκορ πήραμε από 8 μόνο. Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟ έριξε 11 παίκτες στο παρκέ και πήρε σκορ από τους 10 και δεν σκόραρε ο Λοτζέσκι που τον πήραν για σουτέρ!

Ο προβληματισμός αυτός είναι για 3 αντιπάλους μόνο, για ΤΣΣΚΑ, Φενέρ και Ρεάλ γιατί αυτές οι ομάδες διαθέτουν βάθος στους πάγκους τους και για μένα είναι οι βασικοί μας αντίπαλοι. Έχει περάσει στα ψιλά ή δεν το έχουν δει μερικοί έως πολλοί. Όπως λέμε ότι η πρώτη τριάδα έχει κλείσει στη Euroleague με την εικόνα αυτή και το τι κάνουμε τα τελευταία χρόνια, εύκολα κάποιος μπορεί να λέει ότι είναι τετράδα και να βάζει τον Ολυμπιακό μέσα. Για εμένα η 4η θέση δεν θα χαθεί γιατί η Εφές όσο και να προσπαθεί όσο και να παίζει καλά είναι η Εφές και όχι Ολυμπιακός με ότι αυτό σημαίνει ιστορικά αλλά και ως οργανισμούς, όσο νωρίς και να είναι.

Θα περιμένω και την προσθήκη παίκτη και είμαι σίγουρος ότι θα κάτσει η μέρα που θα δώσουν όλοι μαζί ταυτόχρονα σκορ. Παρόλα αυτά ο Ιανουάριος παραμένει ο κακός μήνας του Ολυμπιακού οπότε θέλει προσοχή στα επόμενα παιχνίδια. Ο βασικός στόχος είναι να κερδίσει όλα τα εντός και ότι χτυπήσει εκτός. Το βασικότερο όλων; Υγεία και κανένας τραυματισμός (όσο είναι δυνατόν αυτό).

Θα έχουμε και συνέχεια γιατί το παιχνίδι είχε και 5η περίοδο…

ΥΓ: Πρώτη φορά που γύρισα από το Σ.Ε.Φ και μόλις άνοιξα την πόρτα δεν σε βρήκα εκεί στον καναπέ να με περιμένεις χαμογελαστός να μου πεις “Ολυμπιακάρα, τους κερδίσαμε ε;” αφού ήξερες το αποτέλεσμα βλέποντας τη Nova. Να με ρωτήσεις άλλα για τον αγώνα κτλ. Ήταν η πρώτη φορά και ήταν δύσκολη… α ρε πατέρα…