Olympiacos-Piraeus-BC
24 Ιανουαρίου, 2019
Banner

Ήττα αλλά εμείς στον στόχο μας, σας πονάει ο Σφαιρόπουλος

Ο τίτλος είναι η απάντηση σε όλα. Ήττα στην Πόλη από μια καλύτερη με γεμάτο ρόστερ Φενέρ. Εάν με ρωτήσει κάποιος γαύρος στο δρόμο θα του πω, “στα παπάρια μας, δεν έγινε και κάτι σοβαρό”.

Ήττες στις έδρες των Φενέρ, ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα για σχεδόν όλες τις ομάδες της λίγκας που κάνουν επίσκεψη σε αυτές τις έδρες. Ανάμεσα στις 3 αυτές ομάδες και τον Ολυμπιακό οι νίκες που μετράνε είναι στο Final Four και μόνο, γιατί στην κανονική περίοδο η κάθε μία έχει τη θέση που της αξίζει.

Οι βάζελοι μετά το κάζο της Λαμίας είχαν μια ευκαιρία να την πουν, αλλά με Σφαιρόπουλο τι να πεις…

Η Φενέρ εάν κάνει ήττα στην έδρα της, όσο περίεργο και να φανεί σε πολλούς πιστεύω ότι μπορεί να της την κάνει ο προπονητής – καρικατούρα της Εφές.

Για εμάς είπαμε βασικός στόχος είναι οι νίκες στο ΣΕΦ μέχρι τέλος, έχοντας και την ΤΣΣΚΑ στον Πειραιά. Εκτός έδρας θα βρει τις 2-3 νίκες που θέλει ή την καλή επί της Εφές. Προσωπικά πιστεύω το 4-5 έχει κλειδώσει με εμάς και Εφές.

Επειδή είμαι και των γουριών πρέπει να πάρουμε την 5η θέση! Τα τελευταία 2 χρόνια Φενέρ και Ρεάλ που τερμάτισαν στην 5η θέση το σήκωσαν στο τέλος, οπότε ας το δοκιμάσουμε και εμείς.

Το σημερινό μας παιχνίδι πολύ κακό γιατί και η Φενέρ ήταν πολύ καλή. Πιο πολλά τα τρίποντα από τα δίποντα και αυτό τα λέει όλα. Όσο και να πλησιάζαμε η Φενέρ είχε τον τρόπο να ξεφεύγει πάλι, σε αυτό παίζει ρόλο αυτό που είπα και στην αρχή, το γεμάτο ρόστερ. Στη Euroleague για εμένα δύο ομάδες έχουν γεμάτο ρόστερ και είναι Ρεάλ και Φενέρ, ή ΤΣΣΚΑ είναι μια περίεργη περίπτωση. Τυχαίο δεν είναι και οι συνεχείς τους παρουσίες σε F4 και δεν είναι μόνο θέμα μπάτζετ.

Για να κλείσω θέλω να γράψω κάτι που σήμερα τα συνδυάζει η μέρα. Ακούω πολλούς για τον Σφαιρόπουλο ότι έχει αποτυχία που δεν το σήκωσε στην Πόλη με τη Φενέρ. Φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα της εξέδρας στον τελικό και μια Φενέρ με Μπογκντάνοβιτς και Ούντο… Παρόλα αυτά πολλοί θεωρούν ότι εάν είχε έναν καλύτερο παίκτη ως μεταγραφή θα το σήκωνε… Για να κερδίσεις έναν τίτλο δεν θέλεις ένα σούπερ παίκτη, όπως πολλοί λένε τώρα να φέρει ο Μπλάτ έναν Γουοναμείκερ. Το σπορ είναι ομαδικό και όχι ατομικό, για να πάρει τίτλο πρέπει να συμβούν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Αυτά και συνεχίζουμε. Δεν είδατε κείμενο για τον αγώνα με Ξάνθη γιατί απλά δεν τον είδα οπότε τι να σας γράφω έτσι για να λέμε; Αλλά από ότι διαβάζω αρκετοί έγραψαν αυτό που έγραφα μήνες πριν, για τον Μαρτίνς και τη δουλειά του…