Eimai-Olympiacos-RedView
30 Ιανουαρίου, 2019
Banner

Ακόμα τον Μαρτίνς έχουμε προπονητή;

Εντάξει είμαστε τώρα; Ο Μαρτίνς μας κάνει και είναι προπονητάρα; Το ρωτάω γιατί το καλοκαίρι μετά από κάτι ήττες σε φιλικά είχαμε διαβάσει και ακούσει ότι απίθανο μπορώ να φανταστώ. Ο δεν θα βγάλει παρέλαση, ο που πάμε με τον άσχετο, πότε θα έρθει πάλι ο Λεμονής και άλλες ομορφιές.

Άντεξε και είναι ακόμα εδώ, ακόμα πιο δυνατός από ποτέ στη θέση του! Είναι αυτός που έλεγαν μερικοί ότι δεν έχει προπονήσει ποτέ του ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, παρά κάτι μικρομεσαίες στην Πορτογαλία.

Το βασικό είναι ένα. Εάν είσαι καλός στη δουλειά σου φαίνεται είτε προπονείς την Τσιταντέλα είτε τη Μπαρτσελόνα. Εάν κάνεις τα βασικά και πας βήμα βήμα είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα ανταμειφτείς στο τέλος. Ο Μαρτίνς από πέρυσι που ήρθε σχεδίαζε την ομάδα και μοναδικό αντίπαλο είχε το χρόνο και την υπομονή που δεν έχουμε σαν Έλληνες στα πάντα.

Δικαιώθηκε και πέρασε από δύσκολες καταστάσεις, αλλά ας είναι καλά ο Καρεμπέ όπου δική του επιλογή είναι ο Πορτογάλος, να τα υπενθυμίζουμε και αυτά. Ο Ολυμπιακός φέτος δουλεύει σωστά από ψηλά μέχρι χαμηλά και αυτό φαίνεται. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και δεν μπλέκετε ο ένας στον άλλον. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε.

Μπορεί φέτος να μην πάρουμε το πρωτάθλημα (το έχω γράψει από την αρχή αυτό), αλλά είμαι 1000% σίγουρος ότι του χρόνου εάν δεν αλλάξει πολύ η ομάδα θα το πάρει αέρα και με κόντρα διαιτησίες. Εδώ να τονίσω κάτι. Το πρωτάθλημα για εμένα το χάνουμε γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε ντέρμπι. Καλώς η κακώς η διαφορές με τις άλλες ομάδες είναι μεγάλες και κουτσά στραβά τις περνάνε όλοι. Στα μεταξύ μας είναι το θέμα. Για παράδειγμα τώρα ο ΠΑΟΚ είναι 8 βαθμούς μπροστά. Εάν είχαμε κερδίσει το μεταξύ μας στον πρώτο γύρο που χάσαμε 2 εκατομμύρια ευκαιρίες τώρα θα είμασταν στο -2 από την κορυφή και θα περιμέναμε το μεταξύ μας πάλι. Σε αυτά τα 2 χρόνια στα ντέρμπι έχουμε κερδίσει μόνο τον ΠΑΟΚ εδώ με το γκολ του Ένγκελς, από εκεί και πέρα τίποτα!

Σε αυτό το γύρο πιστεύω ότι το 3 στα 3 το έχουμε με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ & ΠΑΟ. Είμαστε ανώτεροι σκάλες και το ξαναγράφω με κόντρα διαιτησίες πάλι μπορούμε να τους κερδίσουμε.

Για τον ΚΦ7 τι να γράψω, ότι είναι τα έχω γράψει, το παιδί είναι αλλού. Εάν τα εξτρέμ και οι επιθετικοί ήταν λίγο πιο προσεκτικοί και αποτελεσματικοί θα είχε γράψει 25 ασίστ και οι ίδιοι θα είχαν ανεβάσει την αξία τους με τα γκολ. Κάτι σαν Σπανούλης στο ποδόσφαιρο είναι που τους φτιάχνει φάσεις με απίστευτη ευκολία, βλέπεις τι κάνει και λες δεν είναι δυνατόν να το κάνει τόσο απλά. Κι όμως τόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο όταν το κατέχεις βέβαια, όχι όταν είσαι Μάνταλος.

Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και αυτό είναι αποτέλεσμα της προετοιμασίας το καλοκαίρι. Ο Μαρτίνς είχε να φτιάξει κορμό, να περάσει ομίλους του Europa, να δείξει καλό πρόσωπο στην Ευρώπη, να κάνει νίκες στο πρωτάθλημα και όλα αυτά μαζί. Τα κατάφερε και ας μην έκανε στην αρχή το ροτέισον που έλεγαν όλοι απ’ έξω, και ας έβαζε σερί τον Μπουχαλάκη που άκουγε τα μύρια όσα. Ο άνθρωπος σίγουρα γνωρίζει το υλικό του καλύτερα απ΄όλους μας και ξέρει τι διαχείριση να κάνει και πότε είναι έτοιμος ο κάθε παίκτης να μπει για να του πάρει το 100%

Εμείς συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε αυτό που βλέπουμε στο χορτάρι. Προσωπικά περιμένω και την επόμενη κλήρωση μετά τη Δυναμό

Αύριο έχει μπάσκετ και αγώνα με Μπαρτσελόνα που κλειδώνει το 4-5 με νίκη. Εύκολα δύσκολα θα την κάνουμε και με 10 πόντους διαφορά, για όσους θέλουν να τζογάρουν.