Olympiacos-Piraeus-BC
8 Μαρτίου, 2019
Banner

Σημεία ζωής και #mexritelous όσο τους πονάει

Νίκη λοιπόν σήμερα απέναντι σε μια ομάδα που πολλοί μπορεί να την λένε δύσκολη, για εμένα μαζί με Νταρουσάφακα & Κανάρια απλά δεν ανήκουν στην Euroleague. Αλλά μπορείς να πεις ότι έχει δύσκολη έδρα, πρέπει να παίξεις μπάσκετ για να την κερδίζεις και όχι να δείξεις μόνο τη φανέλα, αυτό ισχύει. Αυτό έκανε και ο Ολυμπιακός σήμερα, έπαιξε μπάσκετ, απλό και όλο το ρόστερ μπήκε στο παρκέ επιτέλους, ο καθένας έδωσε κάτι.

Εννοείται και πάλι ο Μίλου έπρεπε να παίξει 30λεπτά για να ακολουθήσει ο Πρίντεζης που είχε καιρό να κάνει καλό παιχνίδι. Σήμερα έδωσαν κάτι και οι “δεύτερες” μονάδες που λέμε, αν και στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχουν αυτά.

Η ομάδα έκανε νίκη μετά από καιρό, εκτός έδρας και σε έδρα που έχει κάνει εκπλήξεις. Δεν θα σταθώ όμως και πολύ ούτε θα γράψω αποθεωτικό κείμενο που ίσως θα κάνουν άλλοι. Η πραγματικότητα είναι πως άλλα χρόνια τέτοια εποχή είχε κλειδώσει η πρόκριση αλλά και το πλασάρισμα στο 3-4, και φέτος αυτή η νίκη μεγαλώνει το ποσοστό να βρεθούμε στην 8άδα. Στόχο που εξαρχής είχε θέσει διοίκηση και προπονητής, ίσως να το έβλεπαν ως πραγματικότητα, ίσως να ήθελαν να αποφορτίσουν την ομάδα από το ρόλο του φαβορί για τις πρώτες θέσεις.

Είμαστε στην τροχιά πρόκρισης στα playoffs σε αντίθεση με τον ΠΑΟ που έχει δρόμο και ας θέλουν οι πράσινοι ΑΡΔ να περάσουν τους μύθους τους. Θέλει υπομονή και θα περιμένω τους τελευταίους 5 αγώνες για να έχω ολοκληρωμένη εικόνα τι κάναμε φέτος στην Ευρώπη. Η σημερινή νίκη μπορεί να είναι ένα restart που όλοι περιμέναμε, μπορεί όμως να είναι και ένα πυροτέχνημα, μια απλή ανάσα, ο χρόνος θα δείξει.

Άλλα θέλω να γράψω σήμερα που ήθελα τις προηγούμενες μέρες να γράψω. Είναι ο συνεχής πόνος ολόκληρου του συστήματος που είχε αράξει τόσα χρόνια στα πόστα του. Τρέμουν ποδαράκια όταν κάθε μέρα πέφτει και από μια φάπα και οι ΑΡΔ του 20ευρου κάνουν τα πάντα για να μας κάνουν το άσπρο μαύρο.

Ξεκίνησε με τον μύθο ότι για να παίζεις Euroleague πρέπει να είσαι σε ένα πρωτάθλημα, βγήκε ο Μπερτομέου και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αυτό το σενάριο, φαααααπ πρώτη.

Συνέχισαν ότι η λίγκα θα αποβάλει τον Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα, θα τον ρίξει Α2 και ακόμα χαμηλότερα. Βγήκαν οι πρόεδροι και είπαν δεν μας νοιάζει, στα @@ μας απλά και λαϊκά… φαααααπ δεύτερη στο καπάκι.

Μας έλεγαν ότι έχει χορηγούς που πληρώνουν για να παίζει και στην Α1, και θα έχει οικονομικό πρόβλημα. Βγήκαν οι χορηγοί και ακολουθούν, φαααααπ και χατ τρικ.

Έβγαιναν στα ράδια και έλεγαν ας πάει στην Αδριατική για να παίζει με την Μπουντούζνοστ, Νίζνι κτλ. Καλά και εδώ στην Α1 με Κύμη και Λαύριο παίζει, όχι με τους Orlando Magic και τους Bucks, sorry ε; Εντάξει δεν θα παίζει με τους Μπόστον Σέλτικς όπως τους βάφτισε ο Πιτίνο, αλλά θα τους βρίσκει στην Euroleague, ναι μωρέ αυτή που πέρυσι θα την άφηναν για να παίξουν στο Champions League της FIBA, αλλά ακόμα εδώ τους βλέπουμε. Πόνοςςςςςςς

Συνεχίζουμε για την καλή FIBA που είναι η σωστή διοργάνωση όπως μας λένε και όχι η Euroleague που είναι μια ιδιωτική μπίζνα αλλά έχει μεγαλύτερο πρεστίζ, τι όχι; Στα προημιτελικά του Champions League μετέχει μια ομάδα, Ελληνική, ο ΠΑΟΚ που δεν έχει λεφτά για το ρεύμα στο γήπεδο και χρωστάει παντού, τρομερή λίγκα με τέτοιες ομάδες να παίζουν. Σοβαρό επίπεδο και όλως τυχαίως είναι από Ελλάδα, Α1 και ΕΟΚ, μια Α1 που πέρυσι είχε τα Τρίκαλα που πήγε ο Ολυμπιακός να παίξει και επειδή δεν είχαν χρήματα είχε 7 παίκτες όλους και όλους. Για τέτοια τρομερά πρωταθλήματα μιλάμε και έχουν δακρύσει οι χορηγοί.

Σας πονάει γιατί όπου υπάρχει Ολυμπιακός, τότε ανεβαίνει και η θεαματικότητα και ελκυστικότητα του εκάστοτε σπορ. Μπήκε στις γυναικείο μπάσκετ και αμέσως το κοινό ανέβηκε έστω και το ελάχιστο. Ανάγκασε την τηλεόραση να δείχνει αγώνες γυναικείου μπάσκετ πιο συχνά. Το ίδιο στο χάντμπολ, μπήκε ο Ολυμπιακός και τα ντέρμπι ανέβασαν το πρεστίζ του πρωταθλήματος, γεμίζουν γήπεδα εκτός Αττικής όπου πηγαίνει ο Ολυμπιακός και η ΕΡΤ τρίβει τα χέρια τις που κάνει μεταδόσεις σε Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ & ΑΕΚ, αντί για ΠΑΟΚ – Δούκας. Παντού όπου υπάρχει Ολυμπιακός αυτόματα ανεβαίνει επίπεδο και το πρωτάθλημα, από τα κορυφαία brand σε Ελλάδα και Ευρώπη με τίτλους, όχι με απλές συμμετοχές.

Παρόλα αυτά για να μην αλλάζω θέμα οι ΑΡΔ συνεχίζουν να βρίσκουν κάτι για τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Μετά από όσα έχουν βγει στη φόρα συνεχίζουν να υπερασπίζονται ένα σύστημα που αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει. Έχει πάντως μαχητικούς υπερασπιστές, ακόμα και οι διαιτητές είναι μάχιμοι. Σου λένε θα κατέβουμε σε απεργία εάν έρθουν οι ξένοι διαιτητές για τα ντέρμπι, νιώθουν προσβεβλημένοι, σε αντίθεση με τους διαιτητές στο ποδόσφαιρο που δεν κουνιέται φύλλο, αλλά τι να πουν, αφού τα κουμάντα τα κάνουν άλλοι.

Οι πράσινοι ΑΡΔ αφού ένα ένα τα παραμύθια τελειώνουν, συνεχίζουν να λένε για αποχώρηση των Αγγελόπουλων, για τόσο πόνο μιλάμε. Εμ βέβαια σας πονάνε τα αδέρφια που χώνουν τόσα χρόνια ρευστό χωρίς κέρδος, ούτε καν προσωπικό να πεις ρε παιδάκι μου τα κάνουν για να κερδίσουν αλλού. Που πληρώνουν στα ίσα το κράτος σε εφορία και ασφαλιστικές εισφορές, αλήθεια τι έγινε εκείνο το δημοσίευμα για την ΚΑΕ που είχε κάτι θέματα με την εφορία, δεν μάθαμε κάτι…

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο οι Αγγελόπουλοι για εσάς, είναι ότι αυτό που αποφάσισαν να κάνουν έχουν την απόλυτη στήριξη και από τον κόσμο! Αρκετοί περιμένατε τον κόσμο μόλις μάθει ότι η ομάδα μπορεί να πέσει και Α2 θα τσινήσει, αλλά έλα που μας καυλώνει ακόμα πιο πολύ αυτό το #mexritelous!

Η σεζόν μπορεί να τελειώσει πιο γρήγορα από ποτέ φέτος, αλλά who cares μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση για κάθαρση στο μπάσκετ που πρέπει να γίνει, γιατί έχει αργήσει χρόνια τώρα. Εμείς θα είμαστε εδώ, δίπλα στην ομάδα δίπλα στην διοίκηση, εσείς συνεχίστε το θεάρεστο έργο σας γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και το σύστημα θα μας αφήσει χρόνους.