Olympiacos-94-Years-RedView
Banner

94 ένδοξα χρόνια, μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

94 χρόνια κλείνει σήμερα ο δαφνοστεφανομένος έφηβος. 94 θρυλικά χρόνια γεμάτα χαρές αλλά και λύπες.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μια ομάδα, ούτε ένας σύλλογος, είναι κάτι παραπάνω, είναι μια ιδέα και τρόπος ζωής.

Στα 37 χρόνια που είμαι εγώ έχω δει και ζήσει καταστάσεις όπου ο Ολυμπιακός με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ήταν εκεί στην καθημερινότητα μας. Έχω δει συμβάν με τρακάρισμα και με το που ξεκινάνε για μανούρα οι οδηγοί ένα κρεμασμένο λάβαρο στο αυτοκίνητο να δίνει επί τόπου λύση στην κατάσταση με εντελώς αντίθετο τρόπο που θα περίμενε κάποιος.

Είναι αυτό που ζω όλες τις φορές που πηγαίνω στο νεκροταφείο για να ανάψω το καντήλι στον πατέρα μου και στη διαδρομή βλέπω τις ερυθρόλευκες σημαίες να κυματίζουν στους τάφους.

Είναι αυτή η μοναδική σύνδεση ομάδας – πόλης που περνάει σε άλλο επίπεδο. Ολυμπιακός σημαίνει και Πειραιάς, Πειραιάς σημαίνει και Ολυμπιακός, αυτά τα δύο πάνε μαζί. Είναι η ιστορική πόλη – έδρα του δαφνοστεφανομένου, εκεί που όλα ξεκίνησαν για να φτιαχτεί κάτι που εύκολα για πολλούς μπορεί να συγκριθεί και με τη θρησκεία.

Είναι το κόκκινο άσπρο, τα χρώματα του Ολυμπιακού. Το κόκκινο χρώμα του πάθους και άσπρο της αγνότητας, αυτή η γνήσια ομάδα με βάση τον απλό κόσμο, σήμερα είναι ένας γίγαντας στα μάτια όλων.

Είναι η ιδέα που σε κάνει να δακρύζεις ακόμα και στις νίκες με τον τρόπο που το καταφέρνει, γιατί γνωρίζεις ότι είναι Ολυμπιακός και από το DNA του δεν τα παρατάει ποτέ. Πολεμάει μέχρι τέλους και στο τέλος πάντα είναι εκεί.

Είναι ο σύλλογος όπου κατάφερε να βαφτίσει και τους αλλόθρησκους. Έφτασαν σε ένα σημείο να μην λένε την ομάδα που υποστηρίζουν αλλά να λένε πρώτα ότι είναι αντί – Ολυμπιακοί!

Εμείς εκεί στα εύκολα και στα δύσκολα, στις χαρές και τις λύπες όπως εκείνο το απόγευμα στην Θύρα 7, όπου κάποιοι έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την ιδέα, για τον Ολυμπιακό!

Τα χρόνια περνούν, πρόσωπα και καταστάσεις περνούν, εμείς οι ίδιοι περαστικοί είμαστε σε αυτή τη ζωή, ο Ολυμπιακός όμως παραμένει, εκεί στο μυαλό όλων. Από μικρό παιδί μέχρι τα βαθιά γεράματα είναι εκεί για να μας γεμίζει σε κάθε στιγμή της ζωής.

Η ιδέα δεν σβήνει ποτέ. Χρόνια πολλά λοιπόν που αν και 94 ετών, παραμένει έφηβος!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

https://www.youtube.com/watch?v=1NMnxC_reqY