Olympiacos-Piraeus-BC
20 Μαρτίου, 2019
Banner

Απελευθερωμένος! Δύο λόγια για δημοσιογραφία και Δ.Γ

Επιτέλους η ομάδα έδειξε αυτό που δεν έδειχνε τις άλλες φορές ακόμα και στις νίκες. Α Π Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ω Σ Η! Ο καθένας να το εκλάβει όπως θέλει.

Μετά τη νίκη επί της Μπουντούζνοστ είχα γράψει ότι, οκ έγινε μια νίκη αλλά η ομάδα έχει τα θέμα της. Ήρθε η ήττα από Αρμάνι Μιλάνο και πάλι ή τα ίδια. Εκεί ανάμεσα είχαμε και το ότι έγινε για τον αγώνα με ΠΑΟ για Α1.

Χθες η ομάδα έπαιξε καλό μπάσκετ και γρήγορο, αυτό που ίσως είχε στο μυαλό του ο Μπλάτ. Μπορεί η Μπάγερν να μην ήταν χθες κάτι το σπουδαίο και ας λένε ότι θέλουν άλλοι. Δάκρυσαν τα στεφάνια με την αστοχία τους, αλλά σε αυτό παίζει ρόλο και η άμυνα του Ολυμπιακού. Αλλά έβλεπες στα κοντινά πλάνα τις φάτσες των παικτών και έβλεπες αυτή την απελευθέρωση, σαν να έφυγε ένα βάρος από πάνω τους.

Σίγουρα το 13/2 και ότι σερνόταν μετά από αυτό τους είχε επηρεάσει, αλλά αυτό είναι θέμα της ΚΑΕ να το λύσει εσωτερικά. Μετά από το ότι έγινε πάντως είδα τους παίκτες να είναι πιο άνετα στο παρκέ και να μιλάνε μεταξύ τους έτσι…

Πάει πέρασε, αύριο παίζουμε δύσκολο παιχνίδι όχι γιατί είναι δυνατή η Γκράν Κανάρια αλλά γιατί είναι περίεργο ταξίδι που πέφτει σε εβδομάδα με διπλή αγωνιστική. Φυσιολογικά για θα κερδίσει γιατί η Κανάρια φέτος της έπεσε δύσκολα η Euroleague.

Πάμε τώρα στα περί δημοσιογραφίας που είναι το αγαπημένο μου θέμα. Τα γράφω πολλές φορές μέχρι να το καταλάβουν και οι τελευταίοι, άλλοι με έχουν διαγράψει και από τα social γιατί τους ενοχλούσε.

Υπάρχουν παιδιά που κάνουν τη δουλειά τους απλά, έχουν ένα blog ένα site και τραβιούνται από γήπεδο σε γήπεδο και γράφουν ότι βλέπουν, τίμιοι. Υπάρχουν άλλοι που επίσης τρέχουν ακόμα σε σπορ που δεν έχουν την ίδια προβολή και γράφουν και δεν έχουν τα ανάλογα hits που έχουν άλλοι σε μεγαλύτερα media. Υπάρχουν άλλοι που έχουν κολλητούς παίκτες για να τους μεταφέρουν ρεπορτάζ και στα δύσκολα να μην γράφουν για αυτούς. Άλλοι περνάνε γραμμές των ΚΑΕ για παράδειγμα και τέλος άλλοι να έχουν κάποιου είδους συγγένεια με άτομα μέσα στους οργανισμούς των ομάδων. Έτσι χωρίζονται σήμερα οι δημοσιογράφοι.

Ένα επάγγελμα που το 70% έχουν δίπλωμα από ιδιωτικά ΙΕΚ δημοσιογραφίας που ξεπήδησαν σαν τα μανιτάρια κάποιες άλλες εποχές, και άλλοι πιο παλιοί χωρίς τίποτα χώθηκαν και σιγά σιγά ανέβηκαν. Απλώς τις άλλες εποχές η δημοσιογραφία ήταν αλλιώς. Τώρα στον βωμό των click μετράει το κουτσομπολιό, και ο πόλεμος στον αντίπαλο με κάθε μέσο. Οι μισθοί έχουν πιάσει πάτο γιατί στην Ελλάδα τα media είναι της πλάκας οπότε πολλοί είναι πιο “ευάλωτοι” στο να περνάνε γραμμές, πρόσφατο παράδειγμα το ότι έγινε μετά τον αγώνα ΠΑΟ – ΟΣΦΠ για την Euroleauge, θα μάθουμε επιτέλους την αλήθεια;

Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ραδιόφωνο όπου θα πρέπει να μιλάς για να σε ακούσει ο ακροατής και δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη από κείμενο μπροστά τους! Και αυτοί οι ίδιοι μετά το παίζουν ιστορία επειδή έχουν τις πλάτες του brand.

Οπότε έχουμε έρθει σε μια φάση όπου επειδή το brand είναι δυνατό, έχει λεφτά για διαφήμιση, έχει site, ράδιο, τηλεόραση κτλ αυτόματα και αυτός που γράφει εκεί έχει εύκολο κοινό και σίγουρα click, άρα μπορεί να περάσει ότι γραμμή θέλει ή του επιβάλουν.

Με λίγα λόγια, το επίπεδο στα media σήμερα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι τραγικό, δεν είναι τυχαίες οι πωλήσεις σε εφημερίδες, ένα από τα πιο κλασσικά αλλά ξεπερασμένα είναι η αλήθεια μέσα ενημέρωσης.

Πριν από λίγες μέρες είχε γραφτεί κάτι σε μεγάλο αθλητικό site και χθες ο Πρίντεζης έδωσε απαντήσεις, όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν. Εάν τελικά αποφασιστεί να πάμε Αδριατική Λίγκα πιστεύω θα καθαρίσει και η κατάσταση με τους Έλληνες παίκτες που δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε. Σίγουρα κάποιοι δεν βάζουν γλώσσα μέσα και μεταφέρουν πράγματα όπως τα θέλουν…

Δημοσιογραφία είναι αυτό που πολλοί πράσινοι ΑΡΔ εξισώνουν τον Δ. Γιαννακόπουλο με τους ΘΡΥΛΙΚΟΥΣ Αγγελόπουλους! Ναι υπάρχουν και τέτοιοι που όταν τους στριμώχνουν στο ράδιο μερικοί πετάνε και την καραμέλα της Ριζούπολης. Καλά ρε μαλάκες 2019 έχουμε και ακόμα μιλάτε για Ριζούπολη;;;; Σοβαρά τώρα;;;;

Γιατί δεν έγραψα για ότι έγινε στο Υπουργείο Παιδείας εκείνο το βράδυ που μαζεύτηκαν για να λύσουν το πρόβλημα με την ΕΟΚ, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος της που είναι το πρόβλημα δεν πήγε. Για να καταλάβει επιτέλους και ο υπουργός με τι έχει να κάνει, εάν θέλει να το καταλάβει γιατί έχουμε και εκλογές.

Τι έγινε; Μια τρύπα στο νερό, για τα μάτια του κόσμου. Από τη μία έχει τους Αγγελόπουλους όπου ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στο κράτος, εφορίες και εισφορές και έχουν τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Από την άλλη έχει τον Δ.Γ που έχει μια φαρμακευτική εταιρεία με κόσμο που δουλεύει, αλλά …. και ένα Athens Alive που θέλει η τωρινή κυβέρνηση για γίνει πραγματικότητα για τους δικούς της λόγους. Οπότε δεν θα “σπάσει αυγά” που λέμε και θα τα ρίξει όλα σε ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΚΕΔ και θα τους πει να τα βρουν μεταξύ τους και το υπουργείο να είναι διαιτητής.

Στην συνάντηση πάντως είδαμε, ακούσαμε και μάθαμε τρομακτικά πράγματα. Όπως έγραψε φίλος αξία ανεκτίμητη να αυτοαποκαλείσαι εφευρέτης της αλητείας και να σε τραμπουκίζει ο Σκινδήλιας. Μέσα στο γραφείο να είσαι εγχειρισμένος και να μην μπορείς να προστατευτείς αλλά έξω από αυτό ως δια μαγείας να γίνεσαι καλά.

Όσο για την Α2, πολλοί θύμισαν στα payroll ότι τα ερασιτεχνικά τμήματα έχουν βρεθεί εκεί για να μην τα ξεφτιλίζει ο Ολυμπιακός. Η απάντηση των πράσινων ΑΡΔ ήταν ότι έτσι τα βρήκε και δεν έπεσαν επί των ημερών του. Οκ μαζί σας να κάνω και εγώ την ερώτηση τους ενός εκατομμυρίου.

Οι ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΜΑΓΚΕΣ Αγγελόπουλοι επί των ημερών τους έχουν 2 Ευρωλίγκες. Ο Δ.Γ επί προεδρίας του (αφού τα μετράτε έτσι) πόσες έχει;;;;

Τι πώς?