Olympiacos-Piraeus-BC
22 Μαρτίου, 2019
Banner

Ως εδώ! Όλα από την αρχή χθες και περιμένω μία συγνώμη

Αυτό ήταν, πιο χαμηλά δεν πιστεύω να έχει με τη σεζόν να τελειώνει πολύ νωρίτερα από ποτέ. Η Euroleague από τη στιγμή που χάθηκαν οι “καλές” θέσεις 4-5 μάλλον τελείωσε για κάποιους παίκτες. Δεν είναι χαζοί, έχουν γνώση πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις την τριάδα Φενέρ, ΤΣΣΚΑ & Ρεάλ σε σειρά αγώνων. Αυτομάτως ο οργανισμός που είναι εντός παρκέ κατέβασε αυτόματα ρολά, αυτή είναι η αλήθειας.

Πολλοί λένε να δούμε στους επόμενους αγώνες τι θα γίνει, να παλέψουμε για την πρόκριση και άλλα τέτοια. Προσωπικά δεν θέλω να περάσει καν, δεν υπάρχει λόγος να δούμε την κατρακύλα να συνεχίζεται και να πέσουμε σε σειρά αγώνων με τις πιο πάνω ομάδες που είπα και να καταγράψουμε ιστορικά χαμηλά σε ήττες. Ναι ναι, ο Ολυμπιακός δεν πεθαίνει, πάντα πολεμάει στο γήπεδο και άλλα ωραία ηρωικά, αλλά last year… φέτος έχει την απόλυτη κατρακύλα που όσο πιο σύντομα τελειώσει τόσο καλύτερα για την ομάδα.

Για εμένα η Euroleague έλαβε τέλος, ότι και να γίνει, και να περάσουμε παπάρια θα κάνουμε στα play offs. Πάμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που έχουν φουλ ρόστερ και εμείς δεν συμπληρώνουμε 12άδα τι να λέμε, μεταξύ μας να κοροϊδευόμαστε;

Πάμε στο τι φταίει και ποιος. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για την εικόνα αυτή. Από ψηλά μέχρι χαμηλά, προσωπικά θα το ρίξω και στον κόσμο ένα ποσοστό ευθύνης όπου θα εξηγήσω πιο κάτω.

Παίκτες αδιάφοροι και δεν είναι θέμα οι πληρωμές που έπαιζε τόσο καιρό. Καλό το ποίημα που το έχουμε κάθε χρόνο κάποια περίοδο μέσα στη σεζόν όπου αρχίζει και κουράζει. Γιατί και να το πάω έτσι ότι οι Έλληνες είναι απλήρωτοι οι ξένοι που πληρώνονται κανονικά τι έγινε; Φέτος το καλοκαίρι βγήκαν κάποιοι βλέπε Στρέλιενκς και δήλωσε ότι επιτέλους θα παίξουν μπάσκετ, γιατί με Σφαιρόπουλο δεν έπαιζαν, τι έγινε Στρέλι; Καλά είναι στην εθνική; Γιατί απ’ ότι έχω μάθει και με τον Μπλάτ έχεις θέματα. Για να μην γράψω για Έλληνα παίκτη που επίσης δεν ήθελε Σφαιρόπουλο αλλά βλέπω ούτε τώρα μπορεί να παίζει. Στην τελική κουμάντο στις ομάδες κάνουν οι προπονητές ή οι παίκτες; οι παίκτες θα διαλέγουν προπονητή;

Για ηχητικά και άλλα δεν θα γράψω γιατί εκεί έπρεπε να σκεφτεί η ΚΑΕ μια λύση και να καλυφθεί το θέμα πριν ανάψει και δίνει πατήματα στους άλλους.

Πάμε στην διοίκηση, εννοείται έχει ευθύνη αλλά ίσως όχι όση λέει ο κόσμος. Πέρυσι τα άκουσαν γιατί κρατάνε τον Σφαιρόπουλο που παίζει αντί – μπάσκετ. Το καλοκαίρι όχι μόνο δεν έφεραν κάτι άγνωστο που θα είχε ρίσκο, αλλά έκαναν το μπάμ με Μπλάτ, που εάν το έλεγες δεν θα το πίστευαν πολλοί. Έκαναν το next step και έφεραν ένα όνομα γνωστό στη μπασκετική πιάτσα, δεν έφεραν ούτε κανένα Πρίφτη ούτε κανένα Τρινκέρι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μιλάω για την συγκεκριμένη στιγμή αποφάσεων που πήραν όπου στα μάτια ΟΛΩΝ ήταν σωστή, και ήταν σωστή. Δεν μπορείς να ξέρεις εάν είχε φέρει Περάσοβιτς, ή εάν κρατούσαν ακόμα τον Σφαιρόπουλο τι θα γινόταν, ή αλλαγή ΌΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΉΘΕΛΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ, ΈΓΙΝΕ! ‘Εφεραν τον Μπλάτ και μάλιστα του έδωσαν το ελεύθερο για το team γύρω του. Το μπάτζετ είναι πάνω κάτω όπως πέρυσι, οι υπάρχων παίκτες είχαν ΑΥΞΗΣΗ βάση συμβολαίων και το τεχνικό team κοστίζει παραπάνω από το προηγούμενο. Έφεραν και μια super χορηγία της BWIN που έφερε φρέσκο χρήμα.

Οπότε για εμένα τα έκαναν σωστά όλα! Μέχρι εκεί είναι η ευθύνη τους, να πληρώνουν και να κάνουν επιλογή προπονητή, τους παίκτες τους φέρνει ο προπονητής. Εφόσον ο Μπλάτ δέχτηκε να έρθει, τότε σίγουρα ΔΕΧΤΗΚΕ και το τι μπάτζετ έχει η ομάδα, εάν δεν τον κάλυπτε μπορούσε να αρνηθεί, πολύ απλό, αλλά όχι μόνο δεν αρνήθηκε αλλά έριξε και το δικό του κασέ. Στα μάτια μου έχει αποδεχτεί την κατάσταση που υπήρχε στην ομάδα και υπάρχει μέχρι σήμερα, οπότε δικαιολογίες δεν έχουμε.

Οι Αγγελόπουλοι λοιπόν έκαναν το επόμενο βήμα με αλλαγή προπονητή. Μπείτε τώρα στο μυαλό τους να δείτε τι εστι να είσαι μέτοχος στον Ολυμπιακό. Οι Αγγελόπουλοι σήμερα στην καθημερινή τους ατζέντα έχουν τις επιχειρήσεις τους να τρέξουν και τα ναυτιλιακά τους. Τρέχουν τον Ολυμπιακό όπου έχουν ανοίξει πολλαπλά μέτωπα και είναι ομάδα (παίκτες, προπονητής), ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΚΕΔ, Αδριατική, Euroleague. Τα προσωπικά τους οικογενειακά με τον πατέρα τους όπου επηρεάζουν και τον οικονομικό τομέα και την προσωπική τους ζωή. Αυτά χονδρικά τα ζουν κάθε μέρα, οπότε σκεφτείτε σε τι ποσοστό πρέπει την ημέρα να δίνουν ενέργεια για το κάθε ανοιχτό μέτωπο που έχουν. Δεν μπορούν να είναι focus κάπου συγκεκριμένα, και η ΚΑΕ δεν είναι ΠΑΕ που έχει άλλα 20 άτομα να τρέχουν θέματα. Το μπάσκετ είναι λίγο πολύ οικογενειακή κατάσταση, με λίγα άτομα σε κάθε ΚΑΕ. Είναι Αγγελόπουλοι, Σκηνδίλιας, Μπαφές, Λεπενιώτης άντε και άλλοι 2-3; Αυτοί, μετά τεχνικό team και παίκτες. Μιλάω χονδρικά τώρα και απ’ ‘οσα ξέρω, οπότε το βάρος πέφτει πάνω τους πιο πολύ και είναι αναγκασμένοι να έχουν παρουσία σε όλα τα παραπάνω. Πάντως το χατίρι του κόσμου για αλλαγή το έκαναν…

Πάμε τώρα στον κόσμο όπου προσωπικά αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησα το site αυτό. Πέρυσι από τις αρχές σεζόν έγραφα, και απαντούσα σε πολλούς εκεί έξω στο facebook της ΚΑΕ, στις φωτογραφίες που είχαν μετά από τους αγώνες. Εκεί διάβαζα τα μύρια όσα, τους τα έγραφα όπως τα έβλεπα και αυτοί άλλοι με έβριζαν άλλοι με έκραζαν άλλοι με έκαναν και block. Η αλήθεια είναι όμως μια και πονάει! ΛΑΘΟΣ κατηγορούσαν Σφαιρόπουλο (και Μπαρτζώκα πιο πριν) και μου ήθελαν αλλαγές και μπασκετάρα επιθετική 90 πόντων. Να θυμίσω ότι από τις 16 ομάδες φέτος είμαστε κάπου στην 14η θέση στην επίθεση… Η αλλαγές πολλές φορές δεν είναι ορθές. Η ομάδα καλώς ή κακώς έχει μάθει να παίζει όπως έπαιζε. Έχει ένα DNA άμυνας και ο Σφαιρό ήξερε ακριβώς με ότι υλικό έχει πως να τους βάζει να παίζουν και να παίρνει αυτό που θέλει. Στα ΠΑΠΑΡΙΑ μου να μην βάζω και πάνω από 60 πόντους, οι νίκες με νοιάζουν. Sorry αλλά είχα καλομάθει τόσα χρόνια με αυτό το μπάτζετ να είμαι εκεί που είμαι, όχι να έχω στόχο την 8άδα όπως ορθώς ξεκίνησε με χαμηλά τον πήχη η ομάδα φέτος.

Ένα συγνώμη για ότι είχαν γράψει και δηλώσει για αυτό τον άνθρωπο – εργάτη, τίμιο και γαύρο. Σοβαρός, ταπεινός που μερικές φορές θα έπρεπε να τα χώσει σε κάποιους ΑΡΔ, έκανε τη ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! Αυτή που κάνει και ο Μαρτίνς στο ποδόσφαιρο και πολλοί δεν τον γουστάρουν. Ο λαός δεν είναι πάντα σοφός, και πολλές φορές κάνει λάθη, φυσικά και πολλές φορές δεν θέλουν να του το λες γιατί ενοχλεί και είμαστε λαός που δεν θέλουμε να παίρνουμε ευθύνες σε αυτή τη ζωή. Ακόμα και σήμερα υπάρχει κόσμος που λέει “είχε κλείσει ο κύκλος του”, αλήθεια ο απλός κόσμος που δεν έχει σχέση με το σπορ, πως μπορεί και κρίνει πότε έκλεισε ο κύκλος κάποιου στην ομάδα; Εάν του Σφαιρόπουλου έκλεισε ο κύκλος, στον Μπλάτ άνοιξε η μαύρη τρύπα και τον κατάπιε;

Η ομάδα θέλει γκρέμισμα, διαγραφή και από το ΜΗΔΕΝ να ξεκινήσει πάλι, σε παίκτες και προπονητή.

Τι θα έκανα; Έλα εδώ Μπαρτζώκα (εάν θέλει), πάρε ΚΛΕΙΣΤΟ 5ετες και εσύ είσαι το ΑΠΟΛΥΤΟ αφεντικό στην ομάδα. Παίκτες από την αρχή με κανόνες στα αποδυτήρια, όποιος θέλει, όποιος δεν θέλει στο καλό. Κλειστά αυτιά στο τι προπονητή, παίκτες κτλ θέλει ο κόσμος που στην τελική δεν έχει γνώση. Έναν προπονητή που έχει ολοκληρωμένη άποψη για το τι είναι Ολυμπιακός και όχι να βγαίνει την επόμενη μέρα να μαζεύει δηλώσεις, όπως έχει γίνει φέτος πολλές φορές.

Αυτό που ακόμα είναι ανοιχτό είναι το θέμα της Α1 και Αδριατικής. Είμαι απλός οπαδός και δεν έχω καταλάβει τι θέλει να κάνει η ΚΑΕ. Θέλει να φύγει ή να κάτσει, γιατί εάν είναι να φύγει τι παίζουμε ακόμα; Αφού και στους τελικούς να φτάσουμε δεν θα κατέβουμε στους αγώνες με ΠΑΟ χωρίς ξένους διαιτητές, γιατί το κουράζουμε ακόμα; Γιατί ταλαιπωρούμε την ομάδα και έχουμε μπερδέψει το μυαλό παικτών – προπονητών.

Ας σταματήσει εδώ το αστείο και να ξεκινήσει το χτίσιμο για τη νέα σεζόν από την αρχή αφού αποφασιστεί πρώτα το που θα παίζουμε εκτός από Euroleague.

Σε επόμενο κείμενο θα γράψω το πως θα πρέπει να χτιστεί αυτή η ομάδα για την επόμενη σεζόν και προς τα που πάει το μπάσκετ στην Ευρώπη.