Olympiacos-Piraeus-BC
2 Μαΐου, 2019
Banner

Ώρα για τη σούμα της σεζόν στον μπασκετικό Ολυμπιακό

Τι έγινε παιδάκια, με χάσατε; σας έλειψα; Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη αφού δεν τα είπαμε σε κάποιο κείμενο μέρες τώρα.

Επιστροφή στη ρουτίνα και σιγά σιγά θα μπαίνουμε σε περίεργους ρυθμούς γιατί το καλοκαίρι είναι η περίοδος που χτίζονται οι ομάδες για την επόμενη σεζόν. Οπότε θα έχουμε δουλίτσα με μεταγραφές, πωλήσεις, διαρκείας και όλα αυτά που γουστάρει ο κόσμος για να περνάει η ώρα του.

Το μπάσκετ έχει ακόμα αλλά για εμένα προσωπικά η σεζόν έχει τελειώσει ότι και να γίνει. Είναι ευκαιρία λοιπόν να γράψω μερικά πραγματάκια για τη σεζόν που πέρασε για να τα έχουμε υπόψιν την σεζόν που έρχεται.

Σε πολλούς μπορούν να φανούν σκληρά τα λόγια αλλά για εμένα είναι η ωμή πραγματικότητα, και με ότι έγινε φέτος έτσι πρέπει να τα βλέπουμε στεγνά και κυνικά. Μόνο όταν δούμε την πραγματικότητα όπως είναι οι αλήθειες θα μπορέσουμε να καταλάβουμε πράγματα, και τους λόγους που έγιναν κάποιες κινήσεις. Μόνο έτσι θα γίνει και η ομάδα καλύτερη για να έρθει το 4ο στο κοντινό μέλλον, γιατί θα έρθει αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Euroleague

Στη Euroleague έγινε αυτό που είχα γράψει εξαρχής για όσους με διαβάζουν και έχουν μνήμη από τα γραπτά μου. Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Φενέρ φυσιολογικά είναι στο Final Four, είχα γράψει ότι τα τελευταία χρόνια οι 3 θέσεις είναι καπαρωμένες και μόνο το 4ο ζευγάρι είναι που πρέπει να έχει στόχο ή κάθε ομάδα εάν θέλει να βρεθεί εκεί.

Ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα χρόνια το έκανε αφού είχε στόχο την 4η θέση, βασικά είχε στόχο να μην πέσει με μια από τις παραπάνω και το κατάφερνε. Έκανε πάντα δυνατό ξεκίνημα προς Ιανουάριο είχε κοιλιά και μετά ψιλό συντήρηση για να του μείνουν όσες δυνάμεις είχε για τα play offs και εκεί ότι γίνει.

Οπότε για φέτος οι 4 πρώτες ομάδες που είχαν ΔΙΑΡΚΕΙΑ, αυτές έφτασαν στο Final Four και όχι άδικα.

Εάν δεν γίνει το κραχ στην Τουρκία του χρόνου με τη Φενέρ και άλλες ομάδες, αυτή η τριάδα θα είναι και στο επόμενο F4 πολύ εύκολα. Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων να φτάσεις εκεί αλλά παίζει ρόλο η όλη λογική δημιουργίας μιας ομάδας. Οι 3 αυτές ομάδες λοιπόν έχουν για χρόνια τον ίδιο προπονητή, έχουν μια καλή βάση παικτών και κάνουν 2-3 κινήσεις κάθε χρόνο αναλόγως τι παίκτες χάνουν. Σε αντίθεση με εμάς στην Ελλάδα όπου νομίζουμε οι συνεχές αλλαγές προπονητών θα φέρνουν προκρίσεις και κούπες.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι αυτό το καλοκαίρι που πρέπει να σπάσει σε πολλά κομμάτια και θα εξηγήσω παρακάτω.

Αγγελόπουλοι

Πολλοί λένε και πιο πολύ διάφοροι ΑΡΔ (γιατί άραγε), γιατί δεν βγαίνουν οι Αγγελόπουλοι να μιλήσουν, τι θα κάνουν, πως θα συνεχίσουν κτλ. Εγώ λέω σωστά πράττουν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουν.

Το #mexritelous και το μέλλον της ομάδας θέλει υπομονή, δεν είναι lego ούτε playstation να κάνεις κάθε μέρα από μία αλλαγή.

Τα αδέρφια λοιπόν έκαναν την κίνηση που έπρεπε να την είχαν κάνει καιρό πριν και περιμένουν. Πέταξαν και τη λύση της Αδριατικής και όλα δείχνουν ότι όντως το πάνε πολύ σοβαρά και μέχρι τέλους! Αλλά θέλει υπομονή γιατί οι κινήσεις είναι λεπτές και εξηγούμαι.

Φυσικά και προτιμάνε να μείνουν Ελλάδα και να παίζουν στην Α1 αλλά με άλλους όρους. Μπασκετικούς και τίμιους οπότε θα εξαντλήσουν μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο την υπομονή τους περιμένοντας να γίνουν κάποια αυτονόητα πράγματα που είχαν ριζώσει για χρόνια στο σάπιο Ελληνικό μπάσκετ της πλάκας. Θα παίξει ρόλο και το πολιτικό σκηνικό γιατί δεν συμφέρει κανέναν από όσους εμπλέκονται να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα. Οπότε περιμένουν να δουν εξελίξεις στα εντός συνόρων.

Παράλληλα δουλεύουν και δύο άλλες λύσεις εάν δεν αλλάξει κάτι στην Α1. Η μία είναι να μην παίξει πουθενά παρά μόνο στην επόμενη Euroleague που θα είναι 34 αγωνιστικές και η άλλη είναι η Αδριατική. Η λύση της Αδριατικής όμως έχει πολλά θέματα και μόνο εύκολο δεν είναι. Είναι μια λίγκα που σαφώς θέλουν ένα brand όπως ο Ολυμπιακός αλλά έχουν και αυτοί κανόνες εκεί, δεν είναι σκορποχώρι. Σου λένε έλα αλλά θα κάτσεις 2-3 χρόνια minimum, για να μπορέσουν να γίνουν και τα deal με χορηγούς, οι άλλες ομάδες να συμφωνήσουν κτλ. Είναι πολυέξοδη μια τέτοια προσθήκη και για τους άλλους που θα πρέπει να αφήσουν τα κοντινά ταξίδια για να έρχονται στον Πειραιά και δεν είναι ομάδες με ιδιαίτερα μεγάλα μπάτζετ. Από την άλλη είναι και επιφυλακτικοί όταν έρχεται ένας “ξένος” στα δικά τους λημέρια. Είναι όμως μια λύση που εξετάζουν σοβαρά στον Πειραιά και υπαρκτή.

Οπότε έχοντας ανοιχτά αυτά τα μέτωπα να βγουν τώρα οι Αγγελόπουλοι να πουν τι; Αυτά που σας γράφω εγώ τώρα; Αυτά θα έλεγαν και τίποτα παραπάνω. Για τα της ομάδας δεν μπορούν ακόμα να απαντήσουν αφού δεν έχει αποφασιστεί που θα παίξουν, επειδή αλλάζει το νούμερο σε Έλληνες παίκτες εάν μείνει Α1 ή όχι.

Προσωπική άποψη είναι ότι θα φτιάξουν μια ομάδα με τους όρους Α1 για τον αριθμό των Ελλήνων παικτών. Μπορεί του χρόνου να μην παίζει Ελλάδα αλλά σίγουρα θα παίξει οπότε πιστεύω θα θέλουν να χτίσουν κάτι από τώρα για το μέλλον και όχι να πάρουν 15 ξένους και όταν επιστρέψει στην Α1 να ψάχνουν απεγνωσμένα για Ελληνικό κορμό. Οπότε πιστεύω θα πάνε σε ένα ρόστερ όπως το έχουμε μάθει, με αρκετούς Έλληνες παίκτες έτσι ώστε και να γλιτώσουν χρήμα αλλά και να φτιάξουν παίκτες και αξίες για το μετά.

Ρόστερ

Εδώ όπως είπα και από πάνω είναι θέμα πλάνου. Σίγουρα θα παίζει Euroleague και βλέπουμε για άλλη διοργάνωση, σίγουρα ο Ελληνικός κορμός που έχουμε έχει άλλον ένα χρόνο στην πλάτη του με ότι αυτό σημαίνει. Ο κύκλος τους που άνοιξε στην Πόλη σιγά σιγά κλείνει και η κόπωση αποτυπώνεται στο παρκέ. Προσοχή δεν είπα για κορεσμό αλλά κόπωση αφού όλα αυτά τα χρόνια όλοι τους έχουν από το χέρι την ομάδα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και τους όποιους ξένους συμπληρώματα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ο Σπανούλης είναι μια κατηγορία μόνος του και η βάση για τον ρόλο που πρέπει να έχει για την επόμενη μέρα. Κανείς δεν λέει ότι αυτός είναι που άλλαξε το status της ομάδας στην Ευρώπη, κανείς δεν λέει ότι δεν ήταν τεράστιος παίκτης και το πρόσωπο της Euroleague για χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι ότι έφτασε τα 37 και ένα κορμί ταλαιπωρημένο με πολύ χρόνο στα παρκέ και τραυματισμούς. Πιστεύω θα μείνει στην ομάδα γιατί μετά από τέτοιο τραυματισμό δεν “πετάς” τον παίκτη στην άκρη, η ανανέωση θα είναι η αναγνώριση στο πρόσωπο του για ότι έχει προσφέρει και ίσως είναι η τελευταία του. Ο ίδιος θα πρέπει σιγά σιγά να μπαίνει σε mood αποχώρησης από το μπάσκετ και να μην καταντήσει όπως ο Ναβάρο στη Μπαρτσελόνα. Δεν είναι εύκολο αλλά θα πρέπει να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση με τους προέδρους και να παρθούν αποφάσεις. Όσο θα είναι στην ομάδα και θα μπαίνει μέσα αυτόματα στους άλλους παίκτες νιώθουν ότι τους έφυγε ένα βάρος και στα δύσκολα του δίνουν τη μπάλα, με ότι έχει αυτό αποτέλεσμα.

Οπότε παραμονή Βασίλη με εννοείται χαμηλωμένο και τιμητικό συμβόλαιο και να κλείσει την καριέρα του στο λιμάνι, να έχουμε επιτέλους και εμείς στο ΣΕΦ τη φανέλα κρεμασμένη ενός τεράστιου παίκτη. Από εκεί και πέρα πρέπει να έρθει κάποιος στα κυβικά του, για εμένα να μην είναι Αμερικάνος. Με Αμερικάνο βασικό άσσο δεν πας πουθενά, προσωπική άποψη και με άπειρα παραδείγματα. Στον βασικό άσσο θέλεις Ευρωπαίο παίκτη που είναι άλλης λογικής, Σλούκας; Ναι αν και για εμένα έκανε λάθη στα προς την ομάδα και όχι για την καριέρα του. Είναι πιο πολύ λάθη για το γαμώτο που λέμε, για το πως έφυγε και μόνο. Δεν ξέρω όμως πως θα είναι η συνύπαρξη του με τον Σπανούλη στην ίδια ομάδα, αφού ο μοναδικός λόγος που έφυγε δεν είναι τα χρήματα αλλά ότι θέλει να είναι το νούμερο 1 σε μια ομάδα. Ο ίδιος λόγος που έφυγε και ο Βασίλης από τον βάζελο, είδατε πως έχουν συνδυαστεί όλα και τι παιχνίδια παίζει η μοίρα.

Από εκεί και πέρα Πρίντεζης είναι άλλο ένα κεφάλαιο με ότι έγινε φέτος. Δεν είναι θέμα το ότι βγήκε στον αέρα το ηχητικό, το πρόβλημα είναι γιατί γράφτηκε αυτό το ηχητικό από έναν παίκτη που είναι υπαρχηγός και από τις σημαίες της ομάδας. Είναι κρίμα στα τελευταία μπασκετικά του χρόνια να έχει μια τέτοια κηλίδα στην ιστορία του στην ομάδα. Για όσους έχουν μνήμη πάντως ο Πρίντε ψυχάρα Ολυμπιακάρα έχει κάνει και άλλα ατοπήματα στο παρελθόν, όταν ζήτησε τα 800 στα πρώτα του χρόνια και σωστά τα αδέρφια του είπαν τράβα στο καλό. Για να πάει Μάλαγα και μετά το πέρασμα του από εκεί τα ίδια αδέρφια να τον μαζέψουν από τα αζήτητα. Ναι δούλεψε και πέτυχε ότι πέτυχε δεν λέμε το αντίθετο και αυτή τη δουλειά την εξαργύρωσε με επταψήφιο νούμερο στην τράπεζα, για να τα λέμε όλα. Εάν δεχτεί σοβαρή μείωση και μια συγνώμη προς όλους ας μείνει, αλλιώς ας κλείσει την καριέρα του αλλού. Σκληρό; είναι όμως μια πραγματικότητα.

Από εκεί και πέρα Παπανικολάου, Μάντζαρης, Βενζέκοφ έχουν ρόλο στο ρόστερ με μειώσεις επίσης. Ξέρετε καλά είναι όταν ζητάνε αυξήσεις ενώ έχουν φέρει αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και μειώσεις όταν υπάρχουν αποτυχίες. Τα συμβόλαια τους είναι σαν το χρηματιστήριο και πληρώνεις την προηγούμενη σεζόν του κάθε παίκτη πάντα. Όσο και να κράζουν αρκετοί Παπανικολάου και Μάντζα, είναι λάθος.

Δυστυχώς η Ελλάδα έχει πάψει να βγάζει σουτέρ, αφού από τις ακαδημίες δεν τους μαθαίνει κανένας το αυτονόητο παρά μόνο πως να παίζουν άμυνες. Ξέρετε πολλά 3άρια να έχει η Ελλάδα και δεν τα έχουμε; Ο Ολυμπιακός έχει τον Παπανικολάου και ο βάζελος τον Παπαπέτρου που δεν έχει σουτ και τον Θανάση που για καμιά διοργάνωση RnB party καλός είναι, τα είπε στα ίσα ο Πιτίνο για το ανέκδοτο που λέγεται Αντεντοκούμπο στον ΠΑΟ. Οπότε θα αφήσουμε να φύγει το μοναδικό ίσως 3αρι που έχει κάποιο σουτ και βγάζει ενέργεια στο παρκέ και είναι Έλληνας; Για τον Μάντζα είναι θέμα το τι ζητάει ο κάθε προπονητής. Σίγουρα δεν παίρνει τα 800 που μας έχουν ζαλίσει τα παπάρια οι γνώστες να το ξέρετε, είναι πολύ παρακάτω και είναι ένα δυάρι με 2 Ευρωλίγκες sorry ε. Αυτός την πάτησε με ότι έγινε πέρυσι από μεριά του Τράκη για τα περί τζόγου και τον πήρε από κάτω. Για τον τζόγο χέστηκα δικά μου χρήματα χαλάει; γιατί τον Καλάθη δεν τον έχει πετύχει κανένας Λουτράκι; Σοβαρά τώρα; Ο Βαγγέλης είναι θέμα ψυχολογίας και ρόλου μέσα στην ομάδα και κατά βάση είναι δουλειά προπονητή να τον συνεφέρει.

Από εκεί και πέρα είμαι υπέρ για Κόνιαρη και όχι για Λαρεντζάκη που θα ανεβάσει την τιμή του η πλευρά Τράκη όπως έκανε με Μάντζα. Αυτό είναι το κακό με τους Έλληνες ότι είναι λίγοι και αναγκαστικά γίνεται πλειστηριασμός για κάποιους παίκτες και πληρώνουν υπεραξίες απλά για να μην πάει στην άλλη ομάδα. Αρσενόπουλος, Πουκουσέφσκι σιγά σιγά πρέπει να μπαίνουν στο ρόστερ για να παίρνουν παραστάσεις και να γίνονται καλύτεροι. Οι παίκτες παίζοντας γίνονται καλύτεροι όχι εάν κάνουν δέκα χιλιάδες προπονήσεις μεταξύ τους.

Στο 5 ήμασταν τυχεροί τόσα χρόνια με Μίλου που είναι το κορυφαίο πεντάρι της Ευρώπης και τον είχαμε “τσάμπα”, δηλαδή είχαμε με λιγότερα χρήματα ένα παίκτη που εύκολα σε ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Φενέρ θα έπαιρνε 1,5-2 χαρτιά. Αυτό είναι που λέω για πλάνο και σωστό σχεδιασμό, ας είναι καλά ο Σφαιρόπουλος βέβαια που τον έφερε και πίστεψε σε αυτόν, κόντρα στις πίπες που έλεγε ο κόσμος τότε, ναι ναι οι γνωστοί προπονητές της εξέδρας έλεγαν κρέας τον Μιλουτίνοφ και αυτοί οι ίδιοι έχουν γνώμη σήμερα για παίκτες, αλλά τους ξεφτίλισε.

Οι Αγγελόπουλοι όμως με την τελευταία ανανέωση του έχουν NBA buy out κοντά στο 1,8 οπότε ο επόμενος ψηλός θα είναι από το πάνω πάνω ράφι, απλώς είναι δύσκολο γιατί οι καλοί είναι ήδη σε ομάδες και δεν υπάρχουν τόσο καλοί που να είναι για μεταγραφή αφού παραμονεύει και το NBA. Ναι ο Ντέιβις της Ζαλγκίρις τρομερός αλλά ή θα πάει NBA ή θα του δώσουν τίποτα τρελό οι άλλοι. Να δούμε εάν θα ελευθερωθεί και κανένας από τις άλλες ομάδες, θα έχει τζόγο το καλοκαίρι και το timing με τον προπονητή θα παίξουν ρόλο για το ποιος θα έρθει.

Το timing και ο εκάστοτε προπονητής πως θα μιλήσει στον παίκτη παίζει μεγάλο ρόλο. Θέλει ο παίκτης να ξέρει τον ρόλο που θα έχει και τη σιγουριά του coach, αυτά αρκετοί παίκτες τα βάζουν προτεραιότητα. Πάντως δεν θα ήθελα πάλι μεταγραφές στοιχήματα όπως είχαμε φέτος με Γκος, Λεντέι. Τέτοιους παίρνεις μόνο όταν έχεις φτιάξει ένα δυνατό σύνολο και το συμπληρώνεις με τέτοιους που εάν δεν σου βγουν οκ δεν τρέχει τίποτα αφού είναι συμπληρωματικοί, αλλά για χτίσεις θέλεις δυνατή βάση με καλούς παίκτες.

Ο Ολυμπιακός φέτος πρέπει να χτίσει βάση, σταθερή για να θέλει τα επόμενα χρόνια αυτές τις 2-3 αλλαγές και όχι από την αρχή ρόστερ. Οπότε καλύτερα να πληρώσεις από τώρα κάτι υψηλά και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο παρά να ψάχνεις κάθε χρόνο μέχρι να σου κάτσει κάτι καλό.

Προπονητής

Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι είμαι υπέρ Σφαιρόπουλου μέχρι τέλους, για έναν και μοναδικό λόγο. Ο άνθρωπος ΔΟΥΛΕΥΕ και ήξερε τι εστί Ολυμπιακός, εμένα προπονητές που δουλεύουν μου αρέσουν γιατί μπορεί να μην έχουν τώρα αποτελέσματα αλλά σίγουρα θα έχουν στο μέλλον. Δεν είναι τυχαίο που η Μακάμπι τον πήρε και του έκανε σε διάρκεια συμβόλαιο, έδειξε πάντως ότι και με επιθετικό ταλέντο ρόστερ μπορεί να κάνει δουλειά, του χρόνου περιμένω δυνατή τη Μακάμπι να παλέψει για F4. Τέσπα έφυγε (κακώς) ή τον έφαγαν κάποιοι παίκτες (ισχύει) και ήρθε ο Μπλάτ.

Είχα μιλήσει με φίλους σε προσωπικές συζητήσεις και τους είχα πει ότι ποτέ δεν με γέμιζε αυτός ο προπονητής και ότι έχει πολύ καλό marketing. Δούλευε χρόνια σε ομάδες που είχαν βάση Αμερικάνους παίκτες και όχι γηγενής, ενώ ξόδευαν και αρκετά χρήματα. Αποτέλεσμα 1 Ευρωλίγκα σε 11 σεζόν όσες έχει και ο Μπαρτζώκας σε λιγότερες, όσες έχει και ο Πασκουάλ, ο Ηττούδης και άλλοι.

Η Ελλάδα γενικά δεν βγάζει πια παίκτες με επιθετικό ταλέντο, ή δύναμη μας είναι η άμυνα, άμυνα, άμυνα αυτή δίνει τους τίτλους. Ο Μπλάτ ήθελε να εφαρμόσει κάτι άλλο που όχι μόνο δεν του βγήκε αλλά μπέρδεψε και την ομάδα. Αυτά τα έγραφα και στις πρώτες αγωνιστικές που κερδίζαμε σε Μπασκόνια και Κίμκι, κάντε τον κόπο να βρείτε τα κείμενα για να καταλάβετε τι έβλεπα που δεν μου άρεσε στο μπάσκετ που παίζαμε.

Προτιμώ Έλληνες προπονητές που για εμένα είναι ήδη σε υψηλό επίπεδο, ναι η Ελλάδα βγάζει προπονητές. Δεν μπορώ να καταλάβω για παράδειγμα τι λιγότερο έχει ο Μπαρτζώκας από τον Λάσο, ο Σφαιρόπουλος από άλλους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάντα οι ξένοι θεωρούμε ότι είναι καλύτεροι από τους Έλληνες, καθώς και το πόσο εύκολα είμαστε ακραίοι σε σχολιασμό. Ποιος δεν έχει πει ταβερνιάρη τον Λάσο που κάνει πλάκα τόσα χρόνια και μάλιστα πέρυσι που είχε τόσες απουσίες. Έχουμε τρομερούς προπονητές και στον Ολυμπιακό θα ήθελα Μπαρτζώκα ή Σφαιρόπουλο από Έλληνες και από ξένους μόνο τον Ομπράντοβιτς

Για Σάρας δεν γράφω αφού πιστεύω στο μυαλό του είναι η Βαρκελώνη, μιας και έχει ζήσει εκεί του αρέσει, αρέσει και στη γυναίκα του, έχει μαγαζί εκεί και γενικά είναι ένα περιβάλλον που έχει και μπορεί να κάνει απόλυτο κουμάντο. Στον βάζελο κάνουν όνειρα αλλά με Τράκη πρόεδρο ποιος ρισκάρει την καριέρα του από αυτούς που είναι στο ξεκίνημα.

Δεν αποκλείω πάντως να γίνει αυτό που δεν έγινε πολλά χρόνια πριν όταν ο Ολυμπιακός πήγαινε για Ομπράντοβιτς και ο βάζελος για Ιωαννίδη… κρατήστε το αυτό.

ΣΕΦ

Μέσα σε όλα έχουμε και το θέμα του γηπέδου που πρέπει να εξετάσουμε πιθανές λύσεις. Ήδη γίνεται μια ανάπλαση στην παραλιακή μέχρι Μικρολίμανο το ΣΕΦ είναι κρατικό και δεν ξέρω τι σχέδια έχει το κράτος για αυτό, αλλά κακά τα ψέματα το χρέπι θέλει γκρέμισμα και ξανά από την αρχή. Πήραμε διοργάνωση Final Four και ακόμα το ΟΑΚΑ θεωρείτε παρωχημένο. Πρέπει να βρεθεί λύση για να έχει η ομάδα το ΔΙΚΟ ΤΗΣ γήπεδο και όχι να περιμένει το κράτος και τις ορέξεις των πολιτικών για τα δικά τους παιχνίδια και να ζούμε τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Ο κόσμος προχωράει, τα σπορ το marketing προχωράνε εμείς μένουμε στάσιμοι σε πολλά θέματα, αλλά το γήπεδο παίζει το δικό του ρόλο. Εχτές η Εφές πήρε μια πρόκριση επειδή έφτιαξε και μια έδρα, όχι τίποτα τρελό γιατί δεν έχει και οπαδούς αφού δεν έχει και ποδόσφαιρο αλλά όσοι ήταν σε ένα τέλειο γήπεδο κατάφεραν να φτιάξουν έδρα. Δεν λέω για τους Λιθουανούς που επίσης θεωρώ 3rd world αλλά στο γηπεδικό είναι έτη φωτός μπροστά. Γιατί σε αυτή τη χώρα το κέρατο μου μέσα δεν μπορούμε να κάνουμε πέντε σωστά πράγματα με βλέψη στο μέλλον. Επιτέλους!

Κοντεύει 3000 λέξεις το κείμενο και κούρασα αλλά είναι διπλή και τριπλή η δόση σήμερα, αφού είχα καιρό να γράψω.

Ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα εδώ και οι Αγγελόπουλοι είναι εδώ και θα συνεχίσουν να είναι για να στηρίζουν την ομάδα με τα ωραία τους λεφτά. Ξέρω για εσάς τα 20εκ είναι ψιλικοκό γιατί έχετε μάθει με τα λεφτά των άλλων να κάνετε πλάνα, αλλά ή αλήθεια είναι ότι τόσα χρόνια έχουν χώσει άπειρα χρήματα για την καύλα τους.

Έχωναν χρήμα χωρίς να κάνουν κουμάντο όταν ήταν ο Κόκκαλης ναι αυτός που βγαίνουν κάτι payroll του 5ευρου στο ράδιο να λένε για τους παιχταράδες που έφερνε στη μπάλα όπου μετά την άφησε με χρέη και είχε βουλιάξει τα υπόλοιπα τμήματα. Θα συνεχίσουν να χώνουν χρήμα, ίσως έρθει και συμπαίκτης αλλά μόνο για να τσοντάρει ρευστό τις αποφάσεις θα τις παίρνουν εκείνοι γιατί έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν.

Φέτος ίσως λυθούν και θέματα οικογενειακά γιατί έχουν και τέτοια ανοίγματα για να καταλάβετε ότι δεν είναι εύκολη η δουλειά να είσαι πρόεδρος κάπου. Σκεφτείτε έχουν θέματα οικογενειακά με τις εταιρείες και τα χρήματα, παράλληλα έχουν τα καράβια και ότι άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα, μαζί και τον Ολυμπιακό. Έχουν στην καθημερινή ατζέντα τους ένα σωρό ανοιχτά θέματα έχουν και τους προπονητές των social media με γνώση πέτρας να έχουν άποψη για όλα.

Ο ρόλος μας όπως έχω πει είναι στο γήπεδο και στην εξέδρα μόνο, πουθενά αλλού. Όσο δεν βάζουμε χρήματα εμείς στην ομάδα δεν έχουμε λόγο, ούτε επειδή αγοράζουμε ένα εισιτήριο επίσης δεν έχουμε λόγο στο τι θα κάνουν στην ομάδα. Το εισιτήριο το αγοράζουμε για να δούμε το κόκκινο άσπρο στο παρκέ και μόνο, ας φοράνε τις φανέλες playmobil δεν είμαστε οπαδοί των προσώπων αλλά της ομάδας.

Ότι αποφάσεις και να παρθούν εμείς οφείλουμε να είμαστε δίπλα στην ομάδα στα άσχημα, γιατί στα καλά είμαστε όλοι εκεί…

ΥΓ1: Πολλοί θα λέτε καλά τι γράφω έχουμε ακόμα αγώνες στην Ελλάδα. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καν πως θα καταλήξει η φετινή σεζόν. Μπορεί να “θέλουμε” να αποκλειστούμε από την ΑΕΚ ή από κάποιον άλλον στα play offs για να μην γίνει αυτό που θέλει ο Τράκης.

ΥΓ2: Ο Τράκης βλέπει ζόρια γιατί το αντίο εκεί στην Α2 στη σφαίρα της φαντασίας του είναι. Ο Ολυμπιακός ορθώς θα βρει τρόπο να αποκλειστεί από νωρίς να μην πέσει με ΠΑΟ όπου δεν θα βάλουν ξένους διαιτητές οπότε θα χάσει και άλλους βαθμούς με αποτέλεσμα να πέσει Α2. Είναι μια λύση και αυτή για να γλιτώσει τη μεγαλύτερη ζημιά που μπορεί να πάθει η ομάδα, εφόσον αλλάξουν πράγματα και μείνει Ελλάδα.

ΥΓ3: Για αυτό φωνάζει τώρα ότι και καλά η ΚΕΔ κάνει ότι ζητήσει ο Ολυμπιακός. Παίζει να κάνει και τη ρελάνς εάν τύχει και παίξουμε μαζί και να πει οκ, θέλω ξένους διαιτητές αφού ξέρει αυτή τη στιγμή η ομάδα μας έχει θέματα και δεν συμπληρώνει ρόστερ, πονάει ακόμα το 73-38.

ΥΓ4: Ειδικά μετά τη φάπα 0-3 της Ρεάλ δεν του έχει μείνει άλλο σανό για τους οπαδούς του να δώσει, οπότε θα κάνει πάλι τα δικά του από τα media για να το παίξει ιστορία. Το θέμα είναι εμείς μην τσιμπήσουμε στο παιχνίδι του που μόνο αυτό ξέρει να παίζει καλά αφού στην Euroleague έχει το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ σε τίτλους και F4 επί προεδρίας του. Διαβάστε το κείμενο μου στο FWS.GR και θα καταλάβετε.