RedView-Olympiacos-FC-2019-2020
17 Ιουλίου, 2019
Banner

Αρχή σεζόν με συνέχεια από εκεί που το αφήσαμε

I am back στο RedView.gr για τη νέα σεζόν που ξεκινάει σιγά σιγά με ποδόσφαιρο για αρχή και έχουμε συνέχεια. Φέτος όπως και πέρυσι που ξεκίνησα θα συνεχίσω να γράφω στο blog μου με την ίδια οπτική που έχω για τον Ολυμπιακό και όχι μόνο.

Το ποδόσφαιρο έχει ξεκινήσει όπως πάντα πρώτο απ’ όλα τα άλλα σπορ και χθες είχαμε φυσική παρουσία στο Ναό για το πρώτο μας παιχνίδι σπίτι μας.

Ένα παιχνίδι φιλικό που μάζεψε πάνω από 22.000 κόσμου, Τρίτη βράδυ και μέσα Ιουλίου με τον καιρό να είναι και να μην είναι σύμμαχος σε ένα τέτοιο βράδυ, αφού από το πρωί είχαμε ψιλόβροχα.

Πολύς λαός για τέτοιο παιχνίδι αλλά είναι το αποτέλεσμα με ότι είδαμε την προηγούμενη σεζόν από την ομάδα. Μπορεί να μην σηκώσαμε πρωτάθλημα ή κύπελλο, αλλά το ότι μετά από καιρό έπαιξε μπάλα και έδωσε θέαμα σε όλη τη σεζόν άφησε μια γεύση προσμονής για την επόμενη σεζόν.

Η επόμενη σεζόν έφτασε και φυσικά ο κόσμος ξέρει τι θα δει και η ομάδα δεν τον απογοήτευσε με το θέαμα. Δεν έπαιξε διαστημική μπάλα, αλλά για φιλικό και με σοβαρό επίσημο παιχνίδι να έρχεται πιστεύω ότι όλοι φύγαμε ευχαριστημένοι. Αυτό γιατί όλοι σχεδόν είμαστε 100% σίγουροι ότι θα δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα όταν η ομάδα στρώσει αφού φέτος έγινε αυτό που έπρεπε να είχε γίνει καιρό.

Ο Ολυμπιακός για δεύτερη σεζόν έχει ίδιο προπονητή και επίσης έχει ένα κορμό που δουλεύτηκε πέρυσι. Δεν έκανε μαζικές πωλήσεις και ενισχύθηκε εκεί που είχε θέματα. Ακριβώς ότι λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι βασικό να έχεις έναν προπονητή για 2-3 χρόνια να δουλέψει την ομάδα και να χτίσει, σε μια σεζόν κανείς δεν κάνει θαύματα. Οι μεταγραφές φέτος έγιναν νωρίς οπότε μπορούσε να δουλέψει την ομάδα όπως ήθελε και πλήρης, ακόμα και με την ατυχία του Φορτούνη.

Οι μεταγραφές ήταν στοχευμένες σε θέσεις που ήθελε η ομάδα ενίσχυση με έμπειρους ποιοτικούς παίκτες. Επιτέλους μετά από χρόνια βρήκαμε στόπερ όπως το είχαμε στο μυαλό μας, γεμίσαμε τα πλάγια, γεμίσαμε και στην επίθεση. Σίγουρα μέχρι το τέλος των μεταγραφών μπορεί να γίνει κάποια πώληση που πάνω κάτω ξέρουμε ποιος μπορεί να φύγει αλλά νομίζω ότι είμαστε καλυμμένοι. Ακόμα και στη θέση του τραυματία Φορτούνη έχουμε επιλογές που είναι ο Βαλμπουενά αλλά και ο Ποντένσε. Ο Ποντένσε για να μαθαίνουν μερικοί εκεί είναι η θέση του, πίσω από τον επιθετικό άλλο που μας έχει βγει στα εξτρέμ, στην Σπόρτινγκ έπαιζε σαν 10άρι που λέμε. Στα χαφ ο Γκιλιέρμε είναι από την αρχή ενώ πέρυσι μπήκε αργά στο ρόστερ και έπρεπε να περάσει καιρός.

Χειρότερα από πέρυσι δεν θα πάμε, δεν γίνεται, μόνο καλύτερα μπορεί να παίξει αυτή η ομάδα. Ο Μαρτίνς γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα και στα αποδυτήρια έχει Τοροσίδη, Αβράαμ όπου έχουν και άλλο ρόλο στα αποδυτήρια για να μάθουν οι ξένοι και νέοι παίκτες τι εστί Ολυμπιακός.

Ο κόσμος με το σε λίγο sold out στα διαρκείας έχει φτιαχτεί άσχημα για φέτος και όχι άδικα, για αυτό δεν ήταν τυχαία η εικόνα χθες.

Ανάλυση για το φιλικό δεν χρειάζεται να γίνει αφού είναι φιλικό και εντάξει, τα δύσκολα ξεκινάνε με την Πλζέν που είναι πονηρή κλήρωση αφού μπορεί να μην έχει το όνομα αλλά πρέπει να παίξεις για να την περάσεις, δεν τη νικάς με τη φανέλα. Οι μεταγραφές είναι πολύ καλές και ευτυχώς ξαναγράφω που έγιναν γρήγορα οι επιλογές.

Φέτος πρέπει το γήπεδο να είναι γεμάτο σε κάθε αγώνα γιατί τα παιχνίδια θα είναι στο over 2.5 όλα έτσι όπως βλέπω την ομάδα και αξίζει να το ζεις από κοντά.

Επόμενο ποδοσφαιρικό κείμενο μετά τον αγώνα στη Τσεχία.

ΥΓ1: Ξέρω σε κάποιους έλειψα τόσο καιρό, αλλά δεν είχε αξία να γράφεις για μεταγραφές και να μαντεύεις ποιος θα έρθει. Δεν είμαι και ρεπόρτερ στην τελική.

ΥΓ2: Έχουν μείνει λίγα διαρκείας, το ξαναγράφω αξίζει να αγοράσει κάποιος, εάν σκεφτεί ότι φέτος για τον πρωταθλητή θα έχει playoffs που σημαίνει extra αγώνες με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ κτλ.

ΥΓ3: Θα γράψω και για μπάσκετ δεν έχω ξεχάσει με σχολιασμό για τα πάντα.