RedView-Olympiacos-FC-2019-2020
23 Ιουλίου, 2019
Banner

Ισοπαλία στο 1ο ημίχρονο, στο 2ο μπορεί τη νίκη εύκολα!

Πρώτος επίσημος αγώνας για τη νέα σεζόν, πρώτο κείμενο για σχολιασμό επίσημου αγώνα στο RedView.gr με άρωμα Ευρώπης φυσικά.

Πριν ξεκινήσω το γράψιμο και εσείς την ανάγνωση πρέπει καταρχάς να έχουμε στο μυαλό μας την συγκεκριμένη στιγμή σήμερα που έγινε ο αγώνας. Δηλαδή η Πλζέν ήταν μια ομάδα που έχει παίξει ήδη 2 αγωνιστικές στην Τσεχία, ξεκίνησε τα επίσημα παιχνίδια 10 ημέρες πριν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είχε κάνει προετοιμασία πιο νωρίς από Ολυμπιακό για να είναι έτοιμη πιο νωρίς για τις υποχρεώσεις της, έχοντας ολόκληρη την ομάδα όλο αυτό τον καιρό.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο μετά με στόχο να είναι έτοιμος σήμερα (23/7), χωρίς όμως τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές στην προετοιμασία του και το ήξερε, και με την ατυχία του Φορτούνη λίγες ημέρες πριν. Αυτοί οι δύο παράμετροι παίζουν ρόλο για τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ο Μαρτίνς είχε σχεδιάσει τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη πίσω από τον επιθετικό, όλη η ομάδα στον επιθετικό τομέα θα είχε βάση τον ΚΦ7. Με την ατυχία του τραυματισμού ο coach κλήθηκε να πάρει αποφάσεις και εσωτερικές αλλαγές – πειράματα με παίκτες που ναι μεν μπορούν να παίξουν τη θέση, αλλά δεν είναι Φορτούνηδες. Μεγάλο πράγματα αυτό και η αχαριστία μερίδας του κόσμου για ότι έχουν πει για τον παικταρά επιπέδου Αζάρ για μένα. Φυσιολογική επιλογή ο Βαλμπουενά όπου έχει παίξει στην καριέρα του το 10 που λέμε άλλο που σήμερα δεν του βγήκε. Μερικοί νομίζουν ότι επειδή βάζουμε ένα παίκτη στη θέση του Φορτούνη, ή επειδή είναι 10άρι που λέμε θα κάνει τα ίδια που έκανε ο Κώστας, δεν είναι έτσι. Καμία σχέση οι παίκτες μεταξύ τους, όποιος και να παίξει, όποιος και να έρθει. Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να δοκιμαστεί ο Ποντένσε εκεί αφού στη Σπόρτινγκ αυτή ήταν η θέση του.

Ξεκινάει το παιχνίδι και έρχεται τραυματισμός και αλλαγή του Αβραάμ, μια πρόωρη αλλαγή που αλλάζει το όλο σκηνικό στο μυαλό του προπονητή από την άποψη της συμμετοχής του στη ροή του παιχνιδιού. Μία αλλαγή έγινε αναγκαστικά, μια την κρατάς για προς το τέλος μην σου τύχει καμία αναποδιά με τραυματισμό, οπότε έχεις 1 μόνο για να κάνεις κάτι στο παιχνίδι, μετά ψάχνεις εσωτερικές αλλαγές. Έτσι όμως όπως είναι η ομάδα και παίκτες δεν μπορείς να κάνεις αρκετές εσωτερικές παρά με μια αλλαγή να αλλάξεις όλο το σύστημα όπως και έγινε.

Άλλο βασικό που περνάει στα ψιλά είναι και η θέση του τερματοφύλακα. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν καλό τερματοφύλακα και δύσκολα κάνουν μεταγραφές εκεί, μια ματιά στον κόσμο θα το δείτε, οι ομάδες ξεκινάνε από έναν καλό τερματοφύλακα που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τα τελευταία χρόνια είμαστε τυχεροί και ορθώς κρατήθηκε ο Σα. Η άμυνα με Σεμέδο επίσης εμπνέει εμπιστοσύνη και πιστεύω ο Μαρτίνς θα φτιάξει ένα καλό δίδυμο μάλλον με Μεριά. Τσιμίκας καλός, Ομάρ σε ρηχά νερά χωρίς τα κλασσικά ανεβάσματα του σήμερα, σε αυτά που μας έχει συνηθίσει.

Στα χαφ Γκιλιέρμε, Μπούχα να έχουν θεματάκια αλλά ευτυχώς δεν είχαμε κάτι κακό από αυτά. Στα άκρα κίνηση αλλά φλύαρη, ειδικά από Ποντένσε που μπορεί να δώσει πολλά αλλά κάπου το παρατραβάει ώρες ώρες. Ο Γκερέρο είναι της στιγμής παίκτης, θα κάτσει πάνω σε μια αναμπομπούλα θα βρεθεί η μπάλα στα πόδια του και θα γράψει. Αλλά δεν βγάλαμε και τίποτα τρομακτικές φάσεις για να πεις ότι δεν ήταν καλός. Σίγουρα προτιμήθηκε από Ελ Αραμπί λόγω ετοιμότητας αλλά και αποτελεσματικότητας που έχει και πάλι στην προετοιμασία με γκολ.

Γενικά ήταν ένα παιχνίδι όπου εμείς παίξαμε το πρώτο μας επίσημο οι άλλοι το τρίτο τους. Αγώνας που έχει ρεβάνς και παίζει ρόλο αυτό στο μυαλό όλων, ότι εφόσον δεν μπορώ να κερδίσω ή να σκοράρω, τότε καλύτερα να μην χάσω και φάω γκολ. Ο Μαρτίνς φάνηκε ότι έχει διαβάσει τον αντίπαλο, δεν του βγήκαν κάποιες επιλογές όπου πάνω κάτω περιμέναμε ποίοι θα έπαιζαν αφού τραυματισμοί, Εθνικές και άλλα θέματα είχαν μειώσει τις επιλογές του για τον συγκεκριμένο αγώνα. Μου άρεσε που τόλμησε και αλλαγή συστήματος μέσα στον αγώνα, και δεν μιλάμε για αλλαγή του στυλ χάνω 1-0 θέλω γκολ και θα τα παίξω όλα και ότι βγει. Έχει στο μυαλό του τη ρεβάνς και ξέρει ότι την επόμενη Τρίτη στο Ναό το 1ο γκολ θα μπει από τον κόσμο.

Η Πλζέν δεν τρομάζει, έχουν γονατίσει Ατλέτικο, Γιουβέντους, Ρεάλ, Άρσεναλ και άλλοι, οι Πλζέν είναι για καλώς τα παιδιά 3-0 και τα λέμε. Ο σοβαρός Ολυμπιακός την έχει εύκολα, η ομάδα φέτος είναι καλή, έχει κορμό και πολύ καλές προσθήκες. Η ατυχία με Φορτούνη θα καλυφθεί κάπως αλλά δουλειά του προπονητή είναι να το δουλέψει αυτό για τους επόμενους 6 μήνες.

Σίγουρα θα είναι sold out το παιχνίδι, εδώ είχε 25.000 με Ν. Φόρεστ που ήταν φιλικό…

Τα λέμε σύντομα, με νέα πραγματάκια.