RedView-Olympiacos-FC-2019-2020
7 Αυγούστου, 2019
Banner

Έτσι σας ΓΑ…ργαλάει ο Πειραιάς… Since 1821

Ο πιο σοβαρός λόγος για να κάνει κάποιος ένα break στις διακοπές του Αύγουστο μήνα, είναι να βρεθεί την επόμενη Τρίτη στο Ναό για άλλο ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού. Το έγραψα πριν λίγο καιρό, ότι φέτος το Καραϊσκάκης θα είναι γεμάτο γιατί η ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη από πέρυσι.

Το πρώτο βήμα έγινε με τεράστιο διπλό στη Πόλη απέναντι σε μια ομάδα που είναι κάτι νέο, με ωραίο γήπεδο, παίκτες ονόματα αλλά στα τελευταία ένσημα και μέχρι εκεί.

Ας τα πάρω από την αρχή όμως γιατί είχα υποσχεθεί κείμενο μετά το 4-0 επί της Πλζέν, αλλά με τη καμία δεν είχα όρεξη να γράψω sorry, αλλά η εικόνα με Πλζέν είναι από τα προσεχώς στο Ναό. Κάτω από 3 δεν θα πέφτει στα εντός έδρας. Σήμερα όμως έπρεπε να γράψω είμαι σε mood.

Την Μπασακσεχίρ την είχα δει με την ΑΕΚ και δεν μου έκανε εντύπωση, ομάδα της σειράς για μένα, που απλά την πατάει κάποιος όταν βλέπει στο ρόστερ γνωστά ονόματα, αλλά μέχρι εκεί. Προσοχή δεν θέλω να μειώσω τη νίκη του Ολυμπιακού αλλά απορώ πολλοί δημοσιογράφοι ειδικά που την είχαν κάνει λες και είναι η Φενέρ. Εντάξει το ότι πέρυσι κόντραρε στα ίσα για πρωτάθλημα αλλά το έχασε στο τέλος, για μένα δείχνει και το επίπεδο του Τούρκικου πρωταθλήματος που καταρρίπτει τον μύθο ως ένα καλό πρωτάθλημα. Ομάδες που σκορπάνε χρήματα χωρίς να ξέρουμε την προέλευση τους, και μεταγραφές όπως έκανε ο βάζελος κάτι χρόνια πριν με Ασάνοβιτς, Σόουζα, Κονσεισάο απλά για να λένε ότι πήραν ονόματα.

Ελπίζω πολλοί εδώ στην Ελλάδα να κατάλαβαν ότι δεν παίζουν μπάλα τα ονόματα αλλά οι παίκτες! Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι 100% ομάδα του προπονητή. Έχει αρχή, μέση, τέλος, έχει σύστημα και υπομονή βασικά στοιχεία για να προχωρήσεις στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο που δεν αλλάζει 11αδα και επιμένει στους ίδιους παίκτες όπως έκανε και πέρυσι. Με αυτούς δούλεψε από την αρχή, αυτούς εμπιστεύεται τη συγκεκριμένη στιγμή και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε, ούτε γκολ δεν έχει δεχτεί η ομάδα. Ξέρει πότε θα ανοίξει το ρόστερ, για το τώρα προέχει να προκριθεί, να μαζέψει βαθμούς για την Ελλάδα και να καταλήξει σε ομίλους Champions League ή Europa.

Στα της ομάδας, φέτος υπάρχει σταθερότητα στην άμυνα και δεν είναι μόνο η παρουσία του Σεμέδο, αλλά η όλη αμυντική τακτική που ξεκινάει από μπροστά. Για τον Σεμέδο είναι ευκαιρία να γράψω κάτι τώρα που είναι στα φόρτε του. Σίγουρα είναι βράχος, έχει αρχοντικό στυλ, έχει όγκο και επιθετικούς τύπου Πλζέν, και Μπασακσεχίρ τους καταπίνει. Θέλω να τον δω όταν θα έχει πιο γρήγορους και ποιοτικούς επιθετικούς απέναντι του, γιατί δεν είναι ταχύς. Για αυτό και λέω ότι παίζει ρόλο η όλη αμυντική τακτική που δεν είναι ένας παίκτης μόνο.

Ο Ποντένσε μπορεί να φαίνεται έξω από τα νερά του ώρες ώρες αλλά θα φτιάξει, θέλει χρόνο γιατί είχε βρει τον ρόλο του με την παρουσία του Φορτούνη. Θέμα χρόνου είναι να βρει το πως θα παίζει με Βαλμπουενά όπως και ο Μαρτίνς πιστεύω συνεχίζει να ψάχνει και να φτιάχνει τα πλάνα του για την περίοδο που θα λείπει ο Κώστας.

Παρόλα αυτά εγώ βλέπω μόνο θετικά, ειδικά για την περίοδο που είμαστε ο Μαρτίνς έχει ετοιμάσει την ομάδα όπως πρέπει όχι μόνο για να περάσει τα προκριματικά αλλά για να μην του σκάσουν στα μέσα του πρωταθλήματος.

Μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια προσωπικά θα έκανα επέκταση στον Πορτογάλο ως ανταμοιβή. Φαίνεται ότι γουστάρει που είναι εδώ, γουστάρει την ομάδα και το έδειξε όταν είπε όχι σε ομάδες του Κατάρ σε αντίθεση με τον Λουτσέσκου. Έχει βάλει προσωπικούς στόχους και θέλει να πετύχει με τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι έχει ταιριάξει και σε εμάς, χαμηλών τόνων προπονητής, με καλά αποδυτήρια, σωστός προς όλους τους παίκτες και το βασικό δουλεύει, δουλεύει, δουλεύει. Πέρυσι σε όλα τα κείμενα μου έγραφα ότι δεν πρέπει να γίνει αλλαγή όταν υπήρχαν και οι δύσκολες στιγμές, ευτυχώς η ΠΑΕ ορθά έπραξε.

Δεν έχω να γράψω κάτι άλλο, την επόμενη Τρίτη πρέπει το γήπεδο να είναι κατάμεστο. Όποιος έχει διαρκείας και δεν μπορεί να έρθει, ας το δώσει σε φίλους ή γνωστούς να πάνε, είναι κρίμα να υπάρχουν κενά καθίσματα, κρίμα και να μην δει κάποιος τον αγώνα όταν έχεις προπληρώσει το εισιτήριο.

ΥΓ1 : Ήθελα να βάλω τίτλο το Τούρκοι, Τούρκοι μας παίρνετε πλοτσοπ… αλλά σκέφτηκα το facebook

ΥΓ2: Ερντογάν πονάς και φταίει ο Πειραιάς… since 1821… και βάλτε το πανί εκεί που ξέρετε

ΥΓ3: Νίκη σήμερα, ισοπαλία χθες ο ΠΑΟΚ, καλό ξεκίνημα για το μάζεμα πόντων στο ranking της UEFA, ελπίζω ΑΕΚ, Ατρόμητος και Άρης να μην κάνουν ήττα

ΥΓ4: Κανένα κενό κάθισμα την επόμενη Τρίτη, δώστε τα διαρκείας σε φίλους και γνωστούς να πάνε, κάντε ένα καλό να σας “χρωστάνε” και χάρη

ΥΓ5: Μην ξεχνάτε τις ΚΑΡΤΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ 10 ευρώ είναι, αντί να παίξετε ένα στοίχημα, ένα ποτό που κάνει και κακό βάλτε και εσείς πλάτη στον ερασιτέχνη

ΥΓ6: Sorry που δεν έγραψα μετά τον αγώνα με τους Τσέχους αλλά Αύγουστος είναι, να χαλαρώσουμε λιγάκι

YΓ7: Χρόνια Πολλά Μύθε7

ΥΓ8: Ομάδα που στο ημίχρονο παίζει το Lost On You θα μας κερδίσει… σοβαρά τώρα???