RedView-Olympiacos-FC-2019-2020
22 Αυγούστου, 2019
Banner

Στο Καραϊσκάκης φέτος θα έχει κατηφόρα

Δεν πέφτει με τίποτα ακόμα και σήμερα, ξυπνάς το πρωί και βλέπεις τα γκολ, βλέπεις τον κόσμο, βλέπεις αυτή την ΟΜΑΔΑΡΑ απλά να κάνει αυτό που έμαθε και ξέρει. Να παίζει μπάλα ανεξαρτήτως αντίπαλο.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι το διαρκείας όποιος το αγόρασε φέτος, ήταν η καλύτερη επένδυση. Δεν είναι τυχαίο ότι 22.000 φίλαθλοι δεν περίμεναν, κληρώσεις και προκρίσεις για γίνουν κάτοχοι διαρκείας. Απλά πιστεύουν σε αυτό που ξεκίνησε από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν, και όπως λέει ο πρόεδρος συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε.

Μεγάλη βραδιά χθες στο Φάληρο και ότι καλύτερο για το ξεκίνημα της νέας σεζόν στη Superleague. Μετά τη χθεσινή εμφάνιση είμαι σίγουρος ότι κάποιοι εντός συνόρων έχουν τρομοκρατηθεί, γιατί οι καραμέλες έλιωσαν και ξέρουν τι τους περιμένει στις στραβές.

Υπάρχει μια γενιά αντίπαλων που μεγάλωσαν με τον μύθο, ότι ο Ολυμπιακός κατακτάει το πρωτάθλημα με άλλους τρόπους (γι’ αυτούς), παίρνει τα εύκολα χρήματα του Champions League και φτιάχνει ομάδα. Ενώ αυτοί δεν τα παίρνουν και δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές. Με αυτά μεγάλωσε κόσμος και κοσμάκης, είναι οι εποχές όπου ο άλλος επώνυμος φίλαθλος της ΑΕΚ που δεν ξέρουμε ακόμα τελικά τι ρόλο βαράει στην ΠΑΕ, ήθελε τα χρήματα του Champions League να μοιράζονται στις ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος για να δυναμώσει.

Βέβαια πέρυσι που η ΑΕΚ πέρασε σε ομίλους, όχι μόνο δεν τα μοίρασε όπως μας έλεγε, αλλά ούτε στην ομάδα του δεν τα έριξε και κατέβηκαν στον όμιλο με μεταγραφή Γιαννιώτα. Από την άλλη τα ίδια και ο ΠΑΟΚ, είχε την ευκαιρία του ως πρωταθλητής να περάσει σε ομίλους, αλλά έγινε UEFA Mafia και δεν έκανε το χατίρι να απολαύσει η Ευρώπη τον 3 φορές πρωταθλητή Ελλάδος… Οι επενδύσεις εκεί γίνονται αλλά όχι στον ΠΑΟΚ, παρά σε άλλους δορυφόρους.

Μέσα σε όλα και κόντρα στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ένας πρόεδρος – οπαδός έχει όραμα και στόχο. Συνεχίζει να βάζει λεφτά σε μια ομάδα που θέλει να τη βλέπει ψηλά. Εδώ βέβαια ζήσαμε άλλους μύθους στα τόσα χρόνια, ότι παντελονιάζει τα χρήματα και ξεπουλάει παίκτες. Ναι ρε τον Ολυμπιακό και την UEFA περίμενε ο Μαρινάκης για να γίνει πλούσιος, μπεεεεε.

Γενικά στη χώρα είχαμε μύθους και συνεχίζουν κάποιοι μέχρι σήμερα να φτιάχνουν καινούριους, έτσι είναι τα πρόβατα δεν τελειώνουν ποτέ. Αλλά ξέχασα εμείς είμαστε τα πρόβατα που δίνουμε τα 10 ευρώ για την κάρτα φιλάθλου που πάνε στον Ερασιτέχνη επίσης για να μας τα τρώει ο Μαρινάκης. Βέβαια τον ίδιο δρόμο επέλεξε και κάποιος άλλος για να σώσει ότι έχει μείνει στο πράσινο στρατόπεδο, όχι όμως… εμείς είμαστε οι χαζοί, έτσι έλεγαν.

Η απάντηση είναι όμως το τι γράφει και γράφει μια αρχιδάτη πρόκριση όπου σε 5 παιχνίδια προκριματικών η ομάδα έχει 4 νίκες και μια ισοπαλία, έχει βάλει 11 γκολ και δεν έχει δεχτεί κανένα! Όσο βλέπουν οι άλλοι αυτή την εικόνα τόσο η πίεση έχει αυξηθεί από τους οπαδούς τους χωρίς να έχει καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα! Ξέρουν τι τους περιμένει ειδικά στον Πειραιά όπου το γήπεδο θα γέρνει και τα 3 γκολ θα είναι το minimum για φέτος.

Όσοι με διάβασαν στο προηγούμενο κείμενο στο ότι κουμάντο στο Champions League κάνουμε εμείς, θα γνώριζαν ότι χθες δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Σε φίλους είχα πει να παίξουν στοίχημα το OVER 1.5 για Ολυμπιακό και τον άσσο. Μιλάμε για αποδόσεις 2.05 και 2.00, καθόλου άσχημα, ενώ σε αυτούς που ήμασταν στο γήπεδο είχα δώσει σκορ 3-0, μπορούν να το επιβεβαιώσουν αυτό.

Πολλοί ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός φέτος είναι δύο επίπεδα πάνω σαν ομάδα. Έχει έναν κορμό και έχει γεμίσει σε θέσεις, αν και περιμένουμε ακόμα ενίσχυση 1-2 μεταγραφές. Η σεζόν είναι μεγάλη και το καλό φέτος είναι ότι επειδή ο πρωταθλητής βγαίνει μέσα από τα play offs, υπάρχει ένα περιθώριο λάθους στην κανονική σεζόν, ειδικά το χειμώνα που είναι παράλληλα και οι αγώνες του Champions League. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχει μεγάλο ρόστερ και από ότι βλέπω μόνο εμείς είμαστε γεμάτοι, οι άλλοι άντε να έχουν φτιάξει μια 11άδα καλή που λέμε και μετά το χάος. Αλλά ξέχασα έχουμε τα σίγουρα χρήματα της UEFA και μπορούμε να φτιάξουμε ομάδα, μπεεεε.

Σήμερα διαβάζω και ακούω ότι ο Ολυμπιακός χθες έπαιξε μπαλάρα και άλλα τέτοια. Όχι! Απλά όταν σε παρασέρνει το σκορ ξεχνάς το πριν. Ο Ολυμπιακός χθες στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός, ήταν μέτριος με τους παίκτες να κάνουν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις ή στο να χάσουν μπάλα. Παρόλα αυτά κατάφερε να σκοράρει και δεν είχε καμία σοβαρή απειλή από τους Ρώσους.

Μιλάμε για μια Κράσνονταρ που το παιχνίδι της στα εκτός έδρας είναι η κόντρα και χθες δεν έβγαλε ούτε μια, παρά έβγαλε φάση από ένα λάθος του Σεμέδο και ένα σουτ του Μπέργκ που έγινε τόσος ντόρος το καλοκαίρι και σκότωσε κάτι πουλιά στον αέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα είχε την απόλυτη κυκλοφορία της μπάλας. Έβλεπες υπήρχε πιο πολύ εμπιστοσύνη, λιγότερα λάθη και ένιωθες ότι είναι θέμα χρόνου να μπει το δεύτερο γκολ και να κλειδώσει το παιχνίδι. Ο Μαρτίνς άργησε να κάνει αλλαγές και όχι άδικα, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή το παιχνίδι μας πήγαινε και κάτι τέτοιες στιγμές είναι ρίσκο έστω και ένα απλό φρεσκάρισμα. Έβλεπες μια ομάδα να παίζει ρομποτικά και είχε υπομονή. Ούτε πίεση για δεύτερο γκολ ούτε αγωνία για τον αντίπαλο. Έκανε την αλλαγή και ο μικρός που έχει σε αυτή την περίοδο και άστρο κάνει 2 γκολ σε 8 λεπτά. Για να έρθει μετά η Μπουχαλάκια πάσα σε Ποντένσε και να κάνει το 4-0.

Έχω βαρεθεί να το γράφω αλλά πρέπει, αυτός ο Ολυμπιακός είναι 100% ομάδα του προπονητή. Ορθώς παρά το χαμένο πρωτάθλημα πέρυσι η ομάδα κράτησε τον Μαρτίνς και τον άφησε να δουλέψει. Έτσι χτίζεις, απλά θέλει υπομονή και στον Ελληνικό λαό αυτή η λέξη είναι άγνωστη, οι προπονητές της εξέδρας και των social media, ζουν στο παρόν και δεν βλέπουν το μέλλον. Κάπως έτσι είναι και στη ζωή τους και γενικά γύρω μας για αυτό αργά ή γρήγορα ο καθένας έχει ότι του αξίζει. Σπουδαία αρετή η υπομονή αλλά και επιμονή για να πετύχεις κάτι, αλλά πιο μεγάλο πράγμα είναι να έχεις στόχους και όραμα. Όλα αυτά σίγουρα τα έχει ο πρόεδρος μας και εμείς απλά πρέπει να ακολουθάμε το πλάνο, τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.

Ο Ολυμπιακός έχει να δείξει ακόμα πολλά, έχουμε δει πάνω κάτω 12-13 παίκτες μόνο, και υπάρχουν ακόμα αρκετοί να δούμε. Όσο προχωράει η σεζόν η ομάδα μόνο καλύτερη μπορεί να γίνει και όταν θα έρθει κάποια γκέλα γιατί μέσα στο παιχνίδι είναι και αυτά, έτσι είναι ο αθλητισμός, εμείς εκεί να στηρίζουμε και όχι να γκρεμίζουμε.

Δεν υπάρχει να γραφτεί κάτι άλλο, μια καλή εμφάνιση στη Ρωσία και εάν είναι δυνατό χωρίς ήττα για να μαζέψουμε και άλλους βαθμούς όπου μόνοι μας βλέπω να είμαστε σε αυτό. Τόσο μυαλό κουβαλάνε οι άλλοι και τα παρατάνε και μετά γκρινιάζουν γιατί δεν τους κάθετε καλή κλήρωση, γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός και στο Ιντερτότο να έπαιζε θα έπαιζε για τη νίκη, δεν θα έκανε αγγαρεία. Όλοι οι βαθμοί μετράνε και ειδικά στην Κύπρο το ξέρουν καλά για να είναι πιο πάνω από εμάς.

Το Σάββατο ξεκινάει το πρωτάθλημα με τον Αστέρα στην έδρας μας. Πέρυσι θέλαμε το γκολ του Νάτχο στο τέλος για να τον κερδίσουμε, φέτος θα είναι αλλιώς, είπαμε τα 3 γκολ είναι το στάνταρ. Εννοείται πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για την απαραίτητη αποθέωση ξανά αλλά και ώθηση για τα άλλα 90 λεπτά που θα μας φέρουν και επίσημα στους ομίλους του Champions League.

ΥΓ1: Προσωπικά δεν θα έκανα καμία πώληση φέτος. Η παρουσία μας σε ομίλους του Champions League αυτόματα ανεβάζει την αξία τους κατά 20% τουλάχιστον, οπότε του χρόνου με 2-3 καλές εμφανίσεις κάποιους παίκτες μπορείς να τους πωλήσεις σε πιο υψηλές τιμές.

ΥΓ2: Όσοι κράζατε και κράζετε Μπουχαλάκη, Γκερέρο, βγείτε από το RedView.gr και σβήστε τα “μπισκότα”.

ΥΓ3: Δεν ξεχνάμε, κάνουμε δώρο (όποιος μπορεί) ΚΑΡΤΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ σε όποιον δεν έχει, ή δεν μπορεί να αγοράσει.