Olympiacos-Torosidis-travigma-fanelas
25 Αυγούστου, 2019
Banner

Η δουλειά έγινε. Αντέχετε την αλήθεια;

Πρώτο κείμενο της νέας σεζόν στη Superleague και έχουμε πραγματάκια να γράψουμε. Πρώτο ματσάκι της σεζόν στην έδρα μας με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου πάντα μας δυσκολεύει αλλά και πάντα κερδίζουμε, δεν έχουμε χάσει ποτέ στην έδρα μας από τους Αρκάδες.

Τι είδαμε όμως; Τα απολύτως φυσιολογικά για την εποχή και το timing. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η ομάδα έχει δώσει μέχρι στιγμής 5 επίσημους αγώνες για τα προκριματικά του Champions League έχοντας 4 νίκες και μία ισοπαλία. Έχει βάλει ήδη τις βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League αλλά έχει ακόμα 90 λεπτά παιχνίδι ακόμα για να τελειώσει ο πρώτος στόχος μια και καλή με επιτυχία.

Ο Μαρτίνς ορθώς αλλά όπως έκανε και πέρυσι έπαιξε αυτά τα παιχνίδια με μια 11άδα που είχε δουλέψει από την αρχή της προετοιμασίας και οι παίκτες που έβαζε ήταν στο 100% τους. Ο κόσμος ως άσχετος πάντα και χωρίς να έχει εικόνα από τις προπονήσεις στου Ρέντη άρχιζε το ίδιο βιολί όπως πάντα. Ότι είναι κολλημένος, βαρεθήκαμε τον Μπουχαλάκη, επιτέλους όχι άλλος Γκερέρο και τα γνωστά.

Έρχεται το πρώτο παιχνίδι για την Superleague και ορθώς ο Μαρτίνς πάλι κάνει 6 αλλαγές στην 11άδα. Βασικά θα ήθελε να ξεκουράσει και τους 11 που έχουν τραβήξει το λούκι αλλά δεν γίνεται. Προσοχή δεν αλλάζει παίκτες σε βασικές θέσεις αφού κρατάει Σα, Σεμέδο, Ομάρ, Γκιλιέρμε, Ποντένσε. Αυτοί που βάζει πάνω κάτω είναι ισάξιοι αντικαταστάτες απλώς δεν είναι ακόμα στο βαθμό ετοιμότητας που θέλει ο προπονητής. Επειδή όμως Τρίτη έχουμε το παιχνίδι στη Ρωσία είναι αναγκασμένος να δώσει ανάσες. Έτσι έκανε και το “χατίρι” στους προπονητές των social media και έβαλε τους παίκτες που ήθελαν να δουν.

Τι είδαμε; Μια εντεκάδα που θέλει ακόμα και έχει ακόμα δουλειά, παίκτες που έχουν καιρό να παίξουν και δεν είναι ακόμα στον αγωνιστικό βαθμό ετοιμότητας που θέλει ο coach, και απαντάει σε όλους εκείνους γιατί δεν τους έβαζε στα προκριματικά. Η είσοδος στους ομίλους του Champions League είναι σοβαρός στόχος με πολλαπλά οφέλη και δεν σηκώνει ρίσκο, πρέπει να πάει με τους καλύτερους τη συγκεκριμένη στιγμή και αυτό κάνει.

Πάντως χθες εάν στη θέση του Καμαρά ήταν ο Μπουχαλάκης και του Ελ Αραμπί ο Γκερέρο, σήμερα θα διαβάζαμε τα γνωστά από τους γνωστούς παντογνώστες. Ελπίζω πολλοί να κατάλαβαν γιατί ξεκινάνε βασικοί οι Μπουχαλάκης, Γκερέρο. Αυτό που με προβληματίζει είναι πότε θα πάρει ανάσες ο Γκιλιέρμε γιατί σίγουρα σε Ρωσία και Λάρισα δεν τον βλέπω να βγαίνει από την 11άδα. Το θέμα είναι να περάσει η αγώνας με την Κρασνοντάρ να κλειδώσει ο πρώτος στόχος και μετά θα ξεκινήσει άλλη λογική στο παιχνίδι και τις αλλαγές ο Μαρτίνς με το άνοιγμα του ροστερ. Το σίγουρο και που το γνωρίζουμε όλοι είναι, ότι είναι δίκαιος με τους παίκτες.

Από εκεί και πέρα μερικές επισημάνσεις. Ο Σεμέδο καλός χρυσός, ογκόλιθος στην άμυνα με τους επιθετικούς να πέφτουν πάνω του όπως οι μύγες στην ηλεκτρική ρακέτα αλλά δεν είναι Μπεκενμπάουερ. Κάνει το ίδιο λάθος που έκανε και ο Μανωλάς στις αρχές, να θέλει να κατεβάζει μπάλα, όπου ίσως σωματοδομής δεν μπορεί να το κάνει σωστά και για αυτό με τα λάθη δίνει ευκαιρίες για επιθέσεις στους αντιπάλους. Ο Σισέ απλά πετάει τη μπάλα μακριά, και θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση για το μέλλον του. Τον πουλάς τώρα σε καλή τιμή εννοείται ή τον κρατάς και μέσω του Champions League του ανεβάζεις την αξία, όπου ταυτόχρονα μπορεί να μάθει πράγματα από τον Σεμέδο. Η απόφαση είναι μεταξύ προπονητή και διοίκησης.

Αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό και του το έδινε ο Φορτούνης σε αγώνες με ομάδες όπως ο Αστέρας Τρίπολης, είναι οι κάθετες πάσες, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν έχει η ομάδα. Θα τολμήσω να γράψω ότι αυτό ίσως το έχει ο Ραντζέλοβιτς και θα ήθελα να τον δω ως αντί Φορτούνη και αριστερά δεξιά να έχει δύο εξτρέμ μπουκαδόρους που λέμε όπως έδειξε να είναι ο Σουντανί. Γενικά μπροστά ο Μαρτίνς μπορεί να δοκιμάσει πολλά πράγματα, όπως και μαζί ΓκερέροΕλ Αραμπί σε κάποια παιχνίδι θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε σε ένα 4-4-2 ας πούμε.

Τέλος το ματσάκι με 1-0 και έμεινε η φάση του VAR με το πέναλτι που ζητάνε πιο πολλοί οι άλλοι, παρά ο Αστέρας Τρίπολης. Ένα τράβηγμα περιοχής που τέτοια σε τέτοιες φάσεις στον πλανήτη γίνονται πολλά, αλλά ξέχασαν να δουν τη φάση καλύτερα που έχει ένα οφσάιντ. Αλλά εντάξει δεν τρέχει τίποτα, ο Μαρινάκης κλέβει τα πρωταθλήματα για να παίζει ομίλους και να τσεπώνει τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ, έτσι δεν λέει ο μύθος;

Για τους δικέφαλους αντιπάλους η σεζόν ξεκίνησε σκληρά με την εικόνα τους στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και πρέπει από νωρίς να βρουν άλλοθι γιατί η σεζόν μόλις ξεκίνησε, το χέρι δεν μπήκε βαθιά στην τσέπη, η κυβέρνηση άλλαξε, τα χρήματα της ΕΡΤ δεν υπάρχουν και πρέπει να βρεθεί ένα νέο παραμύθι για τους σανοφάγους οπαδούς. Στο ράδιο έχουν πιάσει θέσει κάτι νέα φρούτα από ΙΕΚ δημοσιογραφίας που εάν δεν υπήρχε ο διορθωτής στο word θα είχαμε τυφλωθεί και σκοπός είναι να μεταφέρουν τα γεγονότα όπως έχουν πάρει εντολές. Στα τηλέφωνα βγαίνουν οι γνωστοί μαϊντανοί ή ραπανάκια που με τη σειρά τηλεφωνούν στους σταθμούς. Μόνο σφαλιάρες δεν παίζουν με τους παραγωγούς αφού έχουν φτιάξει ένα δικό τους κόσμο και νομίζουν ότι είναι celebrity ή ότι κινούν τα νήματα στις ομάδες τους.

Έχουμε 2019 και ακόμα ακούω την κλάψα για Ριζούπολη, και τα για τα χρήματα του Champions League!!! Μιλάμε για έναν Ολυμπιακό που είναι 2 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα αλλά εντάξει έχει κάβα τα χρήματα που είχε πάρει το 1999. Βέβαια ξεχνάνε ότι οι ομάδες έχουν και ΕΞΟΔΑ, όπου τα πληρώνει ο Ολυμπιακός, δεν τα χαρίζει κάνοντας αναδιαρθρώσεις πρωταθλημάτων… και ότι χρήματα εισπράττει τα βάζει στην ομάδα για παίκτες, όχι για τσιμέντο και τούβλα… Επίσης θα συνεχίσει να κερδίζει χρήματα γιατί στην Ευρώπη παίζει μπάλα και κάνει νίκες, δεν τον νικάει το κάθε χωριό, ενώ έχει βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο, όχι σαν κάτι άλλα τεράστια brand που θα δείχνουν αγώνες μέσω web cam στο Youtube. Αλήθεια ρε μπουγάτσες, τόσο μεγάλο brand και πουθενά δεν βρήκατε συμβόλαιο ή θέλατε να συνεχίσει να πληρώνει ο κόσμος τα deal με ΕΡΤ. Αλήθεια γιατί δεν δίνει ο πρόεδρο σας τα δικαιώματα στο κανάλι του να το ανεβάσει επίπεδο ;

Κωθώνια, οι ομάδες γίνονται μέσα από τις επενδύσεις. Για να κάνεις επένδυση πρέπει να βάλεις και λεφτά, όταν βάλεις θα σου έρθουν και άλλα. Με την κλάψα και τη μιζέρια δεν έφτιαξε ομάδα ποτέ κανένας, για αυτό θα είστε εκεί που είστε. Η σεζόν ξεκίνησε και οι 4άρες δεν θα αργήσουν φέτος.

Καλή σεζόν!