Olympiacos-Tottenham-Champions-League-RedView
19 Σεπτεμβρίου, 2019
Banner

2-2 με Τότεναμ Κερατσινίου και ο ζμπρώχτης σας είναι εδώ

Ένα μικρό έπος γράφτηκε χθες στο Φάληρο στην πρώτη βραδιά Champions League για φέτος. Ποιος θα το έλεγε ότι θα χάναμε 0-2, θα το ισοφαρίζαμε και θα φεύγαμε με ένα γαμώτο στο τέλος που δεν έγινε το 3-2 σε τέτοιο παιχνίδι.

Πριν τον αγώνα που μιλούσα με φίλους και γνωστούς, τους έλεγα ότι θα έχει κατηφόρα το γήπεδο και θα βάζαμε σίγουρα 2 γκολ, πίστευα και 3 με ένα σκορ στο 3-1.

Έτσι και έγινε στα πρώτα λεπτά δεν υπήρχε Τότεναμ ούτε αυτό που λένε για τις αγγλικές ομάδες και έχει κουράσει. Στο 2019 ζούμε και τα πράγματα έχουν αλλάξει στο ποδόσφαιρο, σε παίκτες, λογικές, τακτικές κτλ. Sorry δεν ξέρω τι λέει ο καθένας για εμένα στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε Τότεναμ απλά. Έβαλε 2 γκολ το ένα από χαζό πέναλτι και το άλλο από λάθος δικό μας και το ότι ο Μόουρα τους πέρασε όλους σε αεροδιάδρομο και έπιασε σουτάρα.

Παρόλα αυτά πίστευα ότι σίγουρα θα σκοράρουμε για ένα και μόνο λόγο, όπως είπα στο ημίχρονο στην παρέα που ήμασταν μαζί στο γήπεδο. Παίζουμε σωστά και ορθολογικά! Δεν γίνεται να μην σου βγει θετικό αποτέλεσμα. Οι γραμμές σε σωστές αποστάσεις, η μπάλα κάτω και υπομονή, δεν γίνεται να μην σου βγουν φάσεις. Βέβαια πριν το 0-1 είχαμε και ένα δοκάρι όπου εάν κάναμε το 1-0 θα είχαμε άλλο παιχνίδι σίγουρα, με το εάν όμως δεν παίζεις ποδόσφαιρο. Ήρθε όμως το γκολ λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο και εκεί πίστευα στην ολική ανατροπή.

Ο Μαρτίνς είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι και είχε προετοιμάσει την ομάδα για τον αγώνα αυτό. Εντύπωση έκανε στο ημίχρονο δεν έμεινε κανένας από τους αναπληρωματικούς στο χορτάρι για ζέσταμα, παρά είχε μαζέψει όλη την ομάδα στα αποδυτήρια. Είμαι σίγουρος ότι τους ήθελε όλους για να τους δείξει εναλλακτικές αναλόγως πως θα κυλήσει το δεύτερο ημίχρονο. Δεν ήθελε να δώσει τις εντολές του λεπτού που δίνουν στις αλλαγές αλλά πιστεύω γιατί δεν ήμουνα εκεί, ήθελε να τους έχει όλους ετοιμοπόλεμους, εάν γινόταν το 2-2, εάν γινόταν το 1-3, εάν εάν εάν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα συνέχισε με την ίδια υπομονή, η μπάλα κάτω να κάνει το παιχνίδι της, όπως έχει μάθει και περάσει ο Μαρτίνς στους παίκτες. Για τον coach δεν υπάρχει μεγάλος ή μικρός αντίπαλος, είναι 11 παίκτες αυτοί 11 εμείς και θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Άλλες εποχές άλλοι προπονητές σε ίδια σκηνικά γυρνούσαν την ομάδα πίσω να κρατήσουν το σκορ. Εδώ μετά το 2-2, όχι απλά δεν έβαλε Καμαρά ως 3ο χαφ για να κρατήσει την ισοπαλία αλλά μέχρι τέλους κυνηγούσε τη νίκη. Έτσι είναι ο Ολυμπιακός, ακριβώς αυτό! Παίζουμε για τη νίκη με οποιονδήποτε αντίπαλο ανεξαρτήτως ονόματος, μπάτζετ κτλ. Αυτό θέλουμε να βλέπουμε και αυτό μας χαρίζει ο Μαρτίνς.

Ένας Μαρτίνς που κάποιοι δημοσιογράφοι τον είχαν για να φεύγει μετά από κάτι γκέλες. Τόσο σκοτάδια, τόσο άμπαλοι είναι που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Με ένα απολυτήριο από ΙΕΚ δημοσιογραφίας επειδή δεν πέτυχαν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ νομίζουν ότι θα κάνουν κουμάντο στην ομάδα, επειδή έχουν από πίσω τους επίσης άμπαλους και άσχετους ακροατές ή αναγνώστες. Αυτή είναι μεγάλη αλήθεια όσο και αν πονάει, πάντα θα το γράφω.

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει καταφέρει να κάνει μεγάλα πράγματα. Η ομάδα είναι 100% δικό του δημιούργημα στο χορτάρι με αυτό που βγάζει. Στην Ευρώπη επειδή έλεγαν δεν έχει προπονήσει μεγάλες ομάδες έχει κάνει επίσης μεγάλο ρεκόρ. Από πέρυσι στο Europa μέχρι χθες μετράει 3 ήττες όλες και όλες (Μπέτις έξω, Μίλαν έξω, Δυναμό έξω). Μετά έχει νίκες και ισοπαλίες! Η ομάδα κάνει το παιχνίδι της και παίζει μπάλα για να κερδίσει, όχι για να κλέψει αποτέλεσμα και αυτό γουστάρουμε!

Τέλος με 2-2 και με ένα μεγάλο αχ, γιατί πραγματικά μπορούσαμε να το κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν πειράζει έχουμε άλλα 5 ματς για του πόντους που θέλουμε για πρόκριση και εφόσον δεν χάνεις και η ισοπαλία καλή είναι.

Έλα όμως που οι αλλόθρησκοι εκεί που έμειναν με τα πληκτρολόγια στο χέρι μετά την ημιανατροπή ήρθε ο ζμπρώχτης τους να μην τους αφήσει σε ησυχία. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πολλούς λόγους για να λέει ότι λέει. Καταρχάς αυτός πληρώνει οπότε δικαιούται να έχει όποια γνώμη θέλει. Αυτός ήταν ο στόχος χρόνια τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ και μόνο την κλιματική αλλαγή που δεν του χρέωσαν, ε κάποτε θα έδινε απαντήσεις με τον δικό του τρόπο.

Βέβαια οι σάπιοι δημοσιογράφοι άλλων αποχρώσεων όταν τα λένε αυτοί είναι σωστά όταν τα ακούν από Ολυμπιακούς αμέσως γίνονται ευαίσθητοι και αντικειμενικοί, θέλουν το καλό όλων. Έβαλαν φωτιές οι δηλώσεις ειδικά με το #mexritelous και τρέχουν και δεν φτάνουν τώρα. Είναι και το PAO Alive που όχι 20 εκατομμύρια δεν θα πιάσει αλλά ούτε το πρώτο δεν τους βγαίνει, είναι τα ζόρια για τους άλλους που δεν παίζουν Ευρώπη οπότε ο Ολυμπιακός είναι το σανό για τους βλαμμένους ακροατές τους.

Ότι και εάν κάνουν θα πάρουν τις απαντήσεις τους στο χορτάρι, το παρκέ, το τάραφλεξ και παντού. Θα πάρουν τις απαντήσεις τους με τον αριθμό μελών – φιλάθλων που όλο ανεβαίνει, θα πάρουν τις απαντήσεις του εκεί στην Άνοιξη που θα μαζεύουμε σιγά σιγά τους τίτλους και αυτοί θα παλεύουν για την επιβίωση τους.

Τώρα είναι η ώρα να τους τελειώσουμε μια και καλή και καμία βοήθεια. Μόνοι μας και όλοι τους!

Μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!