RedView-Olympiacos-FC-2019-2020
22 Σεπτεμβρίου, 2019
Banner

1-1 στο ΟΑΚΑ σε κακή βραδιά, ας το δούμε λίγο ψυχρά

Λοιπόν, θα έγραφα αύριο το κείμενο για το ντέρμπι αλλά ευκαιρία τώρα όπως τα έχω στο μυαλό μου.

Σίγουρα πολλοί περίμεναν 4 και 5 γκολ, βάση της εικόνας που είχαμε την Τετάρτη και την εικόνα που έχει ο βάζελος αυτή την περίοδο. Αλλά ο αθλητισμός είναι έτσι, πρέπει να παίξεις και να προσπαθήσεις για να κερδίσεις και να καταφέρεις κάτι. Στο παιχνίδι είναι να έχεις και κακές βραδιές.

Σίγουρα δεν είμαι από αυτούς που από την αποθέωση της Τετάρτης θα πετάξω στα σκουπίδια την ομάδα επειδή δεν κέρδισε σήμερα. Ποτέ δεν θα γράψω κάτι κακό για την ομάδα και ας κάνει 500 γκέλες.

Αλλά θα πρέπει να δούμε τα πράγματα ψυχρά και με λογική. Πάντα μα πάντα οι αγώνες πριν και μετά από Ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι στο κόκκινο για γκέλα. Έτσι και έγινε σήμερα, και παλιά το έχουμε δει σε άλλους αγώνες του Ολυμπιακού.

Έτσι την πάτησαν οι Τότεναμ που έχασε εκτός με 2-1 στη Λέστερ και ο Ερυθρός Αστέρας που έχασε στο ντέρμπι με Παρτιζάν 2-0.

Επίσης μετά από γκέλες πάντα μα πάντα η κατάσταση είναι win win για τον οπαδό. Τι θέλω να πω, ότι πάντα ο κόσμος θα βρει κάτι να πει. Καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που δεν έπαιξαν και αυτοί που έπαιξαν οι χειρότεροι. Λοιπόν θα το γράψω μια και καλή για να τελειώσουν κάποιοι μύθοι.

Ο Μαρτίνς κατέβασε την ίδια 11άδα όπως είχε την Τετάρτη. Κανένας με κανένας παίκτης δεν φάνηκε κουρασμένος ή σκασμένος σήμερα. Και αύριο να τους βάλεις να παίξουν 90 λεπτά θα τα βγάλουν εύκολα. Η ομάδα έχει τρομερή φυσική κατάσταση και είμαστε στην αρχή, βγάλτε από το μυαλό σας τις εποχές που από το 60 και μετά δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους. Αυτό καταρρίπτεται με την παρουσία τους που έτρεχαν σήμερα στο γήπεδο.

Για εμένα το παιχνίδι το κλείδωσε ο Δώνης με δύο εύκολες κινήσεις. Έκλεισε τους δύο “κοντούς” Βαλμπουενά και Ποντένσε με 2 και 3 παίκτες πάνω τους, μαζί και με ξύλο τους έβγαλε από το παιχνίδι. Ξέρει ότι αυτή τη στιγμή αυτοί οι δύο είναι που κάνουν τη δουλειά μπροστά. Πίσω σου λέει ότι κάτσει και σημάδεψε Σεμέδο όπου έχω γράψει στα κείμενα το καλοκαίρι ότι είναι αργός, απλώς δεν φάνηκε στις αρχές επειδή έπεφταν πάνω του οι αντίπαλοι. Το ξύλο έπαιξε ρόλο σήμερα στα όρια του αντιαθλητικού αλλά μόνο έτσι μπορείς να παίξεις έναν καλύτερο αντίπαλο.

Από εκεί και πέρα ο Μεριά σε 2ο παιχνίδι σερί κάνει πέναλτι και αυτό προβληματίζει… Πάντως εάν ο Μαρτίνς έκανε αλλαγές πάνω κάτω στο μυαλό μας τι θα είχαμε; Τον Κούτρη στη θέση του Τσιμίκα, του Ελ Αραμπί στη θέση του Γκερέρο και μέχρι εκεί. Τι έγινε; Το 0-1 ήρθε από αυτούς τους 2 που δεν άλλαξε ο Μαρτίνς οπότε δεν μπορείς να πεις και πολλά. Ούτε μπορείς να κάνεις πάνω από 3-4 αλλαγές, όπως έγινε πέρυσι με τη Λαμία στον επαναληπτικό και χάσαμε την πρόκριση, και τότε βγήκαν οι ίδιοι και έλεγαν γιατί κάνει τόσες αλλαγές και μπερδεύει την ομάδα. Είπαμε είναι win win η φάση σε τέτοιες καταστάσεις. Πάντως κάντε μια βόλτα και δείτε τι ρόστερ κατέβασαν οι ομάδες που είχαν Ευρώπη και τι αποτελέσματα έφεραν.

Προσοχή! Δεν λέω ότι δεν έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός, φυσικά και δεν έπαιξε καλά, πολύ μέτριο παιχνίδι που θα μπορούσε να το κερδίσει σβηστά 0-1. Γιατί χωρίς το πέναλτι το παιχνίδι ήταν για ύπνο και έτσι πήγε να το πάρει ο Μαρτίνς. Και όσο δεν κάναμε το 0-2, βλέπεις τους άλλους να ρίχνουν ξύλο και οι δικοί σου δεν κάνουν τίποτα, κοιτάζεις να μην το χάσεις το παιχνίδι και αυτό έγινε.

Τώρα, τα 4-5 γκολ, να εξαφανίσουμε τον αντίπαλο και τα λοιπά είναι δημιουργήματα του κόσμου και κάποιας μερίδας των media. Μόνοι μας φτιάχνουμε στο κεφάλι μας συντριβές, και τέτοια ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη. Από την άλλη υπάρχει και ο άλλος μύθος, ότι εάν σήμερα τους ρίχναμε 5 θα τους εξαφανίζαμε, καλά έγινε. Εάν λοιπόν έτρωγαν 5 θα σας πω τι θα γινόταν. Ο Δώνης ίσως θα έφευγε μαζί με Νταμπίζα και θα έβαζαν άλλους. Ο Αλαφούζος θα είχε μια παραπάνω πίεση από τον Τράκη όπου ο Τράκης άνοιξε θέμα με την 13. Οι οπαδοί τους είναι ήδη διχασμένοι γιατί έχουν δικά τους θέματα. Τώρα που ήρθε 1-1 τι νομίζετε ότι έφτιαξαν όλα; Ίσα ίσα ο Αλαφούζος δεν θα το κουνάει καν τώρα μετά από αυτό, σου λέει κάτι θα πάει να γίνει και ο Τράκης έχει κολλήσει εκεί στα 700 του PAO Alive. Δεν τελειώνουν τόσο εύκολα όπως τα έχουμε στο μυαλό μας αυτά.

Το ξαναγράφω δεν θέλω να δώσω άλλοθι ή να πω ότι δεν ενόχλησε το 1-1, αλλά οκ δεν θα τα βάψω και μαύρα όταν είμαστε αήττητοι σε Ελλάδα και Ευρώπη και την ίδια στιγμή όλοι οι άλλοι είναι εκτός Ευρώπης και με γκέλες. Μια κακή βραδιά, ένας βαθμός σε έναν Μαραθώνιο που θα κριθεί στα playoffs με 2 αγώνες την εβδομάδα.

Μέχρι τότε για εμένα ο στόχος είναι συντήρηση στην κορυφή και εάν είναι δυνατό διαφορά σε βαθμούς και να μην έχουμε κανένα σοβαρό τραυματισμό. Η πίεση που έχουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα στα ντέρμπι περνάει και σε προπονητή, τεχνικό team και για αυτό βλέπουμε την ομάδα πιο συντηρητική. Εσείς εάν ήσασταν στη θέση του αλήθεια έτσι αέρα πατέρα θα πηγαίνατε σε τέτοια παιχνίδια; και στη γκέλα μετά τι;

Ότι κακό αποτέλεσμα και να κάνει η ομάδα, εγώ προσωπικά ποτέ δεν θα γράψω κάτι αρνητικό. Πάντα στον αθλητισμό υπάρχουν καλές και κακές βραδιές, αλλά για τίτλο θέλεις διάρκεια όχι μια καλή βραδιά. Εάν θέλετε να διαβάσετε ή να ακούσετε τέτοια ξέρετε που.

Μέχρι τα επόμενα, τα λέμε.