Payroll-RedView
26 Σεπτεμβρίου, 2019
Banner

Ξεκίνησε η σεζόν των payroll, και η ήττα του Ολυμπιακού

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που ξεκινάνε τα σχολεία, είναι ο μήνας που πολλοί τον βάζουν ως μήνα αρχής αλλαγών, ή ξεκίνημα διαφόρων project. Τελειώνει και έρχεται ο Οκτώβριος που είναι ο μήνας για το ξεκίνημα του μπάσκετ. Ως δια μαγείας από χθες ξεκίνησαν και τα γνωστά ΑΡΔ (sorry για τους ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ δημοσιογράφους δεν πάει αυτό) – payroll για να αρχίσουν να σπέρνουν τους μύθους όπως τους δίνουν τα αφεντικά τους τα non paper.

Είναι μάλιστα τόσο χαζοί, για αυτό είναι και payroll αλλιώς πως θα έκαναν καριέρα, όπου όλοι μαζί ταυτόχρονα μεταφέρουν το ίδιο μήνυμα, ακόμα και με ίδιες λέξεις! Λες δεν μπορεί όλοι μαζί και συγκεκριμένοι να σκέφτηκαν ταυτόχρονα το ίδιο και να μην βρίσκουν λέξεις να το εκφράσουν. Κι όμως η γραμμή όταν πέφτει μένει ίδια, δεν κάνουν καν τον κόπο να αλλάξουν 2-3 λέξεις να φανεί κάτι διαφορετικό.

Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία που δεν είναι “επίσημα” payroll αλλά κάνουν τα πάντα για να φανούν αρεστοί σε αυτόν που πληρώνει μπας και υπάρχει καμιά θεσούλα στο μέλλον για αυτούς… Α και μην ξεχάσω, δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η κατηγορία υπάρχει κυρίως στο μπάσκετ. Δεν είναι τυχαίο ε ;

Το λοιπόν, από χθες ξεκίνησε η γραμμή ότι η ΟΜΑΔΑ Β του Ολυμπιακού στο μπάσκετ είναι ένα παραμύθι των Αγγελόπουλων και είχαν αγωνία εάν πέσει από την Α2 τι θα γίνει, τι σόι αναπτυξιακή ομάδα είναι. Ακόμα δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα αυτοί την έριξαν την ομάδα, επειδή αποκλείστηκε από την Ανατόλια.

Επίσης μετά από καιρό “αναστήθηκαν” κάποια πληκτρολόγια και έχουμε φρέσκα κείμενα. Θα έλεγα πέννες αλλά στο 2019 ζούμε, ποιος γράφει με πέννα ενώ στο Α4 δεν υπάρχει auto correct όπως αρκετοί έχουν ανάγκη, γιατί ούτε τα βασικά δεν ξέρουν να γράφουν.

Οπότε φίλοι μου να είστε έτοιμοι για μια δυνατή σεζόν εκτός παρκέ. Στα site, ράδια, social media και όπου αλλού έχουν πιάσει πόστα. Σε αυτό οφείλω να το ομολογήσω είναι πρωταθλητές, έχουν πιάσει τα πόστα, βάζουν και τον μανδύα του αντικειμενικού και η εργολαβία καλά κρατεί.

Η μεγαλύτερη ήττα του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια είναι η αδυναμία του στα media. Χρόνια τώρα είναι τεράστιο πρόβλημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Είναι μόνος του και όλοι τους. Αυτό είναι καλό και κακό. Καλό γιατί σημαίνει ότι δεν έχει payroll απλώς δημοσιογράφους που είναι Ολυμπιακοί οπότε υποστηρίζουν ούτως η άλλως την ομάδα, κακό γιατί οι άλλοι είναι πιο πολλοί και συχνά πυκνά επικρατούν. Σε αυτό βάζουν χέρι και οι δικοί μας οπαδοί που κατεβάζουν αμάσητα κάποια πράγματα και συνεχίζουν αναλύσεις στα social βάση αυτών. Γενικά ως λαός έχουμε ένα θέμα με τα αμάσητα του internet.

Να γράψω και δύο λόγια για τα δύο ραδιόφωνα και τις απολύσεις που κάνουν εκατέρωθεν. Τα παρακάτω είναι απολύτως δική μου γνώμη έτσι όπως τα “διαβάζω” χωρίς να έχω κάποια πληροφόρηση.

Υπάρχουν οι δύο γνωστοί σταθμοί Sport 24 Radio & Sport FM και η ΕΡΑ. Η ΕΡΑ είναι μια κατηγορία μόνη της που δεν αξίζει σχολιασμό για πολλούς λόγους. Έτσι έχουμε τα δύο άλλα ραδιόφωνα. Ο Sport FM είναι ιστορικός σταθμός όπου πέρασε στα χέρια του Αλαφούζου. Ο Αλαφούζος είναι μιντιάρχης χρόνια τώρα, αυτή είναι η βασική του ασχολία και μετά όλα τα άλλα. Έχει ΣΚΑΙ τηλεόραση και ράδιο, site και εφημερίδα πολιτική. Από την άλλη ο 24 είναι νέο εγχείρημα όπου ξεκίνησε από το πουθενά ως site πρώτα μετά πήραν τον ΣΕΝΤΡΑ και το έκαναν 24 για τα αθλητικά και καπάκια άνοιξε και το News247 για τα πολιτικά θέματα. Ένας όμιλος ο 23 Media που έχει καλό portofolio με media αλλά ιδιοκτήτη τον Μάρη, έναν επενδυτή θα έλεγα κυρίως παρά μιντιάρχη. Ο Μάρης με τις κινήσεις που όλοι είδαμε αφού ήταν φανερές είχε σαν στήριγμα ας πούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού επί των ημερών του Παππά έγιναν πραγματάκια στα media. Ξεκίνησε να κάνει και μια συνεργασία με τον Σαββίδη στο Έθνος ως προς το management νομίζω αλλά πιο μετά απέτυχε και χώρισαν οι δρόμοι τους. Γενικά ήταν πιο εύκολα τα πράγματα για να κάνεις διάφορα. Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν στο μέλλον όπως τα είχε υπολογίσει ίσως, ο News247 δεν πήρε άδεια και παίζει μουσική τώρα, ενώ γενικά το ραδιόφωνο έχει ψιλοπεθάνει.

Επειδή ακούω συγκεκριμένες ώρες που μπορώ έστω σε αυτό το λίγο και με μια γύρα μπορεί κάποιος να μάθει απ’ έξω τους ακροατές που παίρνουν τηλέφωνο! Είτε από τη φωνή τους, είτε από αυτά που λένε αφού συνήθως τα ίδια και τα ίδια λένε. Ποιος δεν ξέρει τον Αναστάση που κάποιοι δημοσιογράφοι του κάνουν αβάντα, ίσως με τις ευλογίες του από πάνω. Τον Μητσάρα ΑΕΚτζή με την ΑΕΚ να παίρνει πρωτάθλημα μέχρι το 2100, Μάκη από Ν. Σμύρνη να λέει για Μπουχαλάκη, Μάντζαρη κτλ, Τόνυ παίζει δυνατά και να φωνάζει το ίδιο ακόμα και στον Real FM, Νίκο από Ίλιον να το παίζει και αλληλέγγυος όπου αυτό το άτομο τον πετυχαίνω παντού κάθε μέρα και ακόμα ψάχνω τι στον π…τσο δουλειά κάνει. Πολλούς άλλους που όλοι μας πάνω κάτω τους ξέρουμε και έχουν γίνει κατά κάποιον τρόπο ραδιοφωνικοί star αν όχι μαϊντανοί που νομίζουν ότι τους ακούνε οι εκάστοτε προπονητές και πρόεδροι των ομάδων τους. Αυτό είναι το κοινό του ραδιοφώνου, αυτοί που θα βάλουν στο αμάξι όταν πάνε ή έρχονται από την δουλειά, οι ταξιτζήδες και αυτοί όπως εγώ που ακούω βράδυ μπας και με πάρει ο ύπνος γιατί κοιμάμαι αργά.

Όταν έχεις ένα τέτοιο κοινό, όπου αυτοί που διοικούν τους σταθμούς τους θέλουν και τους αποθεώνουν, τέλος του μήνα τι στοιχεία να δείξουν στους διαφημιστές; Μια μικρή κάστα ανθρώπων είναι όπου πολλές εταιρείες έχουν γυρίσει την πλάτη στο μέσο που λέγεται ραδιόφωνο. Είμαστε στο 2019 και πια κυριαρχούν τα podcasts, το Youtube και τα blogs όπου ο καθένας έχει βήμα. Οι εταιρείες πια επιλέγουν που θα μοιράσουν το μπάτζετ τους, οπότε με μια πρώτη ανάγνωση οι απολύσεις και στους δύο σταθμούς είναι το αποτέλεσμα ότι δεν υπάρχουν σοβαρά έσοδα!

Ο Μάρης μην ξεχνάμε είναι και στον Stoiximan, είπαμε είναι επενδυτής όχι μιντιάρχης και αυτό δεν είναι κακό, απλώς σε σύγκριση με ένα που είναι μόνο στα media σίγουρα θα υστερεί σε κάποια πράγματα αφού θα πρέπει να βάλει άλλους να τρέξουν αυτά. Και όταν έχεις αποφασίσει να βάλεις (όχι απαραίτητα ο ίδιος) παρεάκια επειδή είναι φίλοι και μοιράζεις εκπομπές έτσι, ή έχεις βάλει στην κεφαλή άτομα που δεν είναι γνώστες τότε να περιμένεις να έχεις και τα ανάλογα αποτελέσματα. Έτσι είναι οι δουλειές και το ξέρουμε όλοι.

Δεν ξέρω εάν θα γίνουν άλλες απολύσεις ξέρω όμως ότι κάποια δυνατά ονόματα είναι ελεύθερα για να φτιαχτεί κάτι νέο ή να πάνε σε άλλα μέσα. Το βασικό είναι και ο κόσμος να καταλάβει ότι όσο προχωράνε τα χρόνια ο κόσμος αλλάζει, οι τεχνολογίες αλλάζουν, οι ανάγκες αλλάζουν και θα πρέπει να αλλάζεις και εσύ ο ίδιος για να επιβιώσεις μέσα σε όλο αυτό.

Όποιος το καταλάβει και αλλάξει νωρίς έχει τύχη, όποιος δεν τολμήσει την αλλαγή τώρα, θα τον καταπιεί το μέλλον. Το καλό είναι σήμερα μπορούμε να ακούμε και να διαβάζουμε πράγματα που άλλες εποχές δεν ήταν εύκολο. Το κακό είναι ότι το content σήμερα είναι τόσο πολύ που μπορεί να χαθούν διαμάντια στο αχανές internet, καθώς επίσης να υπάρχουν και τα λεγόμενα fake news όπου ο κόσμος σήμερα δεν κάθετε να ψάξει την κάθε είδηση. Έχουν καταφέρει να κάνουν τον κόσμο να μην βάζουν σε λειτουργία το μυαλό τους παρά μόνο να μένουν στους τίτλους και τις εικόνες αλλά η πραγματική είδηση να είναι άλλη.

Όποιος επίσης από εμάς καταφέρει να προσπεράσει αυτό τότε ναι, έχει αξία για αυτόν το internet όπου παραμένει ένα τρομερό εργαλείο για πολλά πράγματα. Δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις την κανονική είδηση από την fake ακόμα και μόνος σου να σκεφτείς λίγο παραπέρα από αυτό που σου πασάρουν. Αυτό ισχύει για τα πάντα στο internet.

Αυτό ισχύει και για τον πόλεμο που ξεκίνησε για τη νέα σεζόν και όλοι φέτος ας προσπαθήσουμε πριν γράψουμε μια απάντηση ή τη γνώμη μας, να φιλτράρουμε δύο και τρεις φορές την κάθε είδηση που μας πετάνε.