RedView-Olympiacos-FC-2019-2020
29 Οκτωβρίου, 2019
Banner

Στο ρελαντί 2-0 τους προσφυγοκάπηλους με όσα VAR θέλετε!

Μια απλή νίκη απέναντι σε μια ομάδα που νομίζει ότι κάνει πρωταθλητισμό. Έτσι τους έχουν πουλήσει σανό οι κιτρινόμαυροι ΑΡΔ, έτσι τους λέει και η Ώρα για Γέλιο.

Στο πολύ χαλαρό ο Ολυμπιακός σταμάτησε στα 2, αφού είχε αναλάβει εργολαβία ο Πορτογάλος γουρλομάτης κόρακας που φέτος αν δεν κάνω λάθος είναι η τελευταία του χρονιά ως διαιτητής. Έκανε δουλίτσα και πάλι ο εδώ Πορτογάλος με τους συνεργάτες του και γέλασαν τα χορτάρια με τη διαιτησία του αγώνα.

Τι να πρωτοπείς, από την κίτρινη στον Σεμέδο στο πρώτο λεπτό, μέχρι τις άλλες κίτρινες και κόκκινες που δεν έδωσε σε όποιον φορούσε τα κιτρινόμαυρα. Για το VAR που στην Ελλάδα το έχουμε γαμήσει απλά τι να γράψεις. Ένα εργαλείο που είναι για να δίνει λύσεις σε δύσκολες φάσεις, στην Ελλάδα το έχουν βρει όλοι ψωμοτύρι και πάνε για το παραμικρό, τόσο χεσμένοι είναι όλοι τους και τόσο άσχετοι συνάμα.

Μόνο στην Ελλάδα έχουμε τόσο υπερβολική του χρήση, καλά το ότι γυρνάει και 65 φάσεις πριν για το χέρι του Γκιλιέρμε που δεν είδαν ούτε καν οι παίκτες της ΑΕΚ τι να πει κάποιος. Πάλι καλά που δεν γύρισαν 10 χρόνια πριν να δουν καμιά ξεχασμένη φάση.

Τες πα, η ομάδα πατάει καλά στα πόδια της και φέτος θα ξεπεράσει και αυτές τις τρικλοποδιές και ας μην το πιστεύουν ούτε οι δικοί μας δημοσιογράφοι. Από πέρυσι το έγραφα, όταν χτίζεις σωστά και δουλεύεις δεν έχεις ανάγκη κανέναν και τα αποτελέσματα θα έρθουν από μόνα τους.

Μιλάμε για μια ομάδα που φέτος από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα έχει όλες και όλες 2 ήττες, μια στη Σερβία από τον Ερυθρό Αστέρα και μια εδώ με την Μπάγερν. Μια Μπάγερν που είχε ρίξει 7 στο Λονδίνο στην Τότεναμ και εδώ με τη λήξη έπεσαν κάτω από την κούραση, αφού είχαν και τον φόβο για το 3-3 στο τέλος.

Τέτοια ομαδάρα έχει χτίσει ο Μαρτίνς, τελευταία στιγμή να χάνει Φορτούνη το καλοκαίρι και καπάκια να προσαρμόζετε και να κερδίζει προκρίσεις. Να χάνει Βαλμπουενά και καπάκια να φτιάχνει νέο σύστημα και τακτική με 3 χαφ, με ότι υλικό έχει από πέρυσι κυρίως. Εκεί φαίνεται πόσο καλός είναι κάποιος όταν μπορεί να προσαρμοστεί με το υπάρχον υλικό και τις όποιες ατυχίες.

Από την άλλη οι ΑΕΚτζήδες το έριξαν ότι τους έλειπε το μανταλάκι. Γελάνε και οι τσόχες από το Subbuteo, έλειπε ο Μάνταλος και για αυτό έχασε. Να τους θυμίσω ότι το πρωτάθλημα το πήραν όταν είχαν χάσει το Μάνταλο από χιαστό, τότε ήταν καλή ομάδα; Για να έρθει το κράξιμο από τον κόσμο τους απέναντι στον πρόεδρο τους, το λαϊκό παιδί από τη Νίκαια που από μια σχολή οδηγών έχει φτάσει να ασχολείται με τα πετρέλαια. Κάποτε θα πρέπει να γίνει ebook και να μοιραστεί η όλη του πορεία να μαθαίνουν οι νέοι entrepreneurs.

Αλλά γιατί κράζουν, αφού είπαμε τα λεφτά πάνε σε τσιμέντα για το γήπεδο, αυτό δεν λένε τόσα χρόνια; Έτσι δεν τους μοίραζαν χορταράκι οι δικοί τους απόφοιτοι ΙΕΚ δημοσιογραφίας; Θα φτιάξουμε γήπεδο οπότε πάνε εκεί τα λεφτά, βέβαια όταν τελειώσει το γήπεδο θα πρέπει να μπει μέσα και μια ομάδα να παίξει, δεν το γνωρίζουν αυτό; Αυτά δικά τους θέματα, μέχρι τότε ο Ολυμπιακός θα έχει γιγαντωθεί ακόμα πιο πολύ και θα τους κάνουμε πλάκα και εκεί.

Για τον αγώνα τι να γράψω, μπήκαμε δυνατά και ο τρίποδας Σεμέδο έκανε το 1-0. Μετά από 10 λεπτά ήρθε και το 2-0 και το VAR με τον γουρλομάτη τους έσωσε από αυτό που ερχόταν. Γιατί εάν μετρούσε το 2-0 θα έγραφε αρκετά μέχρι το τέλος. Πάντως έχω δει οι παίκτες μας ότι μετά από τέτοιες αποφάσεις ψιλοξενερώνουν και φαίνεται στο χορτάρι. Ίσως θα έπρεπε να τους εξηγήσουν πως έχει στην Ελλάδα το σκηνικό για μελλοντική χρήση. Στο 2ο ο Μαρτίνς έκανε σωστές αλλαγές και η ομάδα άρχιζε να βγάζει κούραση από την υπερπροσπάθεια που είχε κάνει με Μπάγερν. Όσο και να λένε, όσο και να γράφουν οι άλλοι στο ρελαντί έπαιξε ο Ολυμπιακός και δεν κινδύνεψε καν από τους αντιπάλους. Ας λέει ο Κωστένογλου τα δικά του, μπας και τα πιστέψουν οι ίδιοι. Η πορεία των δύο φέτος φαίνεται και η γύμνια τους επίσης.

Τέλος να δώσω και μια απάντηση σε όλους τους αντίπαλους ΑΡΔ που άκουγα πριν τον αγώνα (γιατί ντέρμπι ούτε στα χαρτιά), για αυτά που έλεγαν. Κιτρινόμαυρος ΑΡΔ έλεγε ότι φέτος καλύτερη ομάδα και πιο γεμάτη είναι ο ΠΑΟΚ, και ότι παίζει πολύ καλύτερη μπάλα. Ναι αυτά ακούμε, τόσο τους πονάει ο Ολυμπιακός που δεν βλέπουν αυτά που και τυφλοί έχουν καταλάβει. Τα ίδια λένε και κάποιοι παραγωγοί πράσινων αποχρώσεων που περιμένουν μπας και τους ακούσει ο Τράκης να μοιράσει non paper. Έχουν κάνει τη μέρα νύχτα γιατί ο πόνος είναι μεγάλος, αλλά δεν πειράζει όλοι μαζί γεύτηκαν τη… νίκη του Ολυμπιακού και έρχονται ακόμα και άλλα πολλά σε όλα τα σπορ, μη το ξεχνάμε αυτό, δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο.

Στο γήπεδο ατμόσφαιρα φανταστική με γλέντι στο Βράνιες όπως έπρεπε. Τρομερή στιγμή η είσοδος της Μυρτώς όπου απέσπασε το χειροκρότημα από όλο το γήπεδο, από την 7 μέχρι τις σουίτες και αυτό δείχνει το μεγαλείο της ομάδας αυτής. Αρκετός κόσμος και δίπλα μου δάκρυσε με τη στιγμή αυτή και έτσι πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Γρήγορο κείμενο με φόρα, γιατί έχω να κάνω και άλλα σήμερα. Αύριο έχουμε δύσκολο αγώνα με ΤΣΣΚΑ εκτός και έρχεται Παρασκευή ο Σφαιρόπουλος σπίτι του, όπου θα είμαστε εκεί για να τον χειροκροτήσουμε και πάλι, ως ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές που είχαμε ποτέ στον πάγκο.