RedView-Olympiacos-FC-2019-2020
4 Νοεμβρίου, 2019
Banner

Ότι και να κάνετε, το 45ο θα έρθει στον Πειραιά

Ήθελα να γίνει ο αγώνας στη Τούμπα για να δω το αποτέλεσμα και να γράψω μετά. Για τον αγώνα μας στη Ξάνθη δεν έχω να πω κάτι διαφορετικό από αυτό που είδα.

Γκέλα σε ένα μπλόκο που το περιμέναμε να στήσει η Ξάνθη. Προσωπικά θεωρούσα και ακόμα θεωρώ πιο δύσκολο παιχνίδι αυτό από ότι είχαμε με την ΑΕΚ στην έδρα μας. Η Ξάνθη είχε κάνει δύο κηδείες εκτός έδρας με τις αντεπιθέσεις, αυτό με φόβιζε μόνο. Η Ξάνθη θα έδινε χώρους και θα χτυπούσε στην κόντρα. Έτσι πιστεύω το σκέφτηκε και ο Μαρτίνς και επειδή ήταν εκτός έδρας παιχνίδι ο coach ήθελε πρώτα να προστατέψει ότι δεν θα δεχτεί γκολ. Για το λόγο αυτό κατέβασε ίδια εντεκάδα όπως με ΑΕΚ, για να έχει το κέντρο δικό του και σου λέει η καλύτερη ποιότητα παικτών που έχω θα κάνουν κάπου το 0-1.

Μετά από ένα αποτέλεσμα σίγουρα ο καθένας κάτι μπορεί να βρει, ειδικά όταν είναι αρνητικό. Αλλά… δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε το απλό, το τι γίνεται στην προπόνηση και τι δείχνουν οι μετρήσεις, ακόμα και εάν κάποιος παίκτης έχει πει ότι δεν είναι έτοιμος για να παίξει (συμβαίνει και αυτό). Ναι θα μπορούσε να κατέβει με ΓκιλιέρμεΜπουχαλάκη και Λοβέρα μπροστά αλλά δεν μου λέει κάποιος ότι θα τελείωνε 0-1 το παιχνίδι, μπορεί να έληγε και 1-0, δεν γίνονται υποθέσεις.

Το σίγουρο είναι ότι, η ομάδα με αυτό το σύστημα δεν κινδύνεψε πουθενά εκτός από ένα στημένο προς το τέλος. Οπότε το 50% που ήθελε ο Μαρτίνς να μην φάει γκολ το πέτυχε. Το ότι μπροστά ήμασταν φλύαροι και στο τέλος τα χαλούσαμε όλα φταίμε εμείς. Για διαιτησία τι να γράψω, και οι τυφλοί είδαν και τα αφήνω στην ΠΑΕ που θα πρέπει να κάνει κινήσεις για αυτό.

Πάντως για να τα λέμε και όλα. Η ομάδα σε όσους δεν έχουν πάρει χαμπάρι από την αρχή του καλοκαιριού που ξεκίνησε η σεζόν, έχει κάνει μόνο 2 ήττες με Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία και από την Μπάγερν εδώ μέσα. Τραίνο δεν μπορεί να πάει καμία ομάδα παίζοντας μόνο στο χορτάρι… μπορεί να είσαι αήττητος με διάφορα άλλα μέσα, αλλά στην Ελλάδα αυτά, για στην Ευρώπη έχει τσόντα. Παραμένουμε στην Ελλάδα χωρίς ήττα πεντακάθαρα και με κόντρα τα VAR. Η γκέλα κάπου θα ερχόταν, και ήρθε σε αγώνες που πολλές φορές το περιμένεις και είναι οι αγώνες πίσω ή μετά το Champions League. Η Μπάγερν έφαγε 5 η Μπάρτσα 3, η Λίβερπουλ στο τέλος κέρδισε και άλλες ομάδες που είχαν δυσκολίες. Όσο και λέει η διοίκηση ότι πάμε για το πρωτάθλημα, το μυαλό των παικτών δεν μπορείς να το αλλάξεις και στο μυαλό τους ίσως μερικοί έχουν τον αγώνα της Τετάρτης.

Θα το ξαναγράψω ναι θέλουμε το πρωτάθλημα αλλά και οι αγώνες στην Ευρώπη έχουν σημασία και δεν πρέπει να τους παρατάμε για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι τα λεφτά σε νίκη και ισοπαλία είναι αρκετά. Οι βαθμοί που μαζεύει η ομάδα είναι οι εύκολες κληρώσεις μετά. Τέλος όταν θέλεις να φέρεις καλούς παίκτες θα πρέπει να δείχνεις και κάτι στους αγώνες και όχι να έχεις μια παρουσία μόνο, αλλιώς γιατί να έρθει κάποιος για πασαρέλα; Το πρωτάθλημα έχει δρόμο και με τα playoffs μπορούν να διορθωθούν πολλά. Από εκεί και πέρα η ΠΑΕ θα πρέπει να θωρακίσει αυτό το σύνολο στα διαιτητικά θέματα και πέριξ. Μέχρι να τελειώσει αυτή η πρώτη φάση με τους αγώνες στους ομίλους η ομάδα είναι πρώτη και αήττητη και αυτό μετράει.

Ο αγώνας της Τετάρτης θα είναι περίεργος και δύσκολος γιατί η Μπάγερν θα χωρίς τον προπονητή της, και οι αλλαγές πάντα ανανεώνουν τις ομάδες. Γκολ θα βρούμε το τι θα γίνει πίσω δεν ξέρω, ελπίζω σε ίδια εικόνα με τον πρώτο μας αγώνα.

Για τον αγώνα με τις μπουγάτσες, δεν πειράζει βαζέλες, αγκαλιές και φιλιά ήσασταν κάποια χρονάκια πριν στα ματσάκια σας και καλές οι μεταγραφές μεταξύ σας… τι όχι; Λουστείτε ότι λούζονται και οι άλλοι στο μπάσκετ οι 13-1.

Όλα εδώ πληρώνονται!