RedView-Olympiacos-FC-2019-2020
10 Νοεμβρίου, 2019
Banner

Κορυφή με νίκη επί της Μπουρναζιώτικης μπουγάτσας

Λοιπόν θα ξεκινήσω αλλιώς σήμερα. Το πρωί πήγα και έτρεξα στα 5km που ήταν σήμερα ο Μαραθώνιος στην Αθήνα. Για 42km δεν είμαι καν, οπότε για πρώτη φορά επέλεξα να ξεκινήσω από τα εύκολα. Πολύ ωραία εμπειρία που αξίζει κάποιος να τη ζήσει. Πήγα τερμάτισα και ήθελα να το γράψω.

Πάμε τώρα στα του αγώνα με τον Ατρόμητο, το “αδελφό” σωματείο της μπουγάτσας που ήρθε με σκοπό να μην παίξει μπάλα, να τραυματίσει κανένα παίκτη και να κλέψει βαθμό. Αυτός ήταν ο στόχος του και μόνο, με 10πλη άμυνα ζώνης και σκληρά μαρκαρίσματα όπου ο Σκουλάς τα άφηνε όλα κανονικά χωρίς κάρτες.

Ο αγώνας ξεκίνησε από πριν με τα γνωστά. Μουρμούρα από τον κόσμο στα social media για την εντεκάδα που επέλεξε ο Μαρτίνς και το rotation που για αυτούς δεν έκανε όπως το είχαν όμως οι ίδιοι στο μυαλό τους. Ένα rotation που έκανε για παράδειγμα με βάζελο και τα άκουσε μετά το 1-1. Οι επιστήμονες των πλήκτρων μετά την αγανάκτηση τους από το ότι στη Γερμανία δεν παίζαμε στο μισό γήπεδο τη Μπάγερν επέστρεψαν δυνατά για να δώσουν στίγμα από πριν σε περίπτωση που στράβωνε το παιχνίδι. Μετά από καιρό βλέπεις και καταλαβαίνεις πράγματα, υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν η ομάδα να χάνει για να βγουν μετά και να γράψουν ή πουν ότι το έλεγαν και να νιώσουν κάποιοι, ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρουν πόσες γωνίες έχει η μπάλα.

Όταν ο άλλος έρχεται για να μην παίξει μπάλα, αλλά να βάλει 5 πούλμαν πίσω και να κλωτσήσει τα πράγματα δεν είναι εύκολα ότι σύστημα και να κατεβάσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα θέλεις τις ατομικές ενέργειες από τους ποιοτικούς παίκτες. Χωρίς ΚΦ7 και Βαλμπουενά που σε τέτοια είναι οι καλύτεροι σήμερα ο Μαρτίνς περίμενε πολλά από Ποντένσε και τις μπούκες των εξτρέμ. Κούραση εγώ δεν είδα πάντως από παίκτες που έχουν τραβήξει μεγάλο κουπί, και για εμένα δεν νοείται να δω κούραση αρχές Νοέμβρη, δηλαδή εάν κουραστούν από τώρα από Ιανουάριο τι θα είναι “νεκροί”; Ορθώς κατέβασε τέτοια 11άδα ο Μαρτίνς και σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει ολόκληρο το προπονητικό team από όλους εμάς που δεν έχουμε δει προπόνηση.

Δεν ήθελε πολύ σε 3-4 λεπτά καθάρισε το παιχνίδι με τις ατομικές εμπνεύσεις και τελείωσε το πανηγύρι. Τόσο ποιοτικός είναι ο Ολυμπιακός φέτος που μετά το πρώτο γκολ το δεύτερο είναι θέμα χρόνου και κλειδώνει το παιχνίδι. Ειδικά σήμερα είχαμε και τα τσεκούρια του Ατρομήτου με τον Σκουλά πέρα βρέχει και να βλέπει μόνο τον Αβραάμ για να τον αποβάλει. Δεν πειράζει είναι πιο μεγάλος ο πόνος έτσι όταν κερδίζεις και τα γύρω γύρω, τους τρομάζει πιο πολύ όπως είπε και ο Μαρτίνς στις δηλώσεις του.

Έρχεται διακοπή και οι απαραίτητες ανάσες για κάποιους παίκτες, κάποιοι άλλοι θα πάνε με τις εθνικές τους και ότι ξεκούραση έχουν αναλόγως ποίοι θα παίξουν. Στα άλλα τώρα, η βαζέλα έκανε ανατροπή 3-2 με την κούλα και μόνο τυχαίο δεν ήταν τελικά το δικό μας 1-1 εκεί. Έχει κόψει βαθμούς και στους 3 μας. Το ότι δεν του έχουν κάτσει κάποια αποτελέσματα δεν σημαίνει ότι η ζέλα δεν παίζει και σωστά, έχει πάθει ότι εμείς πέρυσι που ενώ παίζαμε σωστά κάποιες φορές δεν παίρναμε το τρίποντο. Αυτά για τους διαλόγους περί rotation σε εκείνο τον αγώνα. Πάντως θα έχει πλάκα να μας πουν οι ΑΕΚτζήδες τελικά το έστησε ο “σχολές οδηγών”; γιατί σε ανατροπές δικές μας πάντα τα έστηνε ο Βαγγέλας, έτσι τους έλεγαν τα παραμύθια έτσι τα διέδιδαν.

Για να κλείσω με την τσαπού από το βελούδινο Αγραβάνη που γλέντησε τη ζέλα στο κύπελλο του πέους στο μπάσκετ. Για να προλάβω τους πράσινους ΑΡΔ, θα μας πουν σήμερα ότι το μπάσκετ είναι καθαρό και μπορεί μια “μικρή” ομάδα να κερδίσει μια μεγάλη και να προχωρήσει για ένα τρόπαιο. Αυτός θα είναι ο σημερινός μύθος που θα κυκλοφορήσει, αλλά να θέλεις Φριντέτ για να κερδίσεις τον Προμηθέα; Ομάδα Euroleague είσαι, δεν πας με Τράκη που δεν πας σε F4 στη Euroleague τώρα πέφτει μαχαίρι και στο F4 κυπέλλου;

Αυτά τα λίγα για σήμερα θα επιστρέψω σε σωστό ρυθμό σύντομα.