RedView-Olympiacos-FC-2019-2020
24 Νοεμβρίου, 2019
Banner

Φέρτε πίσω τους Λεμονήδες και Γκαρσίες

Λοιπόν από τα πιο εύκολα κείμενα αφού τα πράγματα είναι απλά και μαθηματικά. Ένα και ένα κάνουν δύο, αυτό δεν αλλάζει, όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα βασικά σε κάποια πράγματα.

Χθες ο αγώνας με τον Πανιώνιο ήρθε 1-1. Χάσαμε 2 βαθμούς στην κούρσα για το μάζεμα βαθμών μέχρι τα playoffs. Άλλος μπορεί να πει ότι παραμένουμε αήττητοι και στην κορυφή, όλα ισχύουν αναλόγως πως θα δει ο καθένας το ποτήρι, μισογεμάτο ή μισοάδειο.

Ο Ολυμπιακός παραμένει 100% μέσα σε ΟΛΟΥΣ τους ΣΤΟΧΟΥΣ που έχει για φέτος. Από τον δρόμο των μη πρωταθλητών μπήκε στους ομίλους του Champions League όπου αυτό έφερε τρομερά έσοδα στα ταμεία της ΠΑΕ και ήταν από τους κύριους στόχους. Στο πρωτάθλημα είναι πρώτος και ΑΗΤΤΗΤΟΣ σε μια διαδρομή όπου θα έχει και playoffs στο τέλος της κανονικής σεζόν. Στο κύπελλο έχουμε ακόμα δρόμο για τα δύσκολα. Οπότε είναι μέσα σε όλους τους στόχους και έχει κάνει όλες και όλες 3 ήττες, με Ερ. Αστέρα εκτός και με Μπάγερν εντός εκτός. Δεν θα αναλύσω το πως έγιναν ή τι μπάλα έπαιξε γιατί θα τα δω ψυχρά όπως πρέπει να βλέπουμε κάποια πράγματα.

Όλα αυτά είναι έργο προπονητή και κανενός άλλου! Αυτός ευθύνεται για τα θετικά αυτός και για τα αρνητικά μέχρι ενός σημείου όμως! Μην ξεχνάμε παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι τρέχει και το εξωαγωνιστικό με τα θέματα διαιτησίας, ΕΠΟ και όχι μόνο. Τώρα τελευταία τυχαίως εμφανίστηκαν και φαντάσματα από το παρελθόν.

Ο μοναδικός αντίπαλος για το πρωτάθλημα είναι ο ΠΑΟΚ όπου τα τελευταία 2 χρόνια κάνει και το κουμάντο εκτός χορταριού. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα κάνει κάτι πέρα από κάθε λογική και παραφύσιν. Είναι αήττητος και το να είσαι αήττητος επί 2 σεζόν σε ένα μαραθώνιο πρωταθλήματος σε αγωνιστικό επίπεδο είναι αδύνατο! Θα πρέπει να έχεις και βοήθειες από αλλού. Δεν υπάρχει ομάδα σε ομαδικό σπορ να μπορεί να το κάνει αυτό, εκτός εάν έχει μαζέψει ότι καλύτερο κυκλοφορεί στον πλανήτη αλλά και πάλι μια ήττα θα την κάνει, δεν παίζουν ρομπότ αλλά άνθρωποι.

Ο Ολυμπιακός οπότε καλείται να κάνει παραπάνω νίκες από τον ΠΑΟΚ μόνο αγωνιστικά, χωρίς φυσικά βοήθειες απ’ έξω που δεν έχει. Οπότε μιλάμε ότι περιμένουμε να είναι αήττητος μέχρι τέλους για να πάρει το πρωτάθλημα και αυτό παίζοντας στο χορτάρι και μόνο! Λογικό; Εύκολο;

Αλήθεια με τα στραβά του ο Μαρτίνς αύριο φεύγει από την ομάδα. Πείτε μου ένας, ένας γαμώ τη πουτάνα μου γαμώ, ο επόμενος προπονητής που θα έρθει θα μας έχει αήττητους; Η ΠΑΕ θα ψάξει για coach όπου θα του πουν κοίτα φίλε, εμείς εδώ δεν θέλουμε να κάνουμε καμία ήττα μέχρι τέλος της σεζόν και αυτός θα πει, ναι εγώ είμαι ο άνθρωπο σας θα ξεχάσετε τη λέξη ήττα. Σοβαρά τώρα;

Ναι μια αλλαγή προπονητή μπορεί να φέρει κάτι καλύτερο για την ομάδα, μπορεί όμως να φέρει και κάτι χειρότερο, τι όχι; Για βάλτε τον εαυτό σας στο μπάσκετ στην τελευταία σεζόν Σφαιρόπουλου και θυμηθείτε τότε τι λέγατε εσείς οι ίδιοι και τι έγραφαν όλοι. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ή όχι;

Η ομάδα παίζει μετά από χρόνια παίζει με πλάνο, κάνει φάσεις ναι πολλές φορές δεν μπαίνει η μπάλα μέσα, υπάρχει και αυτό, έτσι είναι το παιχνίδι, αλλά παίζει σωστά, έχει βάσεις, αρχή, μέση, τέλος. Παραμένει αήττητη και μέσα στους στόχους κόντρα σε τόσα πράγματα γύρω της και αυτό είναι λίγο;

Ο Μαρτίνς μπορεί να κάνει και λάθη, άνθρωπος είναι, ποιος προπονητής δεν κάνει λάθη, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι όταν τρώει γκολ από φάση που ξεκίνησε φάουλ και το ίδιο να το ακυρώνουν με την ΑΕΚ. Δεν μπορείς όταν στα 2 πέναλτι σου δίνουν το 1 να περιμένεις και πολλά. Θα μου πεις με τον Πανιώνιο παίζεις, ναι όπου όλως τυχαίως έγινε ότι έγινε με κάτι ανακοινώσεις.

Αλλά επειδή έχω και μνήμη καμήλας και θα πάρει η μπάλα δικούς μας δημοσιογράφους. Σήμερα γράφουν μερικοί ότι με τον Πανιώνιο έπαιζες δεν πρέπει να περιμένεις να σου δώσει πέναλτι. Αλήθεια; Θυμάμαι τη σεζόν πριν έρθει ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό τον αγώνα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Ο Ολυμπιακός τότε σε άθλια κατάσταση, τραγικός όσο δεν πάει εκείνη τη σεζόν και είχαν ξεσηκωθεί όλοι για ένα πέναλτι που δεν έδωσε στο τέλος του αγώνα ο διαιτητής. Τότε που δεν κυνηγούσαμε τίποτα και ήμασταν σε άθλια κατάσταση ξεσηκωμός για χθες όλο το ανάθεμα στον Μαρτίνς όπου δεν έχασε αλλά πήγε στην ισοπαλία. Οι ίδιοι που τα έγραφαν άλλη στάση, τι έγινε πέφτει σιγά σιγά γραμμή από κάπου για πριόνισμα καρέκλας και πρέπει να το περάσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού του κόσμου;

Στην τελική εφόσον έχει ξεκινήσει το όλο θέμα με επιστολές, dvd και άλλα από την ΠΑΕ για τον πόλεμο που γίνεται στην ομάδα, είναι φυσικό ο προπονητής να έχει πιο λίγο φταίξιμο. Εάν απολυθεί σημαίνει ότι θα φταίει αυτός και μόνο και όχι διάφοροι εξωαγωνιστικοί παράγοντες.

Αλήθεια τα ίδια αποτελέσματα έχει και ο ΠΑΟΚ, γιατί δεν βλέπουμε την ίδια βαβούρα για τον δικό του προπονητή. Οι αλλαγές είναι πάντα για καλό; Για δείτε την ΑΕΚ που πήγε σε λογική Λεμονή που είναι τώρα. Τόσα παραδείγματα και ακόμα να λέμε και να γράφουμε τις μαλακίες.

Όπως γράφουν κάποιοι την υπερμέγιστη μαλακία για το Champions League. Που λένε χίλιες φορές να παίζαμε μόνο πρωτάθλημα και όχι Ευρώπη. Το IQ πιάνει πάτο σε μερικά πράγματα. Λοιπόν λαλάκες βάλτε το καλά στο στενό μυαλουδάκι σας. Χωρίς παρουσία στο Champions League πρώτων δεν θα έχουμε έσοδα και δεύτερων δεν θα έχουμε παίκτες τύπου Βαλμπουενά, Ποντένσε κτλ. Τόσο απλά, είναι ο κράχτης μας αφού το Ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι Premier League και τα λεφτά που προσφέρει ο Ολυμπιακός πολλές φορές τα βρίσκουν και σε άλλες χώρες. Οπότε είναι αλληλένδετα αυτά, και γουστάρω φέτος να παίζω στα ίσα όλες τις ομάδες όσο μπορούμε και όχι κρυφτό και κλέψιμο. Τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας ήταν επικά έτσι όπως είχαν εξέλιξη μέχρι τέλος και αυτό μας ανεβάζει επίπεδο. Τώρα εάν θέλετε να πέσουμε στην παγίδα των άλλων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και να έχουμε Μακέντες και Χούλτηδες στην 11άδα sorry δεν θα πάρω.

Δεν θα σχολιάσω για τις αλλαγές ή το ποιος θα έπρεπε να παίζει. Βγήκε στην αγορά το Manager 2020 κάντε εκεί τις δοκιμές σας χωρίς save και μετά βγάλτε καμιά σχολή για το πτυχίο γιατί από τα πλήκτρα δεν προπόνησε ποτέ κανένας.