Olympiacos-BC-Together-We-Fight-Jumbotron-RedView
29 Νοεμβρίου, 2019
Banner

Στο ΣΕΦ δεν είχε εκπτώσεις σήμερα με Αρμάνι

Ματσάρα και τα πράγματα είναι απλά. Ολυμπιακός από τα παλιά με άμυνα που μόνο αυτή η ομάδα έχει διδάξει σε όλη την Ευρώπη πως κερδίζεις μπάτζετ και ποιότητα.

Η φετινή Αρμάνι δεν έχει καμία σχέση με την Αρμάνι των περασμένων χρόνων, σίγουρα από τις πιο ποιοτικές ομάδες που έχει φτιάξει ποτέ. Από τα μεγάλα φαβορί για 8άδα και για πιο μακριά. Σήμερα μπορεί να περίμεναν αλλιώς το παιχνίδι αλλά ο Ολυμπιακός δεν τους έκανε τη χάρη.

Μπορεί να ήταν η Black Friday για το καταναλωτικό κοινό, αλλά στο ΣΕΦ είχε Red Friday χωρίς εκπτώσεις πουθενά. Αμυνάρα από τα παλιά και επίθεση σε πολύ καλή μέρα αν και είχε στραβό ξεκίνημα.

Παπανικολάου επίσης από τα παλιά και Σπανούλης να συνεχίζει τα ρεκόρ. Προσοχή όλα αυτά χωρίς το επιτέλους δεύτερο πεντάρι που βρήκαμε. Με Μιλουτίνοφ και Ρούμπιτ αναγκαστικά στο 5.

Δεν είναι για να γράψει κάποιος πολλά. Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που τόσα χρόνια τον είχε κάνει μεγάλο και φόβητρο. Όλα ξεκινούν από την άμυνα, είναι μεγάλο θέμα να μην φας πόντους γιατί και κακός να είσαι όσο δεν τρως έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις. Απέναντι σε μια ομάδα με καλή περιφέρεια και ειδικά στο 3ποντο ο Ολυμπιακός είχε την απάντηση.

Πρέπει να το καταλάβουν όλοι επιτέλους ότι η άμυνα είναι το παν. Η επίθεση είναι και θέμα ημέρας όπως σήμερα είχαμε αρκετούς σε καλή μέρα. Η άμυνα όμως είναι θέμα όρεξης, ψυχολογίας και διάθεσης. Όλο αυτό το πακέτο το είχαν σήμερα όλοι οι παίκτες που έπαιξαν και οι 12. Επιτέλους αυτό που φώναζα από πέρυσι να παίζουν όλοι, γιατί σίγουρα κάτι θα πάρεις έστω και από την 12η επιλογή.

Ο καθένας κάτι έβαλε μέσα στο παιχνίδι και το αποτέλεσμα ήταν μια διαφορά που δεν περίμενε κανένας. Εάν αυτή η νίκη συνοδευτεί με διπλό στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα τότε έχουμε πραγματάκια.

Ο διακόπτης στον Ολυμπιακό γυρνάει, η διάθεση του κόσμου σίγουρα και αυτόματα πέφτει βάρος και σκοτάδι στον βάζελο. Το έχω γράψει από την αρχή ο Ολυμπιακός θα τερματίσει πάνω από τον ΠΑΟ και ας με κράζουν πολλοί. Ο βάζελος έχει δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια και εάν καταφέρουμε το διπλό ίσως κάνει καπάκια 5 ήττες σύνολο, ας έριξε την 30άρα στη Μπασκόνια.

Είπαμε ο στόχος φέτος είναι να τερματίσουμε από πάνω τους, να κάνουμε 2 νίκες και μετά εάν γίνεται 8άδα. Παράλληλα να φτιάχνετε ομάδα για την επόμενη σεζόν.

Παρόλα αυτά μια νίκη ήταν για το δρόμο της Euroleague στην έδρα μας και οι ψυχροί αριθμοί μετράνε. Εμείς εδώ θα είμαστε.

Κυριακή με τα βυθόμετρα θα έχουμε αγώνα και τα λέμε μετά.