RedView-Olympiacos-FC-2019-2020
24 Φεβρουαρίου, 2020
Banner

Εντάξει είμαστε προπονητές της εξέδρας και δημοσιογράφοι; vol.2

Δεν έγραψα μετά τον αγώνα με την Άρσεναλ γιατί ήθελα να περάσει και το χθεσινό παιχνίδι για να μπορέσω να έχω εικόνα και να διαβάσω όσο μπορώ το μυαλό του Μαρτίνς. Έτσι έκανα και στην προηγούμενη 4άδα αγώνων με το κύπελλο ενδιάμεσα.

Σβηστό διπλό στο πολύ χαλαρό μέσα στη στάνη της Τούμπας και +5 στο δρόμο για τα play offs. Μεγάλη απάντηση από παίκτες που μπήκαν στο παιχνίδι όπως έπρεπε αλλά και από τον μέγιστο προπονητή που μας έβγαλε την τσίμπλα από τα μάτια τα τελευταία δύο χρόνια που έκλεισε στόματα.

Ναι αυτός που χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, αυτός που ξεκίνησε από Ιούνιο τους αγώνες και μέχρι σήμερα έχει δώσει άπειρους, με κόντρα τραυματισμούς, με κόντρα στην Ελλάδα τα εξωαγωνιστικά και κόντρα στον κάθε φίτσουλα προπονητή του καναπέ αλλά και μια μερίδα δημοσιογράφων. Αυτός έδωσε τις απαντήσεις του χθες και προχθές και όλη τη σεζόν.

Έκανε ένα μεγάλο διπλό τίτλου εκεί που πέρυσι έχασε πολύ άνετα και έκανε μεγάλο βήμα για το πρωτάθλημα. Χθες δεν κέρδισε απλά τον ΠΑΟΚ αλλά το σύστημα όλο! Υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να ήμασταν στο +15 αλλά ξέρουμε τι παίζει από πέρυσι. Κι όμως έτσι ο Ολυμπιακός είναι ΑΗΤΤΗΤΟΣ και πρώτος στο πρωτάθλημα, στα ημιτελικά στο κύπελλο και παίζει στους 32 του Europa. Σε όλους τους στόχους μέσα, παρόλα αυτά ακούμε τα ίδια σε ράδιο και διαβάζουμε σε social. Ναι μεν αλλά, μάλλον κάποιοι αναπολούν εποχές Χάσι, Βίκτορ και Γκαρσία που φάγαμε στη μάπα τα τελευταία χρόνια.

Είναι στο DNA του Έλληνα αυτό, όταν κάποιος δουλεύει, έχει αποτέλεσμα να ψάχνουμε να βρούμε έτσι κάτι για να πούμε τη μαλακία μας και να βγούμε από πάνω έξυπνοι. Την ίδια στιγμή όπου δεν έχουμε καν εικόνα τι γίνεται κάθε μέρα στου Ρέντη, δεν έχουμε δει ούτε μια μέτρηση, δεν έχουμε ακούσει καν κάτι από κάποιον που προπονείται εκεί, αλλά γνώμη έχουμε, εντάξει και κάτι άλλο έχουμε όλοι… Ρε πάτε καλά; Σας βάρεσε το THC στο κεφάλι; Νιώθετε; Τόσο γρήγορα ξεχνάτε ή ακόμα δεν βάλατε μυαλό με ότι έγινε στο μπάσκετ ΜπαρτζώκαςΣφαιρόπουλοςΜπλάτ; Δεν σας έγινε το πάθημα μάθημα; Εκεί να πρέπει να πούμε τη μαλακία μας για να το παίξουμε ξερόλες.

Στο ράδιο ειδικά τα άτομα που το κάνουν τα έχουμε μάθει από τη φωνή τους και απορώ μαμώ την πίστη μου μαμώ, τι καταλαβαίνει κάποιος όταν το παίζει έξυπνος; Νομίζουν θα τους καλέσουν στην ΠΑΕ για δουλειά; Ή είναι τόσο αποτυχημένοι στη ζωή τους και προσπαθούν να βρουν μια επιτυχία εάν πέσουν μέσα σε μια αλλαγή που θα κάνει ο προπονητής.

Χάλασα πολλές γραμμές για αυτούς αλλά πρέπει κάποιος να τους τα γράφει γιατί δεν πάει άλλο και όσο τους δίνουν βήμα τόσο παίρνουν αέρα για να συνεχίζουν τις πίπες τους.

Στα του παιχνιδιού τώρα. Δεν έγινε κάτι συνταρακτικό, ο Ολυμπιακός σβηστά πήρε το 0-1 που ναι είχε τύχη έτσι όπως μπήκε το γκολ αλλά για να είσαι τυχερός πρέπει να τολμάς και ο Ολυμπιακός τόλμησε. Καμία σχέση με το περσινό παιχνίδι όπου ο Μαρτίνς είχε παρασυρθεί από την ατμόσφαιρα τότε. Χθες είχε διαβάσει το παιχνίδι όπως ακριβώς βγήκε στο χορτάρι και έκανε ΜΑΤ στον άλλο Πορτογάλο.

Για άλλη μια φορά δεν έπαιξε με επιτελικό αφού έχει επιστρέψει ο Φορτούνης, αλλά πήγε με τη γνωστή συνταγή 3άδα στο κέντρο και του βγήκε. Το ότι τόλμησε το έδειξε με την επιλογή του Ρατζέλοβιτς που είναι πιο επιθετικός από ότι να είχε Μασούρα που τον προτιμάει για να δίνει τις βοήθειες πίσω. Ο Σέρβος κέρδισε τη θέση του πάντως αφού τα έβγαλε εις πέρας ως δεξί μπακ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο Μαρτίνς δεν είναι άδικος, ξέρει τι υλικό έχει και σίγουρα έχει καλύτερη γνώμη από εμάς αφού τους ζει κάθε μέρα.

Σε μια τελευταία του συνέντευξη στην Πορτογαλία είχε πει κάπου αλλά δεν έδωσε κανείς σημασία. Βλέπει πάρα πολύ και μετράει το τι κάνει ο καθένας στις προπονήσεις, κάτι που σημαίνει ότι κανείς δεν έχει πάρει τη φανέλα σπίτι του. Πρέπει να την κερδίσεις από τις προπονήσεις και την όλη συμπεριφορά. Ναι μεν είναι από τους ανθρώπους που δεν αλλάζουν πολύ τις ενδεκάδες αλλά εντάξει και άλλοι στον πλανήτη το κάνουν. Το αποτέλεσμα του βγαίνει; του βγαίνει. Κούραση βλέπουμε; Όχι μια χαρά φρέσκους τους είδα και είχαν παίξει με Άρσεναλ πριν από ώρες. Μυϊκούς τραυματισμούς δεν βγάζουν οπότε σημαίνει έχει γίνει καλή δουλειά σε προετοιμασία και προπονήσεις, ως μέτρο σύγκρισης ας δούμε τον Τσιμίκα που σταματημό δεν έχει. Και να είστε σίγουροι εάν κάποιος νιώθει κουρασμένος, ανέτοιμος κτλ θα το είχε πει στον προπονητή του δεν είναι κάτι κακό να το κρατάς κρυφό.

Παρόλα αυτά το πρόβλημα που βλέπω αυτή τη στιγμή στην ομάδα που το είδα και στον αγώνα με την Άρσεναλ είναι στο κέντρο ο Γκιλιέρμε. Από τον τραυματισμό και την απουσία του και μετά ο Γκιλιέρμε δεν είναι όπως πριν από τον τραυματισμό. Είναι σοβαρό θέμα αυτό γιατί όλο το παιχνίδι και η ραχοκοκαλιά της ομάδας είναι το κέντρο και ο Γκιλιέρμε είναι η βάση του κέντρου μας. Ο Μπουχαλάκης ακούει το κράξιμο άδικα αλλά το παιδί κάνει πράγματα που δεν βλέπουν. Και όταν εκεί τόλμησε ο Μαρτίνς ΣΩΣΤΑ για μένα και τον έβγαλε και μετά Μασούρα ήρθε το 0-1 και αυτό το σφιχτό σύνολο κάπως άνοιξε. Οπότε ξέρει ο coach τι προσφέρει ο καθένας στο χορτάρι οπότε εμείς τι παραπάνω να ξέρουμε; Αλλά ξέχασα είναι αυτή η ΠΙΠΑ που λένε όλοι καλόπιστη κριτική… Η κριτική πουθενάδες γίνεται ΜΟΝΟ όταν έχεις την απαιτούμενη γνώση του αντικειμένου και ΜΟΝΟ τότε! Δεν υπάρχει καλόπιστη, η εποικοδομητική και ότι άλλη πίπα λένε. Εγώ για παράδειγμα δεν ξέρω να μαγειρεύω πως μπορώ να κρίνω ένα πιάτο ενός chef; Έχοντας γνώμη μόνο για το σπιτικό φαγητό που έχω φάει και το delivery. Αλλά ξέχασα είναι το έχω παίξει μπάλα και ξέρω, με την ίδια λογική έχω πάει μπουζούκια οπότε πρέπει να ξέρω να παίζω και μπουζούκι ε;

Οπότε κρατάμε το +5 για το πρωτάθλημα και περιμένουμε να παίξουμε τα ρέστα μας στο Λονδίνο για ότι βγει. Δύσκολο παιχνίδι με δύσκολο αντίπαλο και παίκτες που κοστίζουν ολόκληρη η Superleague. Το πιο πιθανό είναι να αποκλειστούμε αλλά το πρόσημο για φέτος στην Ευρώπη είναι θετικό αν θυμηθούμε πότε ξεκίνησε και πόσους αγώνες έδωσε αλλά και τι εικόνα είχε στα παιχνίδια η ομάδα.

Στα play offs ξεκινάει άλλο ένα mini πρωτάθλημα 10 αγώνων που όλα θα είναι δυνατά παιχνίδια και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε σοβαροί και να μην έχουμε τραυματισμούς. Τα το πως θα κατεβάσει την ομάδα ο Μαρτίνς, εάν φοβάται, εάν κάνει αλλαγές τα αφήνω στους γνώστες του καναπέ και των πλήκτρων όπου στα αρνητικά (ισοπαλίες… για τόσο αρνητικά μιλάμε) κράζουν και στα θετικά βγαίνουν από πάνω με το σας τα έλεγα εγώ.

Είμαστε ως σύλλογος πολύ τυχεροί που έχουμε στους πάγκους όλων των ομάδων μας σπουδαίους προπονητές εκτός του βόλλευ που έπρεπε να είχαμε αλλάξει τον Ισπανό από πέρυσι (και δεν έχει σχέση ή άποψη μου από το αποτέλεσμα του Λιγκ Καπ). Ας τους αφήσουμε όλους να δουλέψουν με ηρεμία και σε 3-4 μηνάκια κάνουμε τη σούμα και τότε ναι μπορούμε να πούμε την άποψη μας, όχι να κρίνουμε, γιατί το ξαναλέω για να κρίνεις κάτι πρέπει να έχεις ολοκληρωμένη και σφαιρική γνώση επί του θέματος! Εκτός εάν πρέπει να γεμίζεις χώρο στα media και πρέπει να γράφεις κάθε μέρα κάτι έτσι για τον πάταγο.

Έχουμε Άρσεναλ και Μακάμπι στο μπάσκετ και 3/3 υποδοχή από Συγγρού στην πρασινάδα που δεν ξέρουμε, θα έρθει ο Πιτίνο;;;;;