Olympiacos-BC-Together-We-Fight-Jumbotron-RedView
3 Μαρτίου, 2020
Banner

Λίγα λόγια πριν το σημερινό παιχνίδι στο μπάσκετ με ΠΑΟ

Σας το χρωστούσα αυτό το κείμενο μετά τον αγώνα με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Είχε όμως θεματάκια στη μπάλα έκατσε και η Καθαρά Δευτέρα οπότε σήμερα έπρεπε να το φτιάξω.

Για τον αγώνα στο Ισραήλ δεν έχει να γράψει κάποιος πολλά. Άλλο ένα παιχνίδι που χάθηκε μέσα από τα χέρια μας στις λεπτομέρειες. Σίγουρα μια ευκαιρία χάθηκε με το σφύριγμα στο τέλος στις βολές αλλά δεν θα σταθώ εκεί αφού μετά είχαμε χρόνο για δική μας επίθεση και όταν δεν γίνεται ούτε καν σουτ, τότε δεν μπορείς να πεις και πολλά.

Χάθηκε στο τέλος όπως χάθηκαν και άλλα παιχνίδια στη σεζόν, και εάν ήμασταν πιο σοβαροί και προσεκτικοί ακόμα και με ότι έχει γίνει στο ρόστερ θα ήμασταν πάνω και από τον βάζελο, όπου από την αρχή της σεζόν αυτό έχω θέσει ως πρώτο στόχο.

Παρόλα αυτά δεν είμαστε και εντελώς μακριά τους και ας λένε τα δικά τους παραμύθια. Παραμύθια που για αυτά έχω όρεξη να γράψω σήμερα γιατί τόσο καιρό διαβάζω και ακούω τα απίστευτα. Ξεκινάω τη στιγμή όπου εμείς ήμασταν 2 νίκες μακριά από τον 8ο και οι ζέλες 3 μακριά από τον 4ο, αλλά για τους ΑΡΔάκηδες ο βάζελος είχε τις πιθανότητες να πάει στην 4άδα και Final Four ακόμα ναι και όμως έχει ειπωθεί, αλλά εμείς καμία πιθανότητα για 8αδα και ας ήμασταν πιο κοντά.

Μύθοι που και σήμερα συνεχίζουν για τα θέμα μας με την Euroleague (αλήθεια τώρα έγινε καλή η Euroleague MAFIA;) και το ban, επειδή τα έχει κάνει σκατά η Euroleague με το οικονομικό αφού είναι εντελώς άλλο τμήμα σε άλλη χώρα και ούτε μεταξύ τους δεν υπάρχει συνεννόηση. Παρόλα αυτά συνεχίζουν κάτι στημένοι ακροατές να παίρνουν τηλέφωνα στο ράδιο για να περνάνε τα δικά τους βάζοντας μπροστά άρθρα δημοσιογράφων. Αλήθεια γιατί δεν έχουν τον ίδιο πόθο για γνώση από τον γνωστό δημοσιογράφο μεταφορέα των non paper που σίγησε όταν το θέμα προχώρησε και το μάζευε στις εκπομπές του;

Αλήθεια για μια μπασκετική εκπομπή που όπως φωνάζει κάθε φορά δεν θέλει να μιλάει για διαιτησία γιατί φωνάζει για την διαιτησία στο site σε κάθε ήττα της ζέλας, άλλος ρεπόρτερ αλλά ο πιο πάνω τα αφήνει να περνάνε αέρα πατέρα. Κατά τα άλλα δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με την διαιτησία έτσι; Από το διδακτικές ήττες τώρα για όλα φταίει ο Λαμόνικα και οι υπόλοιποι.

Γιατί δεν γράφει για τον Πιτίνο άρχοντα του real estate που στις νίκες με ΤΣΣΚΑ τους λέει ότι τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο, και μετά από την ήττα από Μπαρτσελόνα βγήκε και είπε ότι με τόσα λεφτά που έχουν ρίξει πως να τους νικήσεις; Γιατί δεν λένε για τον υπερπαίκτη που τους έφερε για να κάνει το χατίρι του μπαμπά και φίλου του που μάλλον έχουν ως στόχο το real estate στην Ελλάδα και μάλιστα το αθλητικό…

Για τον πόλεμο που κάνουν τα site τους στην ΚΑΕ ειδικά για τις πληρωμές ακόμα και τώρα γελάει ο κόσμος. Ούτε οι ίδιοι δεν τους πιστεύουν γιατί η καραμέλα έχει λιώσει και μάλλον ούτε η Α1 που έχει καθαρίσει όπως φωνάζουν τους αρκεί.

Γιατί δεν γράφουν πουθενά για τα χρήματα που έχει μαζέψει το PAO Alive; Αλήθεια θα τηρηθεί η υπόσχεση ή θα γίνει πάλι κωλοτούμπα αλά Κομανέτσι;

Στη μπάλα έκραζαν τον Αλαφούζο και τα media είχαν στρέψει τον πράσινο σανολαό εναντίον του αλλά τώρα βλέπω κωλοτούμπα και χαιρετούρες γιατί γνωρίζουν ότι ακόμα τον έχουν ανάγκη κάποιοι και ο μέγιστος γαύρος Αλαφούζος δεν το κουνάει ρούπι, και χαζός είναι να φύγει τσάμπα; Σοβαροί να είμαστε.

Για αυτά δεν θα τα δει κανένας γραμμένα αλλά επειδή με διαβάζουν και βαζέλες τους τα γράφω εγώ, γιατί όταν τους τα έλεγα αυτοί μου έλεγαν πάνε να χτυπήσουν το Final Four και τώρα μπορεί να παίζουν ακόμα και την είσοδο στην οχτάδα με το πρόγραμμα που έχουν.

Σήμερα έχει αγώνα και στην ήττα πιο πολύ χάνουν αυτοί και όχι εμείς. Εμείς εδώ και μήνες γνωρίζουμε την πραγματικότητα και ότι είναι χαμένη χρονιά ως προς τους στόχους. Κερδισμένη όμως ως προς το χτίσιμο αφού ο ερχομός του Μπαρτζώκα του δίνει χρόνο να δοκιμάσει και να τσεκάρει τι θα κρατήσει για του χρόνου. Από την άλλη στο μυαλό τους είναι το Final Four αφού έτσι τους έλεγαν (και τσάμπα) όλοι το καλοκαίρι, και εκεί έχουν μείνει τους ακούω στο ράδιο και λέω δεν γίνεται να είναι τόσο βλαμμένοι. Ομάδες όπως η Εφές, η Μακάμπι η Ρεάλ με απουσίες παικτών και είναι εκεί που είναι και οι άλλοι με κλανιές θέλουν να βάψουν αυγά. Μια σημερινή ήττα θα φέρει μεγάλη μουρμούρα και τους έρχεται η ΤΣΣΚΑ που θέλει νίκη και εάν γίνει η γκέλα και εκεί θα αρχίσουν τα όργανα και βλέπω τον Πιτίνο να την κάνει.

Φυσικά και δεν θα τους γράψει κανένας γιατί δεν πρέπει, είπαμε μόνο τα non paper θα γράφουν, ξέρουν εκείνοι την εργολαβία τους. Ενώ άλλοι είναι ανακόλουθοι στα ότι λένε στον αέρα και τι αφήνουν στα γραπτά.

Αλήθεια 14 νίκες έχει ο βάζελος 11 εμείς οι 3 νίκες είναι η διαφορά τελικά με το να έχεις κάθε εβδομάδα αγώνα στην Α1; Γιατί και αυτό έλεγαν ότι δεν θα δέσει η ομάδα, η ζέλα που ήταν δεμένη χωρίς μεγάλες αλλαγές μέσα στη σεζόν τι έγινε; Γιατί ο Ολυμπιακός από όταν ξεκίνησε μέχρι σήμερα έχει αλλάξει το ροστερ πενήντα φορές και με όλα όλα αυτά είναι πίσω 3 νίκες. Και είναι τυχεροί που χάσαμε εντελώς δικό μας παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, που είχαμε τρεις ευκαιρίες για να το πάρουμε στο τέλος αλλά τις πετάξαμε.

Σήμερα τα πράγματα είναι απλά. Μπαίνουμε μέσα και τους πατάμε! Δεν υπάρχουν καν και είναι ένα ψέμα που στη σφαίρα της φαντασίας τους νομίζουν ότι έχουν ομάδα. Αλλά τόσο ντρέπονται να πουν και το όνομα της ομάδας τους που τον λένε εξάστερο. Αλήθεια έχει ακούσει κάποιος οπαδό της Ρεάλ, της Μακάμπι, της ΤΣΣΚΑ να τους αποκαλεί αναλόγως τα αστέρια που έχουν από τις κατακτήσεις; Φυσικά και όχι αλλά το κόμπλεξ κόμπλεξ.

Αυτά τα λίγα. Σήμερα πάμε πρώτα βόλλευ που παίζουν οι γυναίκες 17:30 ευρωπαϊκό αγώνα και μετά στο ΣΕΦ για τη νίκη! Μόνο Ολυμπιακός παντού, μπήκε η άνοιξη και ξέρουμε όλοι τι εστί άνοιξη εάν είσαι Ολυμπιακός!