2019-coronavirus-redview
16 Μαρτίου, 2020
Banner

Θα σοβαρευτείτε επιτέλους ρε λαλάκες;

Το RedView.gr δεν το έφτιαξα μόνο για Ολυμπιακό, αφού όσοι ξέρουν και διαβάζουν το blog όταν υπάρχει κάτι που επηρεάζει τη ζωή μας θα γράψω κάτι. Με τα τελευταία που ζούμε είναι μια ευκαιρία για ένα τέτοιο κείμενο γιατί προσωπικά θέλω μέσω του blog ΜΟΥ να εκφράζω την άποψη μου σε κάποια θέματα.

Μπήκε στη ζωή μας ο κορονοϊός τον τελευταίο καιρό, και αν πριν μήνες τον γνωρίζαμε ως είδηση για κάτι που έγινε στην Κίνα, ήρθε η στιγμή που μας χτύπησε την πόρτα.

Ήρθε ένας ιός που έχει φέρει τον θάνατο σε πολύ κόσμο αλλά στην Ελλάδα για άλλη μια φορά έφερε μπροστά στην καθημερινότητα μας, τη μαλακία που μας δέρνει ως λαό σε μεγάλο ποσοστό, δυστυχώς.

Η Ιταλία έκανε την παπαριά δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία και έχει τα αποτελέσματα που βλέπουμε. Εδώ στην Ελλάδα είχαμε και έχουμε την ευκαιρία βλέποντας τους γείτονες να πάρουμε μέτρα για να μην την πατήσουμε και εμείς όπως αυτοί. Ως εκ θαύματος πήραμε μέτρα κάποια γρήγορα κάποια πιο αργά, αλλά πήραμε και ενώ το κράτος έκανε τη δουλειά του όπως έπρεπε εμείς ατομικά τον παίζαμε και τον παίζουμε ακόμα.

Είναι αυτό το μικρόβιο που δεν μπορούμε να το σκοτώσουμε ποτέ του “ωχ καημένε”, “εντάξει μωρέ εμένα δεν θα με πιάσει”, “ναι μωρέ εντάξει τα ‘πάμε”, το κλασσικό “ωχ μωρέ αδερφέ μου, μη με πρήζεις και πολύ”. Δεν αλλάζει το χούι έτσι ήμασταν από παλιά και δυστυχώς η γενιά του τότε παραμένει απείθαρχη και το μεταδίδει σε ένα ποσοστό στη νέα γενιά τους 30-40 τώρα.

Δουλεύεις και λες πότε να έρθει το Σαββατοκύριακο να αράξεις, να κάνεις τα χόμπι σου, να δεις φίλους, να κάνεις κάποιες δουλειές σπίτι που θέλεις. Περιμένεις πως και πως κάποια γιορτή να κολλήσεις και καμιά μέρα να κάνεις 4ημερο εάν πέσει Παρασκευή ή Δευτέρα κάτι, γενικά ζεις και δουλεύεις για να το πότε θα έχεις ελεύθερο χρόνο μετά να κάνεις ότι γουστάρεις.

Έρχεται αυτή η στιγμή που σου λένε κάτσε σπίτι, άραξε γιατί δεν πρέπει να κολλήσεις κάτι που ίσως αποβεί μοιραίο μπορεί όχι σε εσένα αλλά στους γύρω σου. Ξέρετε δεν είμαστε μόνοι μας στον πλανήτη κάπου στα 7,7 δις κόσμος κατοικούμε στη Γη. Δίνει ταυτόχρονη “άδεια” σχεδόν σε όλους από τις δουλειές τους και εμείς τι είπαμε; Όπα διακοπάρες και βουρ έξω για καφεδάρες, μπάνια και σκι. Ρε μαλάκες 15 Μαρτίου και πήγατε για μπάνιο στη θάλασσα;;;; Σοβαρά τώρα; Δηλαδή πέρυσι 15 Μαρτίου είχατε ξεχυθεί στις παραλίες για μπανάρες και κάνατε παρέλαση στην άμμο; Ρε πάτε καλά; Θα γελάει ο πλανήτης μαζί μας που ταυτόχρονα κλείσαμε παραλίες και χιονοδρομικά!

Γιατί έχουμε μάθει να είμαστε στα π@π@ρια μας και δεν υπολογίζουμε τον άλλον. Τον άλλον ποτέ δεν τον υπολογίζαμε σαν λαός, γιατί παρκάρουμε στις ράμπες ΑΜΕΑ, γιατί τρέχουμε ως άλλοι Φέτελ στους κωλόδρομους με ότι σαπάκι έχουμε για αυτοκίνητο χωρίς να υπολογίζουμε τον άλλον. Γιατί χτίζουμε όπου να ναι έτσι επειδή μπορούμε, φωνάζουμε, κράζουμε, απαιτούμε σε νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες λες και είμαστε μόνοι μας στον κόσμο. Από πάνω τους το παίζουμε και γνώστες σε όλους τους επαγγελματίες.

Ρε μαλάκες τις σας λένε; Το πιο απλό καθίστε στο σπίτι μαμώ την τάνα μου μαμώ! Έτσι θα βοηθήσετε και τον διπλανό σας που ίσως έχει πρόβλημα, θα βοηθήσετε και το σύστημα υγείας. Ένα σύστημα που έχει τα προβλήματα του χρόνια τώρα και σε αυτό έχουμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ένα ποσοστό ευθύνης, και με τις μαλακίες μας το επιβαρύνουμε απίστευτα με έξοδα αλλά και παραπάνω ταλαιπωρία για τους γιατρούς και νοσοκόμους.

Για μια φορά στη ζωή σας πάρτε αυτή τη ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΕΥΘΥΝΗ που ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν έχει πάρει κανένας. Μαγκιές αλλού αλλά στην ατομική ευθύνη ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ. Εδώ το απλό θα σας γράψω γίνονται εκλογές βγαίνει ο πρώτος με ένα ποσοστό, μετά από καιρό δεν κάνει αυτά που λέει και οι ίδιοι μετά αναρωτιούνται ποιος τους ψήφισε! Τέτοιος λαός είμαστε, ποτέ δεν θέλουμε να πάρουμε ευθύνη παρά μόνο έχουμε μάθει να τα ρίχνουμε στον άλλο ή στο κράτος. Η πιο εύκολη λύση, γιατί στον αθλητισμό κάνουμε κάτι διαφορετικό; Χάσει η ομάδα ο προπονητής, κερδίζει η ομάδα οι παίκτες, δεν πάει καλά η ομάδα ο πρόεδρος. Εμείς μόνο απ’ έξω να κρίνουμε αυτό έχουμε μάθει, να κρίνουμε και να “προπονούμε”, όταν όμως μας πουν κάνε κάτι για την ομάδα σου, ααααα αφού έχει πρόεδρο να πληρώσει αυτός, τι όχι; Ίδιες λογικές παντού έχουμε. Πάντα μας ένοιαζε να τιμωρηθεί πρώτα ή μόνο ο άλλος και ποτέ εμείς ή εμείς να πέσουμε στα μαλακά αφού έφαγε ο άλλος την ποινή. Έτσι έχουμε μάθει και έχει πάει μάλλον από γενιά σε γενιά.

Όπως από γενιά σε γενιά πάει και η αστεία έως γελοία μικροκομματική σκοπιμότητα. Σε κάθε κρίση βγαίνει ο άλλος, ο χαμένος των εκλογών και βρίσκει ευκαιρία να κάνει αντιπολίτευση εκμεταλλευόμενος την κατάσταση. Εκεί στα κρίσιμα του σκάει να το κάνει, όχι όταν υπάρχει νηνεμία. Αυτό ισχύει για όλες τις παρατάξεις είναι επίσης πάγια λογική που περνάει από γενιά σε γενιά, ειδικά κρίμα για τους νεότερους που περίμενα να έχουν πιο φρέσκα εγκεφαλικά κύτταρα.

Τα γράφω εγώ γιατί ποτέ δεν περίμενα κάτι από το κράτος. Προσωπικά το κράτος είναι για 5 πράγματα να κάνει και μέχρι εκεί. Μετά λόγο έχει ο δήμος γιατί η καθημερινότητα μου είναι μέσα στην πόλη μου και φυσικά ο καθένας μας να κάνει το καλύτερο. Προσωπική άποψη αυτή έτσι, για να προλάβω διάφορους με τα δικά τους. Ποτέ δεν ζήτησα από το κράτος κάτι για πάρτη μου όπως άλλοι έχουν κάνει και όταν είχα την ευκαιρία δεν την ήθελα. Πληρώνω ότι πληρώνουμε όλοι μας αλλά ΑΠΑΙΤΩ ο διπλανός μου να σέβεται αυτό που κάνω και εμένα.

Τέλος πάντων εμείς είμαστε το κράτος, εμείς το επιβαρύνουμε εμείς μπορούμε να κάνουμε και αυτούς που κυβερνούν να αλλάξουν, αλλά ξέρετε κάτι, δεν μας αρέσει γιατί έχουμε βολευτεί σε αυτή την κατάσταση και είναι μεγάλη αλήθεια.

Τέσπα ξέφυγα από το βασικό αλλά με κουράζουν σε περιόδους κρίσεις τα κομματικά και ποιος έκανε καλύτερα από την άλλη. Γιατί αυτό το γαϊτανάκι πάλι γίνεται για να βγούμε εμείς στην απ’ έξω.

ΟΧΙ μαλάκα μου, όχι εδώ θα τα διαβάσεις… γιατί ρε γίδι εάν τώρα έχουμε 1 γιατρό για κάθε 10 ασθενείς παράδειγμα, με τις μαλακίες σου να μην τηρείς τα βασικά θα έχουμε 1 γιατρό για κάθε 1000 ασθενείς με φυσικό αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να καταρρεύσει. Αλλά μετά έχεις την απάντηση να πάρουμε άλλους 1000 γιατρούς επειδή έχουμε 100000 μαλάκες συμπολίτες. Δεν διαφωνώ στο να πάρουμε κόσμο για δουλειά αλλά πρέπει να ξέρεις ότι αυτούς θα πρέπει κάποιος να τους πληρώσει και μάντεψε ποιος. Προσοχή δεν λέω να μην πάρει κόσμο αλλά εάν σε κάθε κρίση έχουμε τέτοια αντιμετώπιση, σήμερα είναι οι γιατροί, το καλοκαίρι θα έρθει θα θέλουμε πυροσβέστες, έχουμε θέματα στα σύνορα θα θέλουμε ίσως και στρατό, αστυνομία κτλ. Δεν είναι λύση σε κάθε κρίση να λέμε θα πάρουμε κόσμο, γιατί άλλο βασικό για να έχεις το προσωπικό πρέπει να έχεις και τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, τι να το κάνω εγώ να έχουμε 10000 γιατρούς και να μην έχουμε τα βασικά στα νοσοκομεία. Είναι ένας κύκλος που δεν είναι όλα απλή λογική όπως έχουμε όλοι και γράφουμε στα social.

Δυστυχώς και ευτυχώς, ζούμε σε μια περίοδο που η τεχνολογία έχει φτάσει σε τρομακτικά επίπεδα αλλά η νοημοσύνη του κόσμο όσο πάει πέφτει. Τόσες μέρες διαβάζω πράγματα και πράγματα στα social και είναι ή αναδημοσιεύσεις ότι βρίσκει κάποιος χωρίς να δώσει σημασία ή κάτι για να περάσει τη γραμμή του. Δεν έχει βάλει κάποιος το γαμημένο κεφάλι του κάτω να σκεφτεί λίγο παραπέρα σε κάτι, και αυτόματα γινόμαστε γιατροί, επιστήμονες, αστροναύτες και ταυτόχρονα προπονητές αυτή η ιδιότητα δεν μας φεύγει από πάνω.

Έχω διαβάσει τα απίστευτα για τις θεωρίες συνωμοσίας. Νταξ εκεί τσακίζουν κόκαλα οι λογικές και δεν αξίζει να ασχοληθώ αφού και τώρα καπάκια σας γράφω 10 διαφορετικά κείμενα με τη φαντασία μου, και μπορώ να τα γράψω τόσο καλά με ντοκουμέντα, να σας οδηγήσω δηλαδή σε μια γραμμή που θέλω και να σας αφήσω να ψάχνεστε. Αυτό το έχουμε όλοι στο DNA, είναι παγκόσμιο φαινόμενο και όχι μόνο ελληνικό ευτυχώς, αλλά πραγματικά κάθε φορά που διαβάζετε κάτι βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει, να ψαχτείτε λίγο από μόνοι σας μην τα κατεβάζετε αμάσητα.

Επίσης ΚΑΝΟΝΑΣ! Μην αναδημοσιεύεται ότι βρίσκετε στα social. Δεν είστε γιατροί ρε μαλάκες! Σας είπαν το πιο απλό να μείνετε σπίτι δεν το κάνετε αλλά έχετε άποψη για να πασάρετε ότι μαλακία κυκλοφορεί από το blog της Κούλας που μένει δυο στενά πιο πέρα από μένα.

Το πιο απλό πράγμα να κάνετε να μείνετε στο ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ! Και μαντέψτε ποιος δεν θα κολλήσει ή θα μεταφέρει τον ιό και κερδίστε μια κούτα Detoll.

Από τον ιό που δεν θα γλιτώσουμε ποτέ και σίγουρα εγγυημένα είναι της βλακείας! Εκεί η επιστήμη δεν μπορεί να κάνει τίποτα, δυστυχώς.

Κάντε τα βασικά! Μείνετε σπίτι, διαβάστε ένα βιβλίο όπου μάλλον δεν θα μπορείτε οι πιο πολλοί γιατί έχετε μάθει στα greeklish, βρείτε ένα χόμπι να κάνετε, κάντε μια δουλειά στο σπίτι κάτι και θα περάσει η ώρα.

Θα σας λείπει η έξοδος; Γιατί; Για να πάτε στα καφέ παρέα και ο καθένας στο κινητό του και να πείτε 2 κουβέντες όλες και όλες; Εάν θέλετε ήλιο βγείτε και στην ταράτσα σας για ηλιοθεραπεία, φουσκώστε και μια πισίνα και κάντε εκεί το μπάνιο σας.

Η ζωή είναι πολύ εύκολη και εμείς την κάνουμε δύσκολη με τις κινήσεις μας. Προσπαθήστε να κάνετε τα απλά πράγματα και θα δείτε πόσο εύκολα είναι, όλα στο μυαλό μας είναι.

Αράξτε σπιτάρα, φάτε με μέτρο μην βγούμε τριπλοί μετά από την καραντίνα και πιείτε ποτάρες αφού δεν θα οδηγήσετε μετά.

Είμαι αισιόδοξος σύμφωνα με τα νούμερα όπως πάνε στην Ελλάδα και πιστεύω να μείνουν σε χαμηλά επίπεδα αφού ελπίζω κάποιοι να έχουν καταλάβει γιατί φωνάζουμε να μείνουν σπίτι, για να μην επανέλθω με νέο κείμενο για να γράψω και άλλες αλήθειες που της έχω αφήσει για όταν έρθει η ώρα και είναι για τη σχέση γονείς – παιδιά αλλά και την εκκλησία, γιατί ζήσαμε άλλη τρέλα από εκεί…

Μαζί θα το περάσουμε και κερδίσουμε!

Banner