Olympiacos-The-King-of-Europe-SEF-RedView
8 Μαΐου, 2020
Banner

Ο Covid-19 θα φύγει, ο ερασιτέχνης θα είναι πάντα εδώ!

Τρελάκηδες τι κάνετε όλα καλά; Καιρό είχα να γράψω στο blog αφού με όλο τον χαμό που προκάλεσε ο κορόνας τα αθλητικά και γενικά η ζωή έκαναν μια παύση.

Σας είχα όμως δύο κειμενάκια για την εποχή επίκαιρα και θα έχω πάντα όταν υπάρχει κάποιο σημαντικό γεγονός, όπως έχω κάνει και στο παρελθόν. Ναι μεν είναι για Ολυμπιακό το blog αλλά όλοι τον ίδιο αέρα αναπνέουμε την ίδια Γη πατάμε.

Σιγά σιγά όλο αυτό που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί ο ιός θα φύγει, θα το περάσουμε όλοι μαζί, όπως περνάμε και πολλά άλλα που τυχαίνουν στη ζωή, και σιγά σιγά θα επανέλθουμε στους ρυθμούς μας, εντάξει με κάποιες διαφορές τώρα.

Όσο αρνητικές επιπτώσεις είχε στην καθημερινότητα μας όλο αυτό το σκηνικό, τις ίδιες και ειδικά σε οικονομικό επίπεδο έχει και στον αθλητισμό. Και αν σε αρκετές χώρες ξεσηκώθηκαν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για τις περικοπές που θέλουν να τους κάνουν οι ομάδες για τους μισθούς τους, έχοντας λύσει το πρόβλημα της επιβίωσης τους για άλλες 15 ζωές οι πιο διάσημοι, σκεφτείτε αυτούς που είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο που δεν είχαν τις ίδιες απολαβές στο παρελθόν με αυτούς.

Τα πράγματα την επόμενη μέρα σίγουρα θα είναι δύσκολα για όλους μας, είπαμε όλοι τον ίδιο αέρα αναπνέουμε και όλους τους χτύπησε αυτή η κρίση του ιού. Ο αθλητισμός θα αργήσει να ανακάμψει όπως και πολλά άλλα, πολιτισμός κτλ.

Το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο θα αρχίσει κουτσά στραβά για να τελειώσει όπως πρέπει. Στα άλλα σπορ λένε και ξελένε δεν γνωρίζουν. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι ξεκινήσει σίγουρα δεν θα έχει κόσμο στην εξέδρα που σημαίνει έσοδα από εισιτήρια γιοκ!

Το ίδιο θα ισχύει και για τι νέα σεζόν στα γήπεδα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Κόσμος στην εξέδρα γιοκ, που σημαίνει εισιτήρια γιοκ, διαρκείας γιοκ με ερωτηματικό. Διότι εάν βγει για παράδειγμα το εμβόλιο τον Νοέμβριο τότε σιγά σιγά θα επιτραπεί ο κόσμος να πάει στο γήπεδο, έτσι πιστεύω εγώ, οπότε θα πρέπει να βγουν τότε διαρκείας ίσως για τους υπόλοιπους αγώνες, δεν ξέρω σκέψεις γράφω.

Τι σημαίνει όμως το να μην βγουν διαρκείας για του χρόνου; ή εάν βγουν να βγουν στη μέση της σεζόν που θα έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα σε όλα τα σπορ;

Ο ερασιτέχνης ζει από την στήριξη του κόσμου, από τα διαρκείας με την κάρτα μέλους, από την extra ενίσχυση με τα διαρκείας στην Θύρα 7, και από τις κάρτες φίλου.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή που γράφω σιγά σιγά οι ομάδες στα ερασιτεχνικά έβαζαν κάτω το πλάνο για την επόμενη σεζόν και υπολόγιζαν στα “σίγουρα” έσοδα από τις κάρτες μελών με τα διαρκείας. Φέτος δεν θα υπάρχει αυτό, αφού όλα είναι στον αέρα, οπότε και ο σχεδιασμός είναι στον αέρα αφού δεν γνωρίζουν τι χρήματα θα υπάρχουν στο ταμείο για τις επόμενες κινήσεις.

Οι δύο αποχωρήσεις παικτριών στο volley, δεν είναι σοκ. Αργά ή γρήγορα θα γινόταν αυτό, γιατί στην Ελλάδα πέρα από ποδόσφαιρο και μπάσκετ όλα τα άλλα σπορ είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο, οπότε δεν μπορείς να κοντράρεις ξένες ομάδες που είναι σε επαγγελματικό επίπεδο. Μην μας ξεγελάει επειδή εμείς είμαστε πιο οργανωμένοι από τους άλλους, και έχουμε μια ομάδα επαγγελματικού επιπέδου, σε ένα όμως ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Ομάδες που περιμένουν έσοδα από τις κάρτες μελών, κάρτες φίλου, διαφημίσεις, εισιτήρια (ότι κόβουν τέλος πάντων), και διάφορες χορηγίες από φίλους του Ολυμπιακού που το πορτοφόλι τους αντέχει. Βάζω στο τέλος τον Βαγγέλη Μαρινάκη που πολλές φορές έχει αποδείξει την στήριξη αλλά οκ, δεν μπορείς μια ζωή να το δουλεύεις έτσι. Δεν ξεχνώ και τους Αγγελόπουλους όπου τα τελευταία χρόνια και εκείνοι έχουν εντάξει την κάρτα φιλάθλου και μέλους για τα εισιτήρια στο μπάσκετ και όποτε είναι έχουν συνεισφέρει και εκείνοι στο εγχείρημα.

Οι πρόεδροι όμως όλοι, είναι για να δώσουν το κάτι παραπάνω όταν κάτι κολλήσει, για να γίνει αυτή η υπέρβαση που λέμε, όχι για να συντηρούν και τα άλλα τμήματα. Ο ερασιτέχνης είναι δικό μας καθήκον πιστεύω, ο κόσμος πρέπει να στηρίζει αυτές τις ομάδες και έμπρακτα όχι στα πληκτρολόγια και τα social media, γιατί εκεί είμαστε πάντα πρωταθλητές στη μουρμούρα.

Θα περάσει όλο αυτό που ζούμε σίγουρα, έτσι είναι η ζωή και κύκλους κάνει και ξανά από την αρχή. Ο Ολυμπιακός, ο ερασιτέχνης θα είναι πάντα εδώ, ότι και να γίνει ακόμα και ανάποδα να γυρίσει η Γη ο Ολυμπιακός θα υπάρχει για να μας δίνει αυτή τη “δόση” που θέλουμε πάντα.

Ξέρω για όλους δύσκολα είναι, αλλά πιστεύω εάν κάνεις καλό κουμάντο, υπολογισμούς αλλά και θυσίες όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς που μας έφερναν, φέρνουν και θα συνεχίσουν να φέρνουν χαρές στο λιμάνι.

Ζήτω ο Ολυμπιακός!